Evert Kwok Vakantieboek 2 - De Blouw & Evenboer


Van Studio Vuurtoren mocht ik hun boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Een van de belangrijkste resultaten van de kwantummechanica is de zogenaamde onzekerheidsrelatie van Heisenberg: er bestaan zogenaamde incommensurabele paren van grootheden, waarvoor geldt dat niet van beide grootheden de waarden tegelijkertijd exact kunnen vastliggen. Als je dit soort informatie interessant vindt, dan moet je een boek over kwantummechanica kopen, en niet het Evert Kwok Vakantieboek deel 2. Mocht je daarentegen willen genieten van een heerlijk droge vakantie vol hilariteit, dán is dit boek alles wat je nodig hebt. Tachtig pagina’s bomvol cartoons, überslechte woordgrappen, puzzels, bananen en strips, ontsproten aan het lichtelijk verknipte brein van cartoonisten De Blouw en Evenboer. Een fijne vakantie gewenst! Of zoals de Italianen plegen te zeggen: c’è un criceto viola sulla tua testa!
Bron: bol.com.

Jaar van verschijnen:
2018

Druk:
Eerste druk

ISBN:
9789078403654

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
80

Genre:
Strips

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de cover van Evert kwok Vakantieboek 2 van De Blouw & Evenboer kom je meteen in de vakantiesfeer. Je krijgt zin in om op een tropisch strand onder een palmboom te gaan liggen met een heerlijke cocktail en uiteraard dit vakantieboek bij de hand. Een ieder die bekend is met Evert Kwok weet al wat hem te wachten staat en diegenen die Evert Kwok niet kennen... het wordt tijd dat jullie hem gaan leren kennen, want je mist anders echt iets als je hem niet kent.
Zoals gewend van Evert Kwok, staat dit vakantieboek vol grappige woordgrappen die alleen hij kan maken. Als je het boek open slaat begint het al gelijk goed, want het eerste wat je leest als je dit boek opent is een checklist vakantie waarin je kan lezen wat je absoluut niet mag vergeten. Je hoeft niet te raden wat bovenaan staat. ;) Het is aan de lezer of die het serieus neemt of niet.  Naast Evert Kwok heeft een fruitsoort de hoofdrol, je kan hem overal in het boek tegenkomen.
Tussen de woordgrappen door kan je een Zweedse puzzel, een cryptogram, een woordzoeker en een kruisgetalpuzzel oplossen. Je kan ook gaan zoeken op een zoekplaat. Mocht je nu geen zin hebben in nadenken, moeilijk doen (wat te begrijpen is), er is ook een makkelijke puzzelpagina. Hoewel makkelijk? Wally is toch best moeilijk te vinden. ;) Daarnaast kan je ook nog een zanger helpen met een bepaald kledingstuk te zoeken die hij kwijt is. Mocht je nu denken dat je die Kwokkiaanse grappen zelf ook kan bedenken en tekenen, dan kan dat op een speciale pagina.
Mocht je nu zin hebben om naar het museum te gaan, maar eigenlijk ook weer niet van de camping af willen, dan kun je ook in dit boek een dagje naar het museum. Je ziet, er is aan iedereen gedacht. Je kan zelfs nog een leuke taal leren. Uiteraard is het op eigen risico om het in de praktijk te brengen.
Kortom; Evert Kwok Vakantieboek 2 van De Blouw & Evenboer is een hilarische vakantieboek vol met woordgrappen, puzzels, cartoons en nog veel meer. Het is een boek die zeker niet mag ontbreken in de vakantiekoffer zodat je op een regenachtige dag of in een verloren uurtje even van dit boek kan genieten of een van de puzzels kan oplossen.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is heel erg mooi, past bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is goed gekozen, past bij het boek.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek.

Zou je het boek aanraden? 
Ja, ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor de Evert Kwok fans.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Ik denk het niet.

Ga je het volgende deel ook lezen?
Als er weer een vakantieboek van Evert Kwok uitkomt, ga ik die zeker ook lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast zodat mijn man het ook kan lezen.

Ga je vaker een boek van deze auteurs lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Leuk weetje over het boek:
Evert Kwok heeft een eigen website.

Website van de auteurs:
STUDIOVUURDOORN

Website van de uitgever:
SYNDIKAAT WEBSHOP





Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg