Van Jacqueline Booij mocht ik haar boek recenseren. Ik wil haar daar hartelijk voor danken. Subtitel: Zes eigentijdse sprookjes Waar gaat het boek over? Weet je dat er vreemde dingen kunnen gebeuren als je een nieuw kleurboek in een lade laat liggen? Heb je er wel eens van gehoord dat er eigenwijze spiegels bestaan? Pas op als je erin kijkt, ze overdrijven graag! Heb je wel eens gehoord van eilandbewoners, die boodschappenlijstjes in lege flesjes steken? En dat ze die dan in de zee werpen? Misschien wil je weten waarom ze dat doen? Laat je dan maar eens voorlezen uit dit boek. Of lees het gewoon zelf. Er staan namelijk nog veel meer ongelofelijke dingen in! Dit boek is geschikt om voor te lezen vanaf vijf jaar, zelf te lezen voor kinderen vanaf acht jaar. Bron: bol Jaar van verschijnen: 2021 Druk: Eerste druk ISBN: 9789464315165 Bindwijze: Paperback Aantal pagina's: 54 Genre: Voorlezen Wat vind je van het boek? Bij het zien van de schitterende cover van Stel ...
Link ophalen
Facebook
X
Pinterest
E-mail
Andere apps
Onafscheidelijk - Juliet Butler
Link ophalen
Facebook
X
Pinterest
E-mail
Andere apps
Van uitgeverij HarperCollinsHolland mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken. Subtitel:
Twee zussen, voor altijd verbonden en toch zo alleen Oorspronkelijke titel: The Less You Know The Sounder You Sleep
Waar gaat het boek over?
Twee zussen, voor altijd verbonden en toch zo alleen
Dasja kan zich een leven zonder haar zusje niet voorstellen. Masja is brutaal, stoer en onbevreesd. Dasja is rustig en bedachtzaam, maar overal bang voor. Voor de dokters die enge onderzoeken komen doen, voor de kinderen door wie ze gepest worden en voor de grote boze buitenwereld. Gelukkig is Masja altijd bij haar.
Masja en Dasja zijn een Siamese tweeling. De wereld waarin ze zijn geboren, is hard. Aan de ene kant moeten gebreken uit het zicht blijven, aan de andere kant worden ze beschouwd als een interessant medisch geval. Maar Masja en Dasja willen meer zijn dan alleen 'die Siamese tweeling'.
Kun je samen wel gelukkig zijn als je eigenlijk zo verschillend bent? En hoe kom je tot je recht als je altijd in de schaduw van de ander leeft? Bron: bol.com.
Over de auteur:
Journalist Juliet Butler woonde lange tijd in Moskou, waar ze Masja en Dasja Krivosjljapova (1950-2003) leerde kennen. De tweelingzussen werden kort na hun geboorte bij hun moeder weggehaald en ondergebracht in tehuizen, waar ze aan medische experimenten werden blootgesteld. Juliet Butler was twaalf jaar met ze bevriend. Onafscheidelijk is gebasseerd op hun geschiedenis.
Bron: achterkant boek Vertaald door:
Marjet Schumacher Omslagontwerp:
bij Barbara
Jaar van verschijnen:
2018 Druk:
eerste druk ISBN:
9789402700770
Bindwijze:
Paperback Aantal pagina's:
416 Genre:
Literaire romans Verfilmd?
Voor zover ik weet is het boek (nog) niet verfilmd, maar het leent zich er goed voor om verfilmd te worden. Wat vind je van het boek?
De cover is heel mooi, maar toch had er beter voor een realistischer cover gekozen kunnen worden, met een, desnoods getekende, siamese tweeling, want daar gaat het boek per slot van rekening over. De titel kan je op meer manieren opvatten, zowel positief alswel negatief.
Al gelijk vanaf de eerste bladzijde in Onafscheidelijk wordt je geraakt door het verhaal dat is geschreven vanuit Dasja. Dasja, een vrouw die waarschijnlijk het meest heeft geleden en waar je alleen maar sympathie voor kan hebben. Je had zo graag gewild dat ze haar dromen kon verwezenlijken. Je hebt te doen met beide vrouwen die niet met, maar ook niet zonder elkaar kunnen. Na het lezen van het verhaal heb je wel meer begrip voor Masja gekregen. Je begrijpt beter waarom ze was zoals ze was. Onafscheidelijk is een hartverscheurend verhaal van een siamese tweeling die gelijk bij de geboorte bij hun moeder is weggehaald. Langzaamaan kom je steeds meer te weten waarom er zo met ze werd geëxperimenteerd, vooral in het laatste gedeelte kom je erachter wat er echt is gebeurd in hun jeugd, waarom Masja en Dasja bij hun moeder zijn weggehaald. Je komt erachter hoe het is om altijd letterlijk aan elkaar vast te zitten, hoe het is dat je nooit iemand 'privé' kan spreken, hoe eenzaam je kan zijn ook al ben je altijd samen, dat zelfs siamese tweelingen als dag en nacht kunnen verschillen van karakter, hoe men vroeger in Rusland dacht en omging met mensen die gehandicapt waren.
Toch is het niet alleen maar kommer en kwel, soms moet je ook lachen, zeker om Masja die vol kattekwaad zat zoals bijvoorbeeld enge sprookjes vertellen. Het boek laat zien dat siamese tweelingen twee verschillende mensen zijn, ieder met hun eigen karakter, die toevallig aan elkaar vast zitten, dat ze ook de 'normale' gevoelens als verliefdheden kennen, zo hun dromen hebben en dat ze heel slim kunnen zijn. Onafscheidelijk is niet alleen het hartverscheurende verhaal van Masja en Dasja, maar het is ook een stukje Russische geschiedenis zoals bijvoorbeeld over de hond Laika.
Kortom; Onafscheidelijk van Juliet Butler zou iedereen moeten lezen om te leren hoe het niet hoort met gehandicapten. Dat gehandicapten ook zo hun gevoelens en behoeften hebben, dat ze niet per definitie dom zijn. Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek. Wat vind je van de cover?
Die is heel mooi, maar ze hadden beter voor, zoals eerder gezegd, voor een siamese tweeling kunnen kiezen. Wat vind je van de titel van het boek?
Die is goed gekozen. Wat vind je van de schrijfstijl?
Het verhaal is op een vlotte, vertellende manier geschreven. Hoe origineel is het verhaal?
Heel erg origineel, want het verhaal is gebasseerd op het leven van Masja en Dasja. Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is goed, het is chronologisch geschreven waarbij er af en toe terug wordt gekeken als het verhaal erom vraagt. Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in. Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Niet altijd, maar dat lag aan mij omdat we op dit moment een zieke kat hebben en daardoor dwaalden mijn gedachten steeds naar hem. Is het verhaal geloofwaardig?
Ja, dat is het zeker hoe afschuwelijk sommige stukken ook zijn. Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze stuk voor stuk. Welke persoon vond je het leukst en waarom?
Dasja, omdat daar geen kwaad in zat, maar waar je soms ook wat meer zelfvertrouwen aan had willen geven. En aan wie had je een hekel en waarom?
Dat zijn er teveel om op te noemen. Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Met Dasja wel, met Masja niet. Wat vond je van de locaties in het boek?
Rusland lijkt me een heel mooi land, maar de locaties klonken niet altijd even mooi. Heeft de auteur je kunnen raken?
Juliet heeft me zeker geraakt. Het is ongelooflijk hoe er met Masja en Dasja is omgegaan. Alsof ze een ding waren in plaats van mensen van vlees en bloed. Mooie quote in het boek:
Het leven is wat je ervan maakt. Zou je het boek aanraden?
Dit boek raad ik zeker iedereen aan.
Hoeveel sterren geef je het boek?
4 sterren. Ga je het boek nog een keer lezen?
Misschien wel. Ga je het boek houden of geef je het weg?
Het boek mag terug in de boekenkast. Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Dit boek gaat me nog wel even bezig houden. Ga je vaker een boek van deze auteur lezen?
Dat denk ik wel. Website van de auteur: JULIET BUTLER Website van de uitgever: HarperCollinsHolland
Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Subtitel: Herinneringen van vernielde generaties Waar gaat het boek over? Wie denkt dat met de bevrijding van Nederland in 1945, de Tweede Wereldoorlog geëindigd is, vergist zich. Wie denkt dat de oorlog zal eindigen wanneer de laatste persoon die toen heeft geleefd is gestorven, vergist zich ook. Want de Tweede Wereldoorlog heeft ook de generaties die na de oorlog zijn geboren, getekend. Dit geldt vooral maar zeker niet uitsluitend voor mensen met een Joodse achtergrond; het leven van de zogeheten tweede generatie (en de generaties daarna) wijkt af van hun leeftijdsgenoten. Oorlog en vervolging houdt hen in de greep, hoezeer zij ook proberen een 'gewoon' leven te leiden. Het is niet verwonderlijk dat dit tot misverstanden leidt en onbegrip. Hun ouders menen dat zij niets hebben meegemaakt, hun niet-joodse vrienden en partners kunnen het niet bevatten. Wie wil weten hoe h...
Van Edwin J.F. Delsing mocht ik dit boek recenseren. Ik wil hem daar hartelijk voor danken. Subtitel: Fundament voor een ongedwongen samenleving volgens universele beginselen Waar gaat het boek over? Deze zoektocht is op iets anders uitgelopen. Het resultaat ligt nu verwoord in een boek met de titel “Het Libertarische Sociaal Contract”. Het omslag laat een “kettingbreker” zien, een man, die zichzelf bevrijdt uit de ketenen van … Ja, van wat eigenlijk? De twee fundamentele uitgangspunten van het libertarisme, individuele zelfbeschikking en non-agressie, zijn uitgewerkt in het Libertarische Sociaal Contract. Met zulk een écht contract, in de vorm van een verklaring aan je medemens, definieer je jezelf tot zelfbeschikt mens, die te kennen geeft vreedzaam te willen samenleven met anderen die – wederzijds – het individuele zelfbeschikkingsrecht respecteren. Vanuit die zelfbeschikking geef je jezelf, als je dat wilt, een Libertarische Grondwet. Een voorstel voor zo’n Libertarische G...
Van uitgeverij De Fontein mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Waar gaat het boek over? Kort nadat haar zus verdwijnt, is Fay na een kickbokstraining getuige van een gruwelijke afranseling. Ze wil contact met de politie opnemen, maar ontvangt een dreigement: als ze niet zwijgt, wordt ook zij afgetuigd. Tijdens een Halloweenfeest wordt er weer een toegetakeld meisje gevonden. Fay vermoedt een verband tussen de verdwijning van haar zus en de afranselingen. Maar haar zoektocht brengt haarzelf én anderen in levensgevaar. Bron: bol.com . Omslagontwerp: Wil Immink Design Jaar van verschijnen: 2018 ISBN: 9789026143496 Bindwijze: E-book Aantal pagina's: 158 Genre: Young adult, thrillers, jeugd Verfilmd? Het boek is (nog) niet verfilmd, maar het leent zich er goed voor om te verfilmd te worden. Wat vind je van het boek? Bij het zien van de cover van Knock-out van Cis Meijer krijg je een soort angstgevoel, je...
Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken. Waar gaat het boek over? De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen. Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen. In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloe...
Reacties
Een reactie posten