OMG Oud Met Glimlach - Esther Kollmann & Annette Wichmann



Ouder worden, voor de één een drama, voor de ander eindelijk rust. Wij, veertiger en vijftiger, vroegen ons af: wat staat ons allemaal te wachten? We zijn op een leeftijd gekomen waarvan je zou kunnen denken dat alles alleen nog maar minder gaat worden. Hoe worden we gelukkig en fit ouder, in plaats van chagrijnig en uitgeblust? Na uitgebreide research en input van diverse experts zijn we een stuk wijzer geworden. Wij delen dit graag met jou in dit gedetailleerde handboek, met tips van top tot teen. Volgens professor George Vaillant is gelukkig oud worden een makkie, nog beter zelfs: “Ouderdom leidt tot meer geluk”. Daar doen we het voor!

Bij het zien van de motor in combinatie met de titel van OMG Oud Met Glimlach van Esther Kollmann & Annette Wichmann krijg je al een idee waar het boek over zal gaan.

In het eerste hoofdstuk van OMG Oud Met Glimlach van Esther Kollmann & Annette Wichmann word je voorbereid op wat je te wachten staat als je dit boek gaat lezen. Daarna wordt er vriendelijk gevraagd of je er klaar voor bent, maar meteen bij het lezen van in welke fase je bent als je boven de 40 bent, wordt je keihard geconfronteerd met dat je niet bij de fase hoort waar je voor jouw gevoel onder valt. Het kan een reden zijn om te stoppen met verder lezen. Toch is het raadzaam om wel verder te lezen als je wilt weten hoe je met een glimlach oud kan worden, want je krijgt heel veel goede tips waarbij je zelf kan kiezen of je voor de goedkope, vaak gratis, aanpak gaat of voor de dure en/of rigoureuze aanpak gaat. Je leert jouw lichaam kennen, hoe je gezonder kan leven en waar je op moet letten als je bijvoorbeeld aan het hart hebt. De auteurs vallen geregeld in herhaling en dan met name over roken en beweging. Zodat het zeker tot je doordringt om het niet of wel te doen.

OMG Oud Met Glimlach van Esther Kollmann & Annette Wichmann is op een vlotte, humoristische manier geschreven waardoor het boek vlot wegleest. Elk hoofdstuk begint met een persoonlijk stukje van de auteur, het is bovendien een inleidend stukje van waar het betreffende hoofdstuk over zal gaan. Het is een boek dat confronterend kan zijn, zeker op uiterlijk gebied, maar de auteurs weten het vaak om te draaien naar iets positiefs zoals over de grijze haren. De auteurs zetten je aan het denken door middel van de vragen die ze stellen en laten je anders naar bepaalde gewoontes kijken. Je gaat- en wilt gezonder gaan leven door dit boek. De quotes van beroemde personen als Audrey Hepburn zijn een mooie aanvulling. Het enige minpuntje is dat de gele teksten soms moeilijk te lezen zijn voor brildragenden. Eén of twee tinten donkerder was beter geweest.

Kortom; OMG Oud Met Glimlach van Esther Kollman & Annette Wichmann is een goede handleiding voor vrouwen van 40+. Je komt meer te weten over hoe jouw lichaam werkt, wat je kan doen om het verouderingsproces wat langzamer te laten gaan, wat je kan verwachten als je in de overgang komt en hoe je gezonder kan leven.

Hoeveel sterren geef je het boek?
4 sterren.


Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg