Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Ginny Moon Heeft Gelijk - Benjamin Ludwig

Van HarperCollinsHolland mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Oorspronkelijke titel:
Ginny Moon

Waar gaat het boek over? 
Ginny Moon is veertien jaar oud. Ze is gek op Michael Jackson. Als ze niet 's ochtends exact negen druiven eet, kan ze de dag verder wel afschrijven. Bij haar derde pleeggezin heeft ze eindelijk een thuis gevonden - iets waar een ander gelukkig mee zou zijn. Maar Ginny bekijkt de wereld nou eenmaal met een heel eigen logica. Dus of haar biologische moeder gevaarlijk is of niet, Ginny móét haar vinden. En daarvoor wil ze alles opgeven, zelfs het enige thuis dat ze ooit heeft gekend...

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Benjamin Ludwig woont in New Hampshire waar hij Engels doceert. Toen hij en zijn vrouw net getrouwd waren, werden ze pleegouders en adopteerden ze een autistische tiener. Ginny Moon heeft gelijk is gebaseerd op zijn eigen ervaringen.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de cover heb je niet direct door waar he…

Time Travel Girl - 1989 - Susanne Wittpennig


Als ambassadeur van dit boek mocht ik dit boek van uitgeverij Kok lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Oorspronkelijke titel:
Time Travel Girl: 1989

Vertaald door:
Hilke Makkink

Omslagontwerp:
Barbara

Waar gaat het boek over? 
1989' van Susanne Wittpennig is het begin van een spannende en romantische reis door de tijd! 1989: het internettijdperk staat op het punt om te beginnen. Zac, de vriend van Lisa, werkt aan een tijdmachine. Ondertussen komt Lisa haar oudere zelf uit het jaar 2018 tegen die de jonge Lisa waarschuwt dat ze haar liefde voor haar jeugdvriend Momo niet op moet geven, anders zal Momo op 44-jarige leeftijd sterven. Als Zac de oudere Lisa terug naar 2018 wil sturen, gaat er iets mis en wordt de jonge Lisa naar 2018 getransporteerd. Lisa heeft Zac en haar vrienden nodig om haar weer terug te brengen naar 1989. Maar dit mislukt, en ze zit opgesloten in de toekomst...

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Susanne Wittpennig is auteur van de bestsellerserie Maaike & Domenico (50.000 exemplaren verkocht in Nederland). Na het schrijven van het laatste deel vertrok ze naar Noorwegen om aan de filmacademie te studeren. Deze studie inspireerde haar om de Time Travel Girl  serie te schrijven, tijdreizen speelt ook in veel films een belangrijke rol. Het tweede deel in de serie speelt zich af in 2018.

Bron: achterkant boek

ISBN:
9789029727181
Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
416

Genre:
Young Adult

Verfilmd?
Het boek is (nog) niet verfilmd.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de cover heb je niet meteen een idee waar het boek over zou kunnen gaan, hooguit dat het jaartal je het gevoel geeft dat je terug in de tijd gaat.
Op een vlotte, beeldende, humorvolle manier is dit boek geschreven waardoor het lekker vlot wegleest. Soms moet je een traantje wegpinken omdat het even een emotioneel stukje is, een andere keer wordt je boos op een karakter, hoe die zo onrespectvol kan zijn. Het boek is opgedeeld in 23 hoodstukken die allen een passende titel hebben zodat je een idee hebt waar het betreffende hoofdstuk. over kan gaan. Het verhaal eindigt met een nieuwsgierig makende epiloog naar het volgende deel. Je wilt weten hoe het verder zal gaan en of bepaalde gebeurtenissen uiteindelijk anders gaan lopen dan eerst de bedoeling was. Het verhaal is onvoorspelbaar, steeds als je een vermoeden hebt hoe het verhaal gaat lopen, gaat het een totaal andere kant op.
Geregeld moet je lachen om Lisa, die op bepaalde punten niet helemaal normaal is, maar dat maakt haar juist leuk en kan deels herkenbaar zijn voor sommige mensen. Mocht je geen tweeling kennen en denken dat tweelingen altijd hetzelfde karakter hebben, dan kan je in dit boek ontdekken dat dat niet altijd zo is, dat ze soms zelfs als een dag en nacht van elkaar kunnen verschillen. De auteur heeft zich goed ingeleefd in de verschillende karakters.
Een van de belangrijkste onderwerpen in dit boek naast tijdreizen is het hopen dat de liefde van de ander wederzijds is en dat een persoon soms anders is dan dat er gedacht wordt door iedereen.
Voor een ieder die in 1989 op de hogere school zat, opgroeide, is dit boek een hele mooie terugblik in de tijd. Het brengt je terug naar school, de vreselijke poedelkapsels en de soufflés, de mode uit die tijd, de cassettebandjes (en het potlood die je altijd in de buurt diende te hebben), de walkman waar veel jeugd uit die tijd mee rond liep, de cassetterecorder en de Atari 400. Maar ook de muziek waar we toen naar luisterden zoals o.a. Michael Jacksen, Roxette, Sabrina, Madonna en Billy Idol.
Het boek laat je aan jezelf vragen wat jij zou doen als je terug in de tijd kon gaan of dat je een blik in de toekomst kon werpen. Zou je dan proberen om je levensloop iets anders te laten lopen zodat je misschien iemand anders kan redden of andere keuzes zou maken?
Kortom; dit boek is voor de jong volwassenen heel erg leuk, zo kunnen ze lezen hoe men in 1989 leefde, waar men naar luisterde en wat men droeg. Voor de 40 plussers is het een mooie terugblik in de tijd.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is mooi, maar niet zoals beschreven in het boek. De jongen in het boek is veel donkerder dan in de zonnebril en ook de wekker klopt niet, in het verhaal wordt gesproken over een digitale wekker.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen, past bij het boek. Voor diegenen die in 1989 opgroeiden, op school zaten, maakt het nieuwsgierig naar het verhaal.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot, beeldend, humorvol.

Hoe origineel is het verhaal?
Redelijk origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is goed, het is op een chronologische manier geschreven met af en toe een blik in het verleden of in de toekomst als het verhaal erom vroeg.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Dat heeft het boek zeker.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze zeker.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Lisa, omdat ze geen blad voor haar mond neemt, grappige gedachtes heeft en zich niet zomaar laat ompraten.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Ash, omdat hij geen respect voor anderen heeft, iedereen maar kleinneert.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Dat denk ik wel.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Over het algemeen klinken ze mooi.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ik zat in die tijd ook op school en werd gepest, maar heb het uiteindelijk toch weten te overleven.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft ze. Het verhaal van Momo heeft me geraakt. Het blijkt maar weer dat niets lijkt wat het werkelijk is.

Mooie quote in het boek: 
'Steek jij je papegaaienneus nu maar in andere zaken', antwoordde Lisa in Britts plaats.

Zou je het boek aanraden? 
Ja, ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor de jong volwassenen, maar ook voor de 40 plussers.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Ik denk het niet.

Ga je het volgende deel ook lezen?
Ja, dat ga ik zeker.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Ik ga het boek weggeven.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Dit boek gaat me nog wel even bezig houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Dat ga ik zeker doen.

Website van de auteur:
SUSANNE WITTPENNIG

Website van de uitgever:
KOK

Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Herinneringen van vernielde generaties

Waar gaat het boek over? 
Wie denkt dat met de bevrijding van Nederland in 1945, de Tweede Wereldoorlog geëindigd is, vergist zich. Wie denkt dat de oorlog zal eindigen wanneer de laatste persoon die toen heeft geleefd is gestorven, vergist zich ook. Want de Tweede Wereldoorlog heeft ook de generaties die na de oorlog zijn geboren, getekend. Dit geldt vooral maar zeker niet uitsluitend voor mensen met een Joodse achtergrond; het leven van de zogeheten tweede generatie (en de generaties daarna) wijkt af van hun leeftijdsgenoten. Oorlog en vervolging houdt hen in de greep, hoezeer zij ook proberen een 'gewoon' leven te leiden. Het is niet verwonderlijk dat dit tot misverstanden leidt en onbegrip. Hun ouders menen dat zij niets hebben meegemaakt, hun niet-joodse vrienden en partners kunnen het niet bevatten. Wie wil weten hoe het voelt …

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Holistische Reis - Dennis Van Miltenburg

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
door lichaam, geest en ziel

Waar gaat het boek over? 
Wie ben jij nou werkelijk? Je bent een ziel, behuisd in een lichaam dat vervolgens met de geest gedachtes kan creëren. Maar hoe werkt dit allemaal? Hoeveel weet je eigenlijk over het lichaam, de geest en de ziel en hoe zijn ze met elkaar verbonden?

We komen allemaal op deze aarde zonder handleiding. Niemand van ons kent echt de spelregels van deze werkelijkheid. Er wordt ons verteld wat we moeten denken in plaats van hoe we moeten denken. Bij deze geef ik mijn persoonlijke handleiding over jouw lichaam, geest en ziel.

Het is belangrijk dat je een relatie op gaat bouwen met jouw lichaam. Ik ga jou uitleggen waarom jij bent zoals je bent, waarom jouw lichaam is zoals het is. Ook vertel ik je waarom jij je gedraagt zoals je je gedraagt en waarom je voelt wat je voelt. Kortom, je gaat ontdekken wie jij werkelijk bent. Vervolgens g…

Het Huis Op De Klif - Felicity Hayes-McCoy

Van uitgeverij De Fontein mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Soms moet je terug naar het begin om een nieuwe weg in te slaan

Oorspronkelijke titel:
The library at the edge of the world

Oorspronkelijke uitgever:
Hachette Books Ireland

Waar gaat het boek over? 
Hanna Casey werkt als bibliothecaresse in het Ierse kustdorp Finfarran – dat wil zeggen, ze rijdt de boekenbus langs de afgelegen boerderijen en huizen hier aan het eind van de wereld. Terwijl haar dochter Jazz de wereld verkent als stewardess en haar moeder Mary steeds eigenaardiger wordt, besluit Hanna dat het tijd wordt om haar eigen leven op de rit te krijgen. Maar als de bibliotheek dreigt te sluiten, wordt Hanna tegen wil en dank de spil van het conflict tussen dorpsbewoners en gemeente.

Bron: bol.com

Vertaald door:
Ans van der Graaff

Omslagontwerp:
Barbara

Binnenwerk:
Zetspiegel, Best

Jaar van verschijnen:
2018

Druk:
Eerste druk

ISBN:
9789026143922

Bindwijze:
E-book

Aantal pagina's:

Knock-Out - Cis Meijer

Van uitgeverij De Fontein mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Kort nadat haar zus verdwijnt, is Fay na een kickbokstraining getuige van een gruwelijke afranseling. Ze wil contact met de politie opnemen, maar ontvangt een dreigement: als ze niet zwijgt, wordt ook zij afgetuigd.

Tijdens een Halloweenfeest wordt er weer een toegetakeld meisje gevonden. Fay vermoedt een verband tussen de verdwijning van haar zus en de afranselingen. Maar haar zoektocht brengt haarzelf én anderen in levensgevaar.
Bron: bol.com.

Omslagontwerp:
Wil Immink Design

Jaar van verschijnen:
2018

ISBN:
9789026143496

Bindwijze:
E-book

Aantal pagina's:
158

Genre:
Young adult, thrillers, jeugd

Verfilmd?
Het boek is (nog) niet verfilmd, maar het leent zich er goed voor om te verfilmd te worden.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de cover van Knock-out van Cis Meijer krijg je een soort angstgevoel, je weet dat er iets niet pluis is en wilt weten wat e…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…

Niets Zeggen - Ingrid Rensen

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Wanneer Eva naar Amsterdam vertrekt voor een reünieweekend met oud studievrienden, kan ze niet voorzien dat haar leven drastisch gaat veranderen.
Ongewild komt ze terecht in een wereld van bedreigingen en chantages. Langzaam komt haar psychiatrisch verleden om de hoek kijken en verliest ze haar realiteitszin.
Lukt het haar om te ontsnappen uit de wereld waarin ze is terechtgekomen?

Bron: bol.com.

Omslagontwerp:
Snegina Uzunova

Binnenwerk:
Salihanur Akpinar

Jaar van verschijnen:
2018

ISBN:
9789463383035

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
268

Genre:
Romans, thrillers

Verfilmd?
Het boek is (nog) niet verfilmd, maar het boek leent zich er heel erg goed voor om verfilmd te worden.

Wat vind je van het boek? 
De cover en de titel van Niets zeggen van Ingrid Rensen maakt nieuwsgierig. Je wilt weten waarom en waarover de vrouw moet zwijgen. Wat is het geheim? Wat gebeurt er…