Doorgaan naar hoofdcontent

Quote van de Week

Bron: Cosmopolitan

Het Mysterieuze Horloge Van Walker & Dawn - Davide Morosinotto


Van uitgeverij Fantoom mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Of hoe je met 3 dollar rijk kunt worden

Oorspronkelijke titel:
Il rinomato catalogo Walker & Dawn

Oorspronkelijke uitgever:
Book on a Tree Ltd.

Waar gaat het boek over? 
We waren met z'n vieren vertrokken.
Te Trois de dappere, die alles uit het leven wilde halen.
Eddie de sjamaan, die de geheimen ervan wilde ontdekken.
Petit, die klein was, maar groot wanneer nodig.
En Julie de onkwetsbare, die gewoon gelukkig wilde zijn.
Te Trois, Eddie, Petit en Julie zijn totaal verschillend, maar ook de beste vrienden. Wat ze gemeenschappelijk hebben, is een catalogus van een postorderbedrijf, drie dollar om te besteden én heel veel zin om de wereld te ontdekken. Wanneer ze in plaats van de revolver die ze hebben besteld een oud, kapot horloge ontvangen, hoeven ze er geen twee keer over na te denken; ze gaan op weg naar Chicago om het te ruilen. Ze reizen met een goederentrein, en met een stoomboot over de Mississippi, krijgen te maken met een lijk in drijfzand, professionele oplichters en valsspelers, corrupte politieagenten, slechteriken die goed lijken en goede mensen die dat helemaal niet zijn... om nog maar te zwijgen van een onopgeloste misdaad en een heleboel geld!

Bron: bol.com.

Vertaald door:
Manon Smits en Pieter van der Drift

Jaar van verschijnen:
2018

ISBN:
9789059246003

Bindwijze:
Hardcover

Aantal pagina's:
480

Genre:
Kinderboeken

Verfilmd?
Het boek is (nog) niet verfilmd, maar leent zich er heel goed voor om verfilmd te worden.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn van Davide Morosinotto zie je meteen dat je een verhaal over het verleden gaat lezen. Het mooie van de cover is, dat alles wat op de cover staat, je ook kan terug vinden het verhaal. De titel maakt nieuwsgierig. Je wilt er meer over weten en tegelijkertijd tips krijgen over hoe je rijk kan worden met 3 dollar. Zou het wel op een eerlijke manier gaan of toch niet? De binnenkant van het boek is ook heel erg mooi vormgegeven. Elk hoofdstuk heeft zo zijn eigen bladzijde uit de catalogus van Walker & Dawn, een plattegrond van de plaats waar ze op dat moment zijn of een kranteknipsel.
Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn van Davide Morosinotto is opgedeeld in vier delen. Elk kind vertelt in een eigen deel zijn of haar verhaal van de avonturen die zij meemaken. Maar voor ze hun verhaal aan je vertellen, begint het boek eerst met een waarschuwing van de vertalers. Bij het zien van de titel 'Waarschuwing!' vrees je het ergste, maar het valt mee. Het is alleen maar een waarschuwing om het boek in het tijdsbeeld te plaatsen.
Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn van Davide Morosinotto is een spannend avonturenboek over 4 kinderen die 3 dollar vinden, daar iets van kopen uit een catalogus en dan iets heel anders, een horloge, krijgen toegestuurd. Vanaf dat moment begint het spannende avontuur van 4 kinderen met elk hun eigen karakter en die elk hun eigen achtergrond hebben. Ze reizen van De Bayou naar Chicago, maar die reis gaat niet zonder slag of stoot. Ze maken van alles mee en ontmoeten diverse mensen. De ene is betrouwbaarder dan de ander, sommige mensen zijn niet wat ze echt zijn en hebben het op de 4 vrienden voorzien, terwijl andere zachtaardiger zijn dan gedacht. Ze moeten tegelijkertijd oppassen dat ze niet gepakt worden door de politie, maar of ze dat uiteindelijk ook lukt? Dan krijgen ze ook nog te maken met een onopgeloste misdaad die voor hen wel heel erg verrassend uitpakt.
Het boek leest heel erg vlot weg, voor je het weet heb je het boek uit. Je hebt het gevoel dat je de avonturen zelf ook meebeleefd en als je het boek uit hebt, ga je de hoofdpersonen missen.
Dit boek zou heel erg goed als lesmateriaal kunnen dienen voor de laatste twee groepen van de basisschool, want het boek is ook leerzaam. Je komt meer te weten over de genoemde plaatsen en ook geeft het boek een tijdsbeeld weer die niet altijd even mooi is. Zeker niet voor de vrouwen en de gekleurde mensen. De leraren zouden daar wat meer over kunnen uitweiden.
Kortom; Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn van Davide Morosinotto is een spannend avonturenverhaal dat zich afspeelt in het begin van de vorige eeuw, waar 4 kinderen een spannende reis maken waar ze van alles beleven en uiteindelijk verrassend eindigt.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend, past bij het boek. Het mooie eraan is dat alles wat erop staat, in het boek is te vinden.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen, het maakt nieuwsgierig.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot en beeldend. Je hebt het gevoel dat je er zelf bij bent.

Hoe origineel is het verhaal?
Heel erg origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is goed. Het boek is chronologisch geschreven waarbij er soms teruggeblikt wordt in de tijd als het verhaal erom vraagt.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker. Als je er eenmaal in begint, kan je niet meer stoppen.

Heeft het plot je verrast?
Ja, dat heeft het plot zeker. Ik had een iest ander plot verwacht.

Is het verhaal geloofwaardig?
Ja, dat is het verhaal zeker.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze stuk voor stuk.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Te Trois, omdat hij lekker avontuurlijk is, soms een iets te grote mond heeft, maar stiekem toch een klein hartje heeft.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Dat zijn er teveel om op te noemen.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersonen?
Ja, dat denk ik wel.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Over het algemeen klinken ze mooi.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat denk ik wel.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft hij. Het blijft ongelooflijk hoe men vroeger met gekleurde mensen omging, dat ze als mindere werden beschouwd. Ook hoeveel mannen indertijd 'neerkeken' op vrouwen heeft me geraakt. Gelukkig is dat tegenwoordig anders.

Mooie quote in het boek: 
En soms gebeuren er echt heel toevallige dingen, ook al lijken ze totaal ongeloofwaardig.

Zou je het boek aanraden? 
Ja, ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien wel.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de uitgever:
Uitgeverij Fantoom


Koop bij bol.com

Reacties

De populairste berichten van de afgelopen week

De Nieuwe Liefde - Erik Van Zwam

Van Elikser UITGEVERIJ mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Waar gaat het boek over?  “Een datingsite?” Mick keek Arthur aan alsof hij een heel vies woord had gebruikt. Arthur knikte. “Een soort Cupido online!” Mick schudde zijn hoofd. “Nee, niets voor mij. Dat is niet spontaan. Iedereen kan je zien. Ze zien me bij de krant al aankomen. Als dit op het Binnenhof bekend wordt, sta ik voor schut.” Mick, veertiger, succesvol parlementair journalist, loopt onverwacht tegen de vrouw van zijn leven aan. Zij is een karakteristieke, mooie, maar mysterieuze vrouw. Na een relatie van een half jaar is zij ineens verdwenen. Wanhopig probeert hij haar op te sporen. Geleidelijk aan komt Mick erachter dat zij nog een ander, geheim leven leidt. Zijn beste vriend raadt hem aan de bakens te verzetten. Zo komt Mick op de datingsite De Nieuwe Liefde terecht. Zijn zoektocht naar een nieuwe liefde leidt tot bijzondere, verrassende en verbazingwekkende ervaringen. Zijn oude lie

Quote van de Week

Bron: Cosmopolitan

Heb Medelijden, Wij Zijn Arme Huisvaders - Perry Pierik

Van UITGEVERIJ ASPEKT mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Subtitel: Historische essays 1914-1918 Waar gaat het boek over?  Toen Duitse troepen de Franse loopgraaf hadden veroverd inspecteerde Prins Ernst Heinrich von Sachen de vijandelijke stellingen. De gevangen genomen Franse troepen gooiden zich op de grond en smeekten: "Heb medelijden, wij zijn arme huisvaders". Het was duidelijk dat deze troepen ervan overtuigd waren dat de Duitse soldaten hen zouden afslachten. Mythe en werkelijkheid raakten hier verstrikt. De Fransen werden gespaard, maar de oorlog was er niet minder vreselijk om. In deze essaybundel schetst historicus Perry Pierik een aantal interessante facetten van 'De Grote Oorlog'. Van de hand van Dr. Perry Pierik verschenen tientallen boeken, waaronder de biografie Erich Ludendorff. Voor zijn oeuvre en werk als uitgever kreeg de auteur de Civis Mundi Prijs. Bron: achterkant boek. Omslagontwerp: Sanne Jelier  Binnenwe

Liften Naar Suriname - Daan Goppel

Van UITGEVERIJ ELMAR mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Waar gaat het boek over?  Liften naar Suriname, dat tot de moderne klassiekers van de eenentwintigste-eeuwse reisliteratuur gerekend kan worden, verhaalt over een jongeman die zijn droom probeert te verwezenlijken door zonder eigen vervoer naar de andere kant van de wereld te reizen. In een tijd dat het massatoerisme zich tot in de verste uithoeken op aarde heeft verspreid, vormt Liften naar Suriname een aandoenlijke zoektocht naar een historisch-authentieke reiservaring, het verlangen om het werkelijke avontuur te beleven. Liften naar Suriname is een reis naar het verre, een avontuur op eigen kracht vol bijzondere gebeurtenissen en vreemde ontmoetingen. Hoe slaagt Daan erin om de oceaan over te steken en tienduizend kilometer te worden meegenomen? Liften naar Suriname is een moderne ontdekkingsreis. Het is het klassiek geworden verhaal van een jongen die zijn droom probeert waar te maken, door z

Niemand Zeggen - M. J. Arlidge

Dit boek mocht ik lezen voor mijn pagina op Lees Magazine van bol.com. Je kan mijn recensie daar lezen.   Koop het boek bij bol.com

Knock-Out - Cis Meijer

Van uitgeverij De Fontein mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Waar gaat het boek over?  Kort nadat haar zus verdwijnt, is Fay na een kickbokstraining getuige van een gruwelijke afranseling. Ze wil contact met de politie opnemen, maar ontvangt een dreigement: als ze niet zwijgt, wordt ook zij afgetuigd. Tijdens een Halloweenfeest wordt er weer een toegetakeld meisje gevonden. Fay vermoedt een verband tussen de verdwijning van haar zus en de afranselingen. Maar haar zoektocht brengt haarzelf én anderen in levensgevaar. Bron:  bol.com . Omslagontwerp: Wil Immink Design Jaar van verschijnen: 2018 ISBN: 9789026143496 Bindwijze: E-book Aantal pagina's: 158 Genre: Young adult, thrillers, jeugd Verfilmd? Het boek is (nog) niet verfilmd, maar het leent zich er goed voor om te verfilmd te worden. Wat vind je van het boek?  Bij het zien van de cover van Knock-out van Cis Meijer krijg je een soort angstgevoel, je weet dat

Quote van de Week

Mädchen - Emile Proper

Van Emile Proper mocht ik zijn boek lezen en recenseren. Ik wil hem daar hartelijk voor danken. Waar gaat het boek over?  In het voorjaar van 2007 verdwijnt een driejarige meisje tijdens een vakantie met haar ouders aan de Portugese kust. De verdwijning is groot nieuws maar wat er die avond gebeurde, wordt nooit opgehelderd. Twintig jaar later ontsnapt een jonge vrouw in Oost-Europa aan de familie die haar jarenlang op gruwelijke wijze heeft geëxploiteerd. Ze ontvlucht een leven vol criminaliteit, geweld en misbruik. Als ze eenzaam door Europa dwaalt, begrijpt ze dt de gruwelijke manier waarop ze is misbruikt, niet normaal is. Nu ze vrij is, moet ze op zoek. Naar haar wortels, haar plaats in de wereld en zichzelf. Bron:  bol.com . Omslagontwerp: Fabrice Bertolotto Jaar van verschijnen: 2019 Druk: Eerste druk EAN: 9789090317229 Bindwijze: E-book Aantal pagina's: 286 Genre: Thrillers Verfilmd? Het boek is (nog) niet verfilmd, maar leent zich er goed vo

De Holistische Reis - Dennis Van Miltenburg

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Subtitel: door lichaam, geest en ziel Waar gaat het boek over?  Wie ben jij nou werkelijk? Je bent een ziel, behuisd in een lichaam dat vervolgens met de geest gedachtes kan creëren. Maar hoe werkt dit allemaal? Hoeveel weet je eigenlijk over het lichaam, de geest en de ziel en hoe zijn ze met elkaar verbonden? We komen allemaal op deze aarde zonder handleiding. Niemand van ons kent echt de spelregels van deze werkelijkheid. Er wordt ons verteld wat we moeten denken in plaats van hoe we moeten denken. Bij deze geef ik mijn persoonlijke handleiding over jouw lichaam, geest en ziel. Het is belangrijk dat je een relatie op gaat bouwen met jouw lichaam. Ik ga jou uitleggen waarom jij bent zoals je bent, waarom jouw lichaam is zoals het is. Ook vertel ik je waarom jij je gedraagt zoals je je gedraagt en waarom je voelt wat je voelt. Kortom, je gaat ontdekken wie jij werkelijk bent