Doorgaan naar hoofdcontent

Quote van de Week

Bron: Cosmopolitan

De Holistische Reis - Dennis Van Miltenburg


Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
door lichaam, geest en ziel

Waar gaat het boek over? 
Wie ben jij nou werkelijk? Je bent een ziel, behuisd in een lichaam dat vervolgens met de geest gedachtes kan creëren. Maar hoe werkt dit allemaal? Hoeveel weet je eigenlijk over het lichaam, de geest en de ziel en hoe zijn ze met elkaar verbonden?

We komen allemaal op deze aarde zonder handleiding. Niemand van ons kent echt de spelregels van deze werkelijkheid. Er wordt ons verteld wat we moeten denken in plaats van hoe we moeten denken. Bij deze geef ik mijn persoonlijke handleiding over jouw lichaam, geest en ziel.

Het is belangrijk dat je een relatie op gaat bouwen met jouw lichaam. Ik ga jou uitleggen waarom jij bent zoals je bent, waarom jouw lichaam is zoals het is. Ook vertel ik je waarom jij je gedraagt zoals je je gedraagt en waarom je voelt wat je voelt. Kortom, je gaat ontdekken wie jij werkelijk bent. Vervolgens ga ik je laten zien hoe jij jezelf eventueel kunt verbeteren, hoe jij kunt groeien. Kortom, ik wil dat je een sterkere relatie op gaat bouwen met jezelf. Je gaat op holistische reis door jouw lichaam, geest en ziel.

Bron: bol.com.

Omslagontwerp:
Mark Heuveiling

Binnenwerk:
Paul Timmerman

Jaar van verschijnen:
2018

ISBN:
9789463384063

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
190

Genre:
Gezondheid en psychologie

Wat vind je van het boek? 
De titel van De Holistische Reis van Dennis van Miltenburg doet wat futuristisch, Star Trekkerig aan, maar dat is het allerminst.
In het voorwoord vertelt Dennis van Miltenburg hoe hij erop kwam om dit boek te gaan schrijven en in de inleiding vertelt hij hoe het boek jou kan helpen en hoe je het boek moet zien. Je wordt nieuwsgierig gemaakt naar de rest van het boek die opgedeeld is in drie delen: Deel 1: De intelligentie van het lichaam, Deel 2: De geheimen van de geest en deel 3: De oneindigheid van de ziel. Elk deel eindigt Dennis van Miltenburg met de conclusie, een beknopte samenvatting van het afgelopen deel.
De Holistische Reis is heel interessant om te lezen, geeft goed weer hoe het lichaam, de geest en de ziel werkt. Het is een boek die iedereen kan lezen. Je hoeft er niet voor geleerd te hebben om het te begrijpen. Alles wordt op een heldere, duidelijke manier uitgelegd.
Toch is De Holistische Reis niet echt origineel, het meeste over in dit boek kan je ook lezen in andere spirituele boeken, maar anderzijds is het ook weer niet zo heel erg. Hij zet je weer even aan het denken, laat je beseffen dat je veel in het leven zelf in de hand kan hebben zoals bijvoorbeeld jouw doen en denken. In dit boek leer je hoe je jouw lichaam, geest en ziel kan sturen. Hij laat zien wat het nut van herhalen en bewegen is en hoe je veel gewoontes af- en aan kan leren door middel van denken en oefenen. Mocht je het nog niet weten, dan kom je in dit boek erachter hoe het spierstelsel en het skeletstelsel in elkaar zit, hoe het lichaam zich aanpast op chemisch niveau en dat het brein nooit stopt met groeien.
Wat het boek uniek maakt, zijn de persoonlijke ervaringen van de auteur waarin hij vertelt hoe hij iets heeft ervaren zoals bijvoorbeeld tijdens een vakantie waar hij van diverse rotsen in het water is gesprongen.
Kortom; De Holistische Reis van Dennis van Miltenburg is niet origineel, maar evengoed interessant om te lezen. Het laat je weer even stil staan bij je lichaam, geest en ziel en je daaraan werken.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Niet echt bijzonder, maar past wel bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die doet futuristisch, Star Trekkerig aan, maar past bij het boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het boek is op een duidelijke, heldere manier geschreven.

Hoe origineel is het verhaal?
Buiten de persoonlijke ervaringen van Dennis van Miltenburg om, is het niet origineel. Je kan heel veel wat in dit boek staat ook in andere spirituele boeken vinden.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek. Je wilt toch steeds verder lezen.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ondanks dat ik het meeste al in andere boeken heb gelezen, heeft hij me wel weten te raken. Hoewel raken wel een heel groot woord is, maar ik besef weer dat ik bepaalde gewoontes wil veranderen zoals bijvoorbeeld mij overal druk om maken. Dat kan wel minder.

Mooie quote in het boek: 
Uit de chaos, bloeit altijd iets nieuws.

Zou je het boek aanraden? 
Ja, ik kan iedereen het boek aanraden, zeker aan mensen die niet bekend zijn met boeken voor het lichaam, de geest en de ziel.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor een ieder die geïnteresseerd is in boeken over de gezondheid en psychologie.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
3 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien dat ik af en toe een stukje eruit ga herlezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Misschien, hangt van het boek af.

Website van de uitgever:
Uitgeverij Aspekt

Koop bij bol.com

Reacties

De populairste berichten van de afgelopen week

De Nieuwe Liefde - Erik Van Zwam

Van Elikser UITGEVERIJ mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Waar gaat het boek over?  “Een datingsite?” Mick keek Arthur aan alsof hij een heel vies woord had gebruikt. Arthur knikte. “Een soort Cupido online!” Mick schudde zijn hoofd. “Nee, niets voor mij. Dat is niet spontaan. Iedereen kan je zien. Ze zien me bij de krant al aankomen. Als dit op het Binnenhof bekend wordt, sta ik voor schut.” Mick, veertiger, succesvol parlementair journalist, loopt onverwacht tegen de vrouw van zijn leven aan. Zij is een karakteristieke, mooie, maar mysterieuze vrouw. Na een relatie van een half jaar is zij ineens verdwenen. Wanhopig probeert hij haar op te sporen. Geleidelijk aan komt Mick erachter dat zij nog een ander, geheim leven leidt. Zijn beste vriend raadt hem aan de bakens te verzetten. Zo komt Mick op de datingsite De Nieuwe Liefde terecht. Zijn zoektocht naar een nieuwe liefde leidt tot bijzondere, verrassende en verbazingwekkende ervaringen. Zijn oude lie

Quote van de Week

Bron: Cosmopolitan

Heb Medelijden, Wij Zijn Arme Huisvaders - Perry Pierik

Van UITGEVERIJ ASPEKT mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Subtitel: Historische essays 1914-1918 Waar gaat het boek over?  Toen Duitse troepen de Franse loopgraaf hadden veroverd inspecteerde Prins Ernst Heinrich von Sachen de vijandelijke stellingen. De gevangen genomen Franse troepen gooiden zich op de grond en smeekten: "Heb medelijden, wij zijn arme huisvaders". Het was duidelijk dat deze troepen ervan overtuigd waren dat de Duitse soldaten hen zouden afslachten. Mythe en werkelijkheid raakten hier verstrikt. De Fransen werden gespaard, maar de oorlog was er niet minder vreselijk om. In deze essaybundel schetst historicus Perry Pierik een aantal interessante facetten van 'De Grote Oorlog'. Van de hand van Dr. Perry Pierik verschenen tientallen boeken, waaronder de biografie Erich Ludendorff. Voor zijn oeuvre en werk als uitgever kreeg de auteur de Civis Mundi Prijs. Bron: achterkant boek. Omslagontwerp: Sanne Jelier  Binnenwe

Liften Naar Suriname - Daan Goppel

Van UITGEVERIJ ELMAR mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Waar gaat het boek over?  Liften naar Suriname, dat tot de moderne klassiekers van de eenentwintigste-eeuwse reisliteratuur gerekend kan worden, verhaalt over een jongeman die zijn droom probeert te verwezenlijken door zonder eigen vervoer naar de andere kant van de wereld te reizen. In een tijd dat het massatoerisme zich tot in de verste uithoeken op aarde heeft verspreid, vormt Liften naar Suriname een aandoenlijke zoektocht naar een historisch-authentieke reiservaring, het verlangen om het werkelijke avontuur te beleven. Liften naar Suriname is een reis naar het verre, een avontuur op eigen kracht vol bijzondere gebeurtenissen en vreemde ontmoetingen. Hoe slaagt Daan erin om de oceaan over te steken en tienduizend kilometer te worden meegenomen? Liften naar Suriname is een moderne ontdekkingsreis. Het is het klassiek geworden verhaal van een jongen die zijn droom probeert waar te maken, door z

Niemand Zeggen - M. J. Arlidge

Dit boek mocht ik lezen voor mijn pagina op Lees Magazine van bol.com. Je kan mijn recensie daar lezen.   Koop het boek bij bol.com

Knock-Out - Cis Meijer

Van uitgeverij De Fontein mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Waar gaat het boek over?  Kort nadat haar zus verdwijnt, is Fay na een kickbokstraining getuige van een gruwelijke afranseling. Ze wil contact met de politie opnemen, maar ontvangt een dreigement: als ze niet zwijgt, wordt ook zij afgetuigd. Tijdens een Halloweenfeest wordt er weer een toegetakeld meisje gevonden. Fay vermoedt een verband tussen de verdwijning van haar zus en de afranselingen. Maar haar zoektocht brengt haarzelf én anderen in levensgevaar. Bron:  bol.com . Omslagontwerp: Wil Immink Design Jaar van verschijnen: 2018 ISBN: 9789026143496 Bindwijze: E-book Aantal pagina's: 158 Genre: Young adult, thrillers, jeugd Verfilmd? Het boek is (nog) niet verfilmd, maar het leent zich er goed voor om te verfilmd te worden. Wat vind je van het boek?  Bij het zien van de cover van Knock-out van Cis Meijer krijg je een soort angstgevoel, je weet dat

Quote van de Week

Mädchen - Emile Proper

Van Emile Proper mocht ik zijn boek lezen en recenseren. Ik wil hem daar hartelijk voor danken. Waar gaat het boek over?  In het voorjaar van 2007 verdwijnt een driejarige meisje tijdens een vakantie met haar ouders aan de Portugese kust. De verdwijning is groot nieuws maar wat er die avond gebeurde, wordt nooit opgehelderd. Twintig jaar later ontsnapt een jonge vrouw in Oost-Europa aan de familie die haar jarenlang op gruwelijke wijze heeft geëxploiteerd. Ze ontvlucht een leven vol criminaliteit, geweld en misbruik. Als ze eenzaam door Europa dwaalt, begrijpt ze dt de gruwelijke manier waarop ze is misbruikt, niet normaal is. Nu ze vrij is, moet ze op zoek. Naar haar wortels, haar plaats in de wereld en zichzelf. Bron:  bol.com . Omslagontwerp: Fabrice Bertolotto Jaar van verschijnen: 2019 Druk: Eerste druk EAN: 9789090317229 Bindwijze: E-book Aantal pagina's: 286 Genre: Thrillers Verfilmd? Het boek is (nog) niet verfilmd, maar leent zich er goed vo

Het Mysterieuze Horloge Van Walker & Dawn - Davide Morosinotto

Van uitgeverij Fantoom mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Subtitel: Of hoe je met 3 dollar rijk kunt worden Oorspronkelijke titel: Il rinomato catalogo Walker & Dawn Oorspronkelijke uitgever: Book on a Tree Ltd. Waar gaat het boek over?  We waren met z'n vieren vertrokken. Te Trois de dappere, die alles uit het leven wilde halen. Eddie de sjamaan, die de geheimen ervan wilde ontdekken. Petit, die klein was, maar groot wanneer nodig. En Julie de onkwetsbare, die gewoon gelukkig wilde zijn. Te Trois, Eddie, Petit en Julie zijn totaal verschillend, maar ook de beste vrienden. Wat ze gemeenschappelijk hebben, is een catalogus van een postorderbedrijf, drie dollar om te besteden én heel veel zin om de wereld te ontdekken. Wanneer ze in plaats van de revolver die ze hebben besteld een oud, kapot horloge ontvangen, hoeven ze er geen twee keer over na te denken; ze gaan op weg naar Chicago om het te ruilen. Ze reizen met een