De Holistische Reis - Dennis Van Miltenburg


Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
door lichaam, geest en ziel

Waar gaat het boek over? 
Wie ben jij nou werkelijk? Je bent een ziel, behuisd in een lichaam dat vervolgens met de geest gedachtes kan creëren. Maar hoe werkt dit allemaal? Hoeveel weet je eigenlijk over het lichaam, de geest en de ziel en hoe zijn ze met elkaar verbonden?

We komen allemaal op deze aarde zonder handleiding. Niemand van ons kent echt de spelregels van deze werkelijkheid. Er wordt ons verteld wat we moeten denken in plaats van hoe we moeten denken. Bij deze geef ik mijn persoonlijke handleiding over jouw lichaam, geest en ziel.

Het is belangrijk dat je een relatie op gaat bouwen met jouw lichaam. Ik ga jou uitleggen waarom jij bent zoals je bent, waarom jouw lichaam is zoals het is. Ook vertel ik je waarom jij je gedraagt zoals je je gedraagt en waarom je voelt wat je voelt. Kortom, je gaat ontdekken wie jij werkelijk bent. Vervolgens ga ik je laten zien hoe jij jezelf eventueel kunt verbeteren, hoe jij kunt groeien. Kortom, ik wil dat je een sterkere relatie op gaat bouwen met jezelf. Je gaat op holistische reis door jouw lichaam, geest en ziel.

Bron: bol.com.

Omslagontwerp:
Mark Heuveiling

Binnenwerk:
Paul Timmerman

Jaar van verschijnen:
2018

ISBN:
9789463384063

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
190

Genre:
Gezondheid en psychologie

Wat vind je van het boek? 
De titel van De Holistische Reis van Dennis van Miltenburg doet wat futuristisch, Star Trekkerig aan, maar dat is het allerminst.
In het voorwoord vertelt Dennis van Miltenburg hoe hij erop kwam om dit boek te gaan schrijven en in de inleiding vertelt hij hoe het boek jou kan helpen en hoe je het boek moet zien. Je wordt nieuwsgierig gemaakt naar de rest van het boek die opgedeeld is in drie delen: Deel 1: De intelligentie van het lichaam, Deel 2: De geheimen van de geest en deel 3: De oneindigheid van de ziel. Elk deel eindigt Dennis van Miltenburg met de conclusie, een beknopte samenvatting van het afgelopen deel.
De Holistische Reis is heel interessant om te lezen, geeft goed weer hoe het lichaam, de geest en de ziel werkt. Het is een boek die iedereen kan lezen. Je hoeft er niet voor geleerd te hebben om het te begrijpen. Alles wordt op een heldere, duidelijke manier uitgelegd.
Toch is De Holistische Reis niet echt origineel, het meeste over in dit boek kan je ook lezen in andere spirituele boeken, maar anderzijds is het ook weer niet zo heel erg. Hij zet je weer even aan het denken, laat je beseffen dat je veel in het leven zelf in de hand kan hebben zoals bijvoorbeeld jouw doen en denken. In dit boek leer je hoe je jouw lichaam, geest en ziel kan sturen. Hij laat zien wat het nut van herhalen en bewegen is en hoe je veel gewoontes af- en aan kan leren door middel van denken en oefenen. Mocht je het nog niet weten, dan kom je in dit boek erachter hoe het spierstelsel en het skeletstelsel in elkaar zit, hoe het lichaam zich aanpast op chemisch niveau en dat het brein nooit stopt met groeien.
Wat het boek uniek maakt, zijn de persoonlijke ervaringen van de auteur waarin hij vertelt hoe hij iets heeft ervaren zoals bijvoorbeeld tijdens een vakantie waar hij van diverse rotsen in het water is gesprongen.
Kortom; De Holistische Reis van Dennis van Miltenburg is niet origineel, maar evengoed interessant om te lezen. Het laat je weer even stil staan bij je lichaam, geest en ziel en je daaraan werken.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Niet echt bijzonder, maar past wel bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die doet futuristisch, Star Trekkerig aan, maar past bij het boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het boek is op een duidelijke, heldere manier geschreven.

Hoe origineel is het verhaal?
Buiten de persoonlijke ervaringen van Dennis van Miltenburg om, is het niet origineel. Je kan heel veel wat in dit boek staat ook in andere spirituele boeken vinden.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek. Je wilt toch steeds verder lezen.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ondanks dat ik het meeste al in andere boeken heb gelezen, heeft hij me wel weten te raken. Hoewel raken wel een heel groot woord is, maar ik besef weer dat ik bepaalde gewoontes wil veranderen zoals bijvoorbeeld mij overal druk om maken. Dat kan wel minder.

Mooie quote in het boek: 
Uit de chaos, bloeit altijd iets nieuws.

Zou je het boek aanraden? 
Ja, ik kan iedereen het boek aanraden, zeker aan mensen die niet bekend zijn met boeken voor het lichaam, de geest en de ziel.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor een ieder die geïnteresseerd is in boeken over de gezondheid en psychologie.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
3 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien dat ik af en toe een stukje eruit ga herlezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Misschien, hangt van het boek af.

Website van de uitgever:
Uitgeverij Aspekt





Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg