Gevoelens - Kim Torsin


Van Kim Torsin mocht ik haar gedichtenbundel lezen en recenseren. Ik wil haar daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In deze gedichtenbundel staan gedichtjes over persoonlijke gebeurtenissen (oa: geboorte, huwelijk, zelfmoord, verlies, kindjes,...). Ook staan er zaken uit het dagelijkse leven gegrepen (roddels, schelden, eenzaamheid,...). Situaties en gevoelens waar ieder van ons wel eens mee te maken heeft.

Bron: bol.com.

Omslagontwerp:
Kim Torsin

Jaar van verschijnen:
2019

EAN:
9789402185935

Bindwijze:
E-book

Aantal pagina's:
57

Genre:
Gedichten

Prijs:
€18,12

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de cover van Gevoelens van Kim Torsin weet je niet meteen waar het boek over zal gaan. Ondanks dat de roos heel mooi is en ook past bij deze gedichtenbundel, was het mooier geweest als die kleiner was geweest en misschien in een lijst met een dunne zwarte of rode rand had gezeten. daarnaast mis je de titel en de naam van de auteur op de cover. Voor een sjieke uitstraling had die in het goud of zilver erop mogen staan of anders in het zwart. Je krijgt dan meteen een idee waar deze gedichtenbundel over zal gaan.
Gevoelens van Kim Torsin is een gedichtenbundel vol met persoonlijke gedichten van de auteur. Gevoelens als verwarring, liefde in diverse soorten, eenzaamheid en verdriet voel je in de gedichten. Het zijn gedichten die je raken, je soms beklemmen. Sommige gedichten kunnen herkenbaar zijn voor veel mensen zoals bijvoorbeeld 'IVF' en 'De sleur'. De auteur geeft soms ook een boodschap mee, maar laat haar boosheid ook merken zoals in 'Roddels'. De liefde voor haar kinderen en haar grote liefde lopen als een rode draad in de gedichten. Geregeld keren die weer terug. Je merkt dat ze in een scheidingsproces zit waarin ze afscheid probeert te nemen van haar grote liefde, je voelt haar eenzaamheid zoals in 'Ik mis je zo' en 'Mijn grote liefde'. De liefde voor haar kinderen voel je onder andere in de gedichten 'Autisme' en 'Kindjes'. Je voelt dat ze voor hen door het vuur gaat. Sowieso merk je in diverse gedichten dat ze een echte kindervriendin is zoals in 'Job' waar ze haar liefde voor haar werk beschrijft en in 'Grote broer' waarin ze haar liefde voor haar broer beschrijft en waarin ze vertelt dat ze zich verheugd op zijn kind die eerdaags geboren wordt.
Voor de Nederlandse lezers die niet bekend zijn met de Vlaamse taal, kunnen sommige woorden zoals 'plezant' en 'kine' onduidelijk zijn, maar het is niet storend. Het heeft juist wel iets.
De getallen in de gedichten hadden wel woordelijk geschreven mogen worden in plaats van in getallen en sommige plaatjes zijn hadden beter door een ander, mooier plaatje vervangen kunnen worden. Je ziet dat de plaatjes eerst een gif-bestand waren zoals bijvoorbeeld bij de gedichten 'Grootouders' en 'Zelfmoord'. Ook het plaatje bij 'Op pensioen' is niet mooi, het is wazig en dat is jammer. Verder passen de andere plaatjes wel allemaal bij de gedichten. Voor een volgende gedichtenbundel is het aan te raden om eigen foto's te gebruiken, dat maakt de gedichtenbundel nog persoonlijker.
Kortom; Gevoelens van Kim Torsin is een gedichtenbundel vol met gedichten waarin de auteur haar gevoelens bloot geeft, waarin ze uiting geeft aan diverse gevoelens als verdriet en verwarring om haar grote liefde, haar liefde voor haar kinderen en haar broer en schoonzus en haar boosheid om de roddels. Het zijn gedichten die je raken en sommige gedichten kunnen voor veel mensen herkenbaar zijn.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Op zich is de roos mooi en past bij het boek, maar die had, zoals gezegd, kleiner gemogen en misschien in een zwarte of rode lijst gemogen. Daarnaast mis ik de titel van het boek en de naam van de auteur.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen, want daar draait deze gedichtenbundel om.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
De gedichten zijn lekker vlot en beeldend geschreven.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft ze. Elk gedicht komt regelrecht bij je binnen. Persoonlijk herkende ik de tekst van het gedicht 'Roddels' heel erg. Gelukkig heb ik een sterke relatie, maar als je die niet hebt, dan is het voor te stellen dat daardoor je relatie stuk kan lopen. Er zijn genoeg relaties stuk gelopen dankzij geroddel van mensen en dat is heel erg.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor een ieder die van gedichten houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
3 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien wel.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, die kan ik niet weggeven, maar hij mag op mijn Chromebook blijven staan.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ik denk het wel, hangt van het boek af.

Website van de uitgever:
BRAVE new BOOKS





Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg