Doorgaan naar hoofdcontent

Boekvraag van de Week

Boekvraag van de week: Wil je schrijver worden of ben je dat al?

Ik heb een paar keer een poging gedaan om een boek te schrijven, maar steeds gooide ik de teksten die ik had geschreven weg omdat ik het helemaal niets vond. Toch wil ik wel ooit een boek schrijven, maar waarover? Geen idee. Soms vliegen er wel ideeën door mijn hoofd, maar vergeet ze net zo hard en vergeet het dan ook om op te schrijven omdat ik meestal met iets anders bezig ben. Eigenlijk zou ik, net als veel schrijvers, altijd en overal een notitieboekje met pen bij me moeten hebben zodat ik alles wat in me opkomt kan opschrijven. Ja, ik ben daar nog heel ouderwets in; ik schrijf het liever op in een notitieboekje dan dat ik het typ in een programma op mijn smartphone of Chromebook. Ook al moet ik soms puzzelen om te begrijpen wat ik ook al weer heb opgeschreven, zo beroerd is mijn handschrift, maar dat heeft toch ook wel weer iets vind ik. Maar die droom om ooit een boek te schrijven gaat vast nog wel eens uitkomen. 
En hoe zit het met jou? Wil jij ook ooit schrijver worden of lie…

Domina - L. S. Hilton


Van uitgeverij The House of Books mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Van de auteur van de wereldwijde bestseller Maestra


Oorspronkelijke titel:
Domina

Oorspronkelijke uitgever:
Zaffre, een imprint van Bonnier Publishing Fiction

Waar gaat het boek over? 
Judith Rashleigh is met succes gepromoveerd van veilinghuisassistent tot internationale kunsthandelaar. Ze mag daarbij een bloederig spoor hebben achtergelaten, haar nieuwe leven als chique galeriehouder in Venetië is alles waar ze van droomde. Maar terwijl ze zich een weg onderhandelt door de Italiaanse kunstscene lijkt haar verleden haar in te halen. Na een onschuldige opmerking op een feestje beseft Judith dat iemand haar op het spoor is...
Bron: bol.com.

Vertaald door:
Yolande Ligterink

Omslagontwerp:
Mark Hesseling

Jaar van verschijnen:
2017

ISBN:
9789044351392

Bindwijze:
E-book

Aantal pagina's:
352

Genre:
Thrillers

Verfilmd?
Dit deel is (nog) niet verfilmd.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de cover van Domina van L. S. Hilton wil je weten waar de kleur blauw bij dit deel voor staat. Al krijg je wel een voor de hand liggend vermoeden waar de kleur voor zal staan.
Bij het lezen van de proloog krijg je het idee dat Judith op dezelfde voet verder gaat als waar ze in het vorige deel was gebleven. Helaas blijkt ze in dit deel wat braver te zijn geworden en schijnt ze zelfs een hart te hebben, al heeft ze nog steeds zo op haar tijd haar streken. Een vos verliest dan wel zijn haren, maar niet zijn streken gaat zeker voor Judith op. Toch is dit deel lang niet zo spannend en pikant als het vorige deel. Het is soms zelfs wat saai, vooral door de vele wetenswaardigheden over kunst. Pas tegen het eind wordt het spannend en wil je weten hoe het zal aflopen. Het eindigt zo dat je het laatste deel wel wilt lezen om te weten hoe het verhaal verder gaat en hoe het zal aflopen.
In het eerste hoofdstuk krijg je te lezen wat er in het eerste deel allemaal is gebeurd, wat ze de afgelopen jaren heeft gedaan en wat Judith nu doet. In de loop van dit deel kom je nog meer te weten over haar jeugd. Je komt nog meer te weten over kunst en de kunstwereld. De vraag is of het misschien niet wat veel is. Het is echt zo'n boek die je of heel snel weglegt omdat je het zat bent of waarbij je niet kan stoppen met lezen of je nu wilt of niet omdat je wilt weten hoe het verder gaat, hoe het gaat eindigen. Er gebeurt enerzijds weinig, het is zelfs soms saai, anderzijds gebeurt er van alles. Je wilt weten wie haar op het spoor is, hoe dat kan, wie haar erbij heeft gelapt, hoe ze daar mee om gaat, wat ze er tegen gaat doen. Zal ze nog meer (gruwelijke) moorden gaan plegen?
Dit deel is overigens niet los te lezen, je moet eerst Maestra lezen, want anders begrijp je bij bepaalde stukjes niet waar het over gaat, kan je het gevoel hebben dat je iets hebt gemist.
Kortom; Domina van L. S. Hilton is lang niet zo pikant en spannend als het eerste deel. Het is leuk om te lezen als je het eerste deel hebt gelezen en benieuwd bent hoe het zal aflopen. Pas tegen het eind wordt het spannend en wil je weten hoe het zal eindigen. Je word dan ook nieuwsgierig naar het laatste deel.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Nee, niet echt. Ik had veel meer actie verwacht. De proloog gaf even hoop, maar dat was ijdele hoop. Gelukkig maakte het eind nog iets goed.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend, past bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is goed gekozen, past bij het boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is vlot en beeldend.

Hoe origineel is het verhaal?
Redelijk origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is op zich wel goed. Het is chronologisch geschreven waarbij er af en toe wordt teruggeblikt in de tijd.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Niet altijd, ik werd soms wat afgeleid.

Heeft het plot je verrast?
Ja, dat heeft het plot zeker.

Is het verhaal geloofwaardig?
Niet altijd. Ook in dit deel zitten een paar ongeloofwaardige stukjes in zoals bijvoorbeeld het stukje over Alvin in de flat van Judith.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze stuk voor stuk.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Charlotta, omdat, ook al is ze een vrouw die liever voor de rijke mannen gaat, er geen kwaad in haar zit. Ze geniet gewoon lekker van het leven.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Daar ben ik nog niet over uit.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Neen, dat zou ik absoluut niet kunnen.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Amsterdam is een hele mooie stad en de andere plaatsen lijken me ook heel mooi.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat gaat me goed af.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft ze, maar ik kan alleen niet teveel vertellen want dan zou ik teveel verraden. Het stukje over de jeugd van Judith heeft me geraakt. Wat heeft zij veel meegemaakt wat ze eigenlijk niet had moeten meemaken.

Mooie quote in het boek: 
Ik wou dat ik me helemaal samen kon vouwen en kon verdwijnen.

Zou je het boek aanraden? 
Als je het eerste deel hebt gelezen, dan is dit een aanrader, anders niet.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor de thrillerfans.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
3 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Neen, dat ga ik niet.

Ga je het volgende deel ook lezen?
Ja, die ga ik zeker lezen. Ik wil wel weten hoe het afloopt.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, die kan ik niet weggeven, maar ik ga hem verwijderen van mijn Chromebook.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de auteur:
L.S. Hilton Facebook

Website van de uitgever:
the house of books
Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Herinneringen van vernielde generaties

Waar gaat het boek over? 
Wie denkt dat met de bevrijding van Nederland in 1945, de Tweede Wereldoorlog geëindigd is, vergist zich. Wie denkt dat de oorlog zal eindigen wanneer de laatste persoon die toen heeft geleefd is gestorven, vergist zich ook. Want de Tweede Wereldoorlog heeft ook de generaties die na de oorlog zijn geboren, getekend. Dit geldt vooral maar zeker niet uitsluitend voor mensen met een Joodse achtergrond; het leven van de zogeheten tweede generatie (en de generaties daarna) wijkt af van hun leeftijdsgenoten. Oorlog en vervolging houdt hen in de greep, hoezeer zij ook proberen een 'gewoon' leven te leiden. Het is niet verwonderlijk dat dit tot misverstanden leidt en onbegrip. Hun ouders menen dat zij niets hebben meegemaakt, hun niet-joodse vrienden en partners kunnen het niet bevatten. Wie wil weten hoe het voelt …

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…