Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Stilte Graag! - Erik Le Romancier

Van Erik Le Romancier mocht ik zijn boek lezen en recenseren. Ik wil hem daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Soms hilarisch, soms aangrijpend, soms fantastisch, soms fel realistisch, maar altijd ontroerend en onderhoudend, dat zijn de verhalen van Erik Le Romancier.
Le Romancier is een ware meester in het prikkelen van zijn publiek met korte, krachtige en vrijmoedige vertellingen over gewone mensen in ongewone situaties.
Met vlot geschreven en uiterst invoelbare verhalen als 'Stilte graag!', 'Mama ben jij een hoer?' en 'Vergulde pil' daagt Erik Le Romancier zijn lezers op humoristische, indringende en soms zelfs schaamteloze wijze uit tot nadenken over henzelf en hun leven.
En tot het tellen van hun eigen zegeningen...
'Stilte graag!' is smeuïg, sappig en sexy van de eerste tot de laatste bladzijde.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de cover en het lezen van de titel krijg je het gevoel dat je het boek gaat leze…

Wat Zijn De Bananen Duur - Xander JongejanVan Xander Jongejan mocht ik zijn boek lezen en recenseren. Ik wil hem daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Xander Jongejan (1973) schrijft sinds hij kan denken. Romans, verhalen en gedichten.
In 'Wat zijn de bananen duur' heeft Jongejan 60 gedichten opgenomen die hij tussen 1997 en 2017 maakte.
Soms lyrisch of mistroostig, soms snedig of ironisch. Altijd licht en met vaste hand.
Enkele gedichten werden eerder gepubliceerd in tijdschriften of op websites. Het meeste werk is hier voor het eerst te lezen.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
De kleur van de cover maakt je vrolijk en tegelijkertijd is het herkenbaar omdat bijna iedereen wel een stukje muur heeft waar een prullenbak tegenaan staat. De titel maakt nieuwsgierig en laat je in de supermarkt of bij de groenteboer opletten of de bananen inderdaad duur zijn. De titel wordt je overigens al heel snel duidelijk als je het boek gaat lezen.
De gedichten zijn soms nostalgisch, melancholisch zoals in 'Zijn voeten zijn er al', wat voor veel ouders herkenbaar zal zijn. Voor de meeste mensen zal 'Eerste dag' herkenbaar zijn, omdat ze het vaak zelf ook ervaren of ervaren hebben in het verleden. Sommige gedichten zijn liefdevol zoals 'Bascule', 'Zoon' en 'De geur van liefde'. De liefde van de auteur voor zijn vrouw en zoon is voelbaar. Het gedicht 'Mijn verhaal' is een mooie overdenking van de auteur, maar zou door velen geschreven kunnen zijn omdat het zo herkenbaar is. Het gedicht 'Het regende tranen met tuiten' komt hard aan, een gedicht over een onderwerp dat helaas van alle tijden is, maar de laatste weken pas echt bijna iedereen bezig houdt.
Voor veel mensen zal het gedicht 'Niet het binnenzitten' heel herkenbaar zijn. Het is een gedicht dat je aan het nadenken zet en dan ook als een mokerslag aankomt. Sommige gedichten zijn met humor geschreven zoals 'Romantiek', je weet na het lezen van dit gedicht waar kaarslicht voor is. Ook om de gedichten 'Lente!' en 'Wachtende vrouw' kan je alleen maar in een deuk liggen.
Kortom, het zijn verrassende, soms melancholische, liefdevolle, soms humorvolle en soms mistroostige gedichten die je raken. Sommige gedichten moet je met een knipoog lezen, ze niet al te serieus nemen. De gedichten lezen vlot weg, zijn op een enkele keer na, niet zwaar beladen. Mocht je een gedichtenbundel met luchtige gedichten willen lezen, dan is deze gedichtenbundel zeker een aanrader.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is eenvoudig, maar past heel goed bij dit boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die maakt nieuwsgierig, is goed gekozen.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot.

Hoe origineel zijn de gedichten?
Die zijn heel erg origineel.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Dat weet het boek zeker.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft hij met een paar gedichten zoals 'Op een dag', 'De laatste' en 'Bascule'.

Zou je het boek aanraden? 
Ja, ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor een ieder die van luchtige gedichten houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Ik denk het niet.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Hij mag terug in de boekenkast zodat mijn man het boek ook kan lezen.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Misschien wel, hangt van het boek af.

Website van de auteur:
Xander Jongejan

Website van de uitgever:
BRAVE new BOOKS
Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…