Nieuwste recensie

Dat Is Misschien Nog Waar Ook! - Jacqueline Booij

Afbeelding
Van Jacqueline Booij mocht ik haar boek recenseren en ik wil haar daar hartelijk voor danken. Subtitel: Zes moderne sprookjes die je bijna zou geloven Waar gaat het boek over?  Weet je dat je soms zo enthousiast kunt worden dat je zonder vleugels kan vliegen? Dat zelfs de maan verliefd kan worden? Dat ieder mens en elk dier een 'ikvlekje' heeft? Dat er bijzondere dingen kunnen gebeuren als je de manen van een speelgoedpaardje knipt? Wist je dat niet? Als je er meer over wil weten moet je dit boek maar eens lezen, of misschien wil iemand je er wel uit voorlezen. Bron: bol Jaar van verschijnen: 2022 Druk: Eerste druk ISBN: 9789464682427 Bindwijze: Paperback Aantal pagina's: 85 Genre: Voorlezen Wat vind je van het boek?  Bij het zien van de mooie cover van Dat is misschien nog waar ook! van Jacqueline Booij krijg je meteen het idee dat je een sprookjesboek gaat lezen. Je wilt weten welke zes sprookjes worden uitgebeeld op de cover. De titel doet vermoeden dat ...

Heimwee Naar Bloed - Dario Correnti


Van uitgeverij HarperCollinsHolland mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.


Oorspronkelijke titel:
Nostalgia del sangue

Oorspronkelijke uitgever:
Giunti Editore

Waar gaat het boek over? 
Wie imiteert de eerste Italiaanse seriemoordenaar?
Een stadje in het noorden van Italië wordt opgeschrikt door een aantal moorden. De lijken van de slachtoffers zijn gruwelijk toegetakeld en de moordenaar laat telkens een mysterieuze, in bloed geschreven boodschap achter: ViVe.
Twee journalisten, Marco Besana, een oude rot, en de jonge, onhandige Ilaria Piatti, besluiten de moorden te onderzoeken. Ilaria is ervan overtuigd dat de moordenaar een copycat is die zich laat inspireren door Vincenzo Verzeni, de eerste Italiaanse seriemoordenaar. Verzeni, bijgenaamd "de vampier van Bergamo', werd in de negentiende eeuw veroordeeld voor de moord op twee vrouwen en de aanranding van zes andere, waarbij hij hen beet en hun bloed dronk.
Wat hebben deze nieuwe moorden te maken met een seriemoordenaar die al een eeuw dood is? De twee journalisten storten zich op de zaak, maar worden van alle kanten tegengewerkt. Zullen zij in staat zijn om deze zaak op te lossen voor er opnieuw een slachtoffer valt?

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Dario Correnti is een pseudoniem waarachter twee auteurs schuilgaan. Bog voor Heimwee naar bloed verscheen in Italië was de internationale belangstelling al heel groot. En terecht: het verhaal is gebasseerd op een seriemoordenaar die echt heeft bestaan, zeer goed geschreven en ongekend spannend. Heimwee naar bloed verschijnt in zestien landen en is genomineerd voor de Premio Bancarella 2018.

Bron: achterkant boek

Vertaald door:
Edwin Krijgsman

Omslagontwerp:
twelph.com

Jaar van verschijnen:
2018

Druk:
Eerste druk

ISBN:
9789402701616

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
448

Genre:
Thrillers

Verfilmd?
Het boek is (nog) niet verfilmd, maar het zou me niets verbazen als dit boek een dezer dagen verfilmd wordt, want daar leent het boek zich heel goed voor en dan zie ik America Ferrera wel in de rol van Ilaria. Ik weet zeker dat zij die rol heel erg overtuigend zal spelen.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Heimwee naar bloed van Dario Connetti verwacht je niet dat er een bloederig verhaal achterschuilt. De titel doet helaas anders vermoeden. De titel maakt nieuwsgierig. Je wilt weten wat ermee bedoeld wordt. Is er een moordenaar die vast zit en het moorden mist of wordt er iets anders bedoeld?
Het boek is opgedeeld in drie delen en in dagboekvorm geschreven. Af en toe wordt er teruggeblikt op een dag uit de negentiende eeuw waarbij je een beeld krijgt van een slachtoffer van Vincenzo Verzeni.
Al meteen vanaf de eerste dag zit je in het verhaal, word je meegezogen in zowel het privéleven als in het werk van Marco en Ilaria. Onbewust ga je met ze mee denken. Ook als je niet in het boek, dat heel erg vlot wegleest, aan het lezen bent, houdt het boek je bezig. Je gaat je van alles afvragen en krijgt steeds meer vermoedens. Je wilt weten weten wie de moordenaar is, waarom hij mensen vermoordt en of hij ooit gepakt wordt. Steeds als je een vermoeden hebt wie er achter de moorden zit, bllijkt het iemand anders te zijn. Soms blijken mensen anders te zijn dan men denkt, blijken ze helemaal niet zo aardig te zijn dan ze zich voordoen of blijken ze toch niet zo dom en schaapachtig te zijn als gedacht.
Je komt erachter waarom Ilaria voor de misdaadjournalistiek heeft gekozen, hoe haar leven is verlopen. Ook kom je meer te weten over Marco. Beide personen zie je groeien. De een wordt steeds fanatieker in haar zoektocht, maar blijft toch een gevoelsmens. De ander wordt steeds warmer, hartelijker en accepteert meer en meer zijn lot.
De titel Heimwee naar bloed van Dario Correnti is al heel snel duidelijk en blijkt een totaal andere betekenis te hebben dan gedacht. Het is evengoed een passende titel. Het boek is op een humorvolle manier geschreven. Geregeld moet je lachen, met name Marco weet je aan het lachen te brengen met zijn opmerkingen. Van begin tot eind is het spannend, de spanning is goed opgebouwd. Het boek kent heel veel verrassende wendingen en eindigt met een verrassend plot die je niet aan ziet komen. Pas in de laatste dagen begint het kwartje te vallen, maar weet je het nog niet zeker.
Kortom; Heimwee naar bloed van Dario Correnti is een spannende, humorvolle thriller die je vanaf de eerste tot en met de laatste dag in bedwang houdt. Je wordt meegezogen in een verhaal over twee misdaadjournalisten die op zoek zijn naar de echte moordenaar. Die zich niet met een kluitje in het riet laten wegsturen.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend, past bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen. Ook het font is goed gekozen.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot, beeldend en humorvol.

Hoe origineel is het verhaal?
Redelijk origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is heel erg goed. Het verhaal is chronologisch geschreven waarbij er af en toe wordt teruggeblikt op een dag uit de negentiende eeuw.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Dat weet het verhaal zeker. Ook als je niet in het boek aan het lezen bent, houdt het verhaal je bezig.

Heeft het plot je verrast?
Ja, dat heeft het plot zeker. Ik had een heel andere dader verwacht.

Is het verhaal geloofwaardig?
Ja, dat is het verhaal zeker.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze stuk voor stuk.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Ilaria, omdat je haar het meest ziet groeien, maar toch ondertussen ook wel weer zichzelf blijft en zelf bepaald wat ze aantrekt ongeacht of het in de mode is. Daarnaast zie je haar steeds fanatieker worden en krijgt ze steeds meer lef.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Aan de moordenaar. De reden hoeft niet uitgelegd te worden.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersonen?
Dat denk ik wel.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Over het algemeen heel mooi.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Dat gaat me goed af en ik had ook wel in de negentiende eeuw kunnen leven.

Hebben de auteurs je kunnen raken?
Ja, dat hebben ze. Het jeugdverhaal van Ilaria heeft me geraakt. Je staat er eigenlijk nooit bij stil wat kinderen als Ilaria moeten doorstaan als ze meemaken wat Ilaria heeft meegemaakt. Dat is toch wel heftig en je hoopt dat ze heden ten dage goede hulp krijgen om het gebeuren te verwerken. Helaas kan ik niet zeggen wat ze heeft meegemaakt, want dan zou ik teveel verraden.

Mooie quote in het boek: 
Het probleem is dat ik met stomdronken software zit opgezadeld.

Zou je het boek aanraden? 
Ja, ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor de thrillerfans.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteurs lezen? 
Dat denk ik wel, hangt van het boek af.

Website van de uitgever:
HarperCollinsHolland






Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg