Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Stilte Graag! - Erik Le Romancier

Van Erik Le Romancier mocht ik zijn boek lezen en recenseren. Ik wil hem daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Soms hilarisch, soms aangrijpend, soms fantastisch, soms fel realistisch, maar altijd ontroerend en onderhoudend, dat zijn de verhalen van Erik Le Romancier.
Le Romancier is een ware meester in het prikkelen van zijn publiek met korte, krachtige en vrijmoedige vertellingen over gewone mensen in ongewone situaties.
Met vlot geschreven en uiterst invoelbare verhalen als 'Stilte graag!', 'Mama ben jij een hoer?' en 'Vergulde pil' daagt Erik Le Romancier zijn lezers op humoristische, indringende en soms zelfs schaamteloze wijze uit tot nadenken over henzelf en hun leven.
En tot het tellen van hun eigen zegeningen...
'Stilte graag!' is smeuïg, sappig en sexy van de eerste tot de laatste bladzijde.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de cover en het lezen van de titel krijg je het gevoel dat je het boek gaat leze…

Er Is Een Droom In Mij - Maarten BarokVan uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Dit is een rijk boek, vol fijngevoelig geformuleerde, sfeervolle gedichten, die thematisch gerangschikt zijn. Maarten Barok, geboren in 1928, heeft zijn hele leven poëzie geschreven, omdat hij niet anders kon. Daarin komen zijn jeugd- en oorlogsherinneringen tot leven.

Maar ook brengt hij zijn liefde voor natuur en cultuur, evenals zijn levensbeschouwing- en ervaring trefzeker tot uiting. Binnen het onderwerp 'zelfreflectie en introspectie' spaart hij zichzelf niet. De nacht bleek zijn bondgenoot, omdat werk en gezin hem gedurende de dag in beslag namen.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de cover krijg je een idee waar het boek over zou kunnen gaan. De zee laat je even wegdromen naar de leuke momenten van afgelopen zomer, je wilt er weer even naar toe.
Het boek begint met een heel mooi voorwoord van de zoon van Maarten Barok waarin hij verteld hoe dit boek tot stand is gekomen.
Het boek is opgedeeld in 7 thema's: Zelfreflectie en Introspectie, Indonesië, Familie, Ouderdom, Liefde, Natuur & Cultuur, Levensbeschpuwing- en ervaring. Het geloof loopt als een rode draad door de gedichten. In bijna elk gedicht wordt wel iets over het geloof genoemd. De auteur weet zijn gevoelens goed te verwoorden in de gedichten zoals in 'Meer bewust', waarin hij verwoordt hoe hij het leven nu leeft en 'Soldaat in Indië - 1948/1950'. De liefde voor zijn moeder en dochter stralen in de gedichten over hen ervan af zoals in 'Zachtmoedig' en 'Een moedige vrouw'. Maar je voelt ook het verdriet om zijn overleden tweelingzusje zoals in 'Tweelingzusje'. De auteur laat je anders naar de nautuur kijken, maakt van vervelende dieren leuke dieren zoals in 'Warm' en 'Avonddans'. Het gedicht 'Koren' zie je voor je als in een schilderij. Het gedicht 'Dordrecht´ is een schitterende ode aan die plaats.
Het zijn niet alleen gedichten uit het verleden, er staan ook een paar gedichten in die dit jaar zijn geschreven zoals bijvoorbeeld 'Zeezicht', een melancholisch gedicht.
Kortom; in deze bundel lees je een heel leven van de auteur uitgedrukt in schitterende, melancholische en sfeervolle gedichten. Gedichten waarin hij zijn gevoelens uit, waarin hij terugblikt op zijn (werkende) leven, zijn warme gevoelens uit voor bepaalde personen zoals zijn moeder, zijn tweelingzusje en zijn dochter, maar ook voor de natuur. De auteur laat je op een andere manier naar bepaalde dingen kijken, laat je verlangen naar de seizoenen.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend, past bij het boek. Je verlangt weer even terug naar de zomer.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel mooi, maakt nieuwsgierig.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Over het algemeen heel vlot, vaak beeldend geschreven.

Hoe origineel zijn de gedichten?
Heel erg origineel, want het zijn gedichten die uit de pen van de auteur zijn gevloeid.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft hij. Vooral de gedichten over de natuur en dan met name het gedicht 'Koren' heeft me geraakt. Het lijkt wel een schilderij zoals hij het omschrijft. Om het gedicht 'Wolkenspel' moest ik grinneken omdat ik altijd figuren in wolken zie, stukje herkenbaarheid.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan het boek iedereen aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor een ieder die van gedichten houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Ik denk het niet.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek me nog lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Dat denk ik wel.

Website van de uitgever:
Uitgeverij Aspekt

Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…