Nieuwste recensie

Dat Is Misschien Nog Waar Ook! - Jacqueline Booij

Afbeelding
Van Jacqueline Booij mocht ik haar boek recenseren en ik wil haar daar hartelijk voor danken. Subtitel: Zes moderne sprookjes die je bijna zou geloven Waar gaat het boek over?  Weet je dat je soms zo enthousiast kunt worden dat je zonder vleugels kan vliegen? Dat zelfs de maan verliefd kan worden? Dat ieder mens en elk dier een 'ikvlekje' heeft? Dat er bijzondere dingen kunnen gebeuren als je de manen van een speelgoedpaardje knipt? Wist je dat niet? Als je er meer over wil weten moet je dit boek maar eens lezen, of misschien wil iemand je er wel uit voorlezen. Bron: bol Jaar van verschijnen: 2022 Druk: Eerste druk ISBN: 9789464682427 Bindwijze: Paperback Aantal pagina's: 85 Genre: Voorlezen Wat vind je van het boek?  Bij het zien van de mooie cover van Dat is misschien nog waar ook! van Jacqueline Booij krijg je meteen het idee dat je een sprookjesboek gaat lezen. Je wilt weten welke zes sprookjes worden uitgebeeld op de cover. De titel doet vermoeden dat ...

Onze Waandenkbeelden - Aad Breed


Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
De wereld gaat aan domheid ten onder

Waar gaat het boek over? 
NAAR EEN NIEUWE WERELDORDE

De huidige economische en ecologische ravage wordt veroorzaakt door de overheid zelf, omdat zij hun onderdanen dwingen al die natuurvijandige producten te maken. Want produceren de onderdanen dat niet, dan worden zij door de overheid veroordeeld tot armoede, criminaliteit en zelfs de hongerdood. Zonder baan, geen eten. Deze spagaat is het gevolg van de landbouwrevolutie zo'n 10.000 jaar geleden, waarbij de eerste stelers van landbouwgrond (de huidige overheden) iedereen verboden dit "eigendom' te stelen, omdat landbouw anders niet mogelijk is. Via taal en de dreiging van legers, politie en onafhankelijke rechters konden waandenkbeelden als "eigendom' en het verbod "Gij zult niet stelen" zelfs wettelijk worden vastgelegd. Dat al die onderdanen nu nog steeds wereldwijd in deze waandenkbeelden geloven, werd mogelijk omdat de mens praat. Want alleen met taal kan je het pratende dier via opvoeding en onderwijs laten geloven in het bestaan van dingen, die in de werkelijkheid helemaal niet bestaan, zoals landen, overheden, god, geld, allah, wetten, rechten, enz. enz. Via opvoeding en onderwijs hou je zo de onderdanen dom, onbewust en geblinddoekt. De mens blijkt geen intelligente soort, maar een door taal geconditioneerde soort. Tussen taal en werkelijkheid gaapt een afgrond. Al deze door taal geconditioneerde waandenkbeelden zijn de oorzaak van de wereldwijde honger, oorlogen en milieuproblemen. Want door de wettelijke bescherming van eigendom kreeg de mensheid te maken met de arbeidsplicht en daardoor de productie van auto's, vrachtauto's, vliegtuigen, wegen, oorlogstuig, computers, enz. Deze arbeidsplicht is de oorzaak van de wereldwijde ecocide, lucht-, grond- en luchtvervuiling, klimaatverandering, maar ook van onze psychische problemen, vele ziektes, sociale ongelijkheid en een hoge ecologische voetafdruk in de rijke landen.

Overheden zullen wereldwijd moeten kiezen voor ofwel

Het handhaven van de bestaande maffia-structuur, hetgeen nog meer banen, economische groei, criminaliteit en corruptie betekent, en tevens de ondergang van mens en natuur, ofwel

Een nieuwe wereldorde, waarbij werklozen wereldwijd fatsoenlijk kunnen bestaan zonder baan. Dit is binnen 35 jaar mogelijk met een anti-kapitalistische vorm van stedenbouw, waarmee ook het file-, klimaat-, vluchtelingen- en sloppenprobleem is op te lossen. Met deze manier van stedenbouw kunnen wereldwijd alle werklozen op korte termijn een basisinkomen-in-natura verwerven, dat bestaat uit een schuldenvrije woning en levenslang gratis voedsel, kleding en energie, zodat ze hun arbeid niet meer voor geld aan de rijken hoeven te verkopen.

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Na de HBS-B en de HTS is Aab Breed afgestudeerd aan de Architectuur aan de Academie van Bouwkunst te Amsterdam en in de Analytische Filosofie aan de Universiteit van Utrecht.

Bron: achterkant boek

Omslagontwerp:
Mark Heuveling

Binnenwerk:
Paul Timmerman

Jaar van verschijnen:
2019

EAN:
9789463385480

Bindwijze:
Paperback
Aantal pagina's:
182

Genre:
Geschiedenis en maatschappij

Prijs:
€17,95

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de mooie cover van Onze waandenkbeelden van Aad Breed is het net of de man jou wil grijpen. Het lijkt erop dat hij iets met taal heeft. De site en de subtitel maakt nieuwsgierig. Je wilt weten wat hij ermee bedoeld.
Aad Breed vertelt in Onze waandenkbeelden hoe de wereld ten onder gaat aan de waandenkbeelden die volgens hem in de natuur niet bestaan. Op een indringende manier vertelt hij over de geschiedenis van taal en de landbouwrevolutie. Hoe dat alles de mensdom heft veranderd tot de mensen die we nu zijn. Die doen wat ons en al onze voorvaderen is geleerd. Hoe dat langzaam aan, de laatste jaren zelfs steeds sneller, de natuur in de wereld heeft doen veranderen, maar of dat wel zo goed was? Hoe er steeds minder natuur overblijft, waaraan de beschaving ten onder gaat en hoe we dat kunnen veranderen, maar dan moeten de overheden van alle landen wel meewerken. De vraag is of ze dat wel willen, want dan zouden ze een heleboel luxe gaan missen die ze nu gewend zijn. Het boek laat zien hoe de een, hoe graag die dat in zijn hart ook zou willen, niet zonder de ander kan omdat de een zijn werk kwijt raakt als dat andere er niet meer is, zoals bijvoorbeeld de politie die geen werk meer zou hebben als er helemaal geen criminaliteit meer zou zijn. Het boek laat zien hoe de honger en oorlog in stand wordt gehouden, het verschil tussen arm en rijk en wat ons door overheden, banken en multinationals steeds wordt voorgehouden. Ook andere oorzaken worden genoemd over hoe de mens 'dom' wordt gehouden. Hij haalt daarmee keihard uit naar de rijken in de samenleving. Hij geeft ook keiharde feiten waarom jagers-verzamelaars zo veel gezonder waren dan de mensen nu, waardoor dat komt, hoe de natuur zich overleeft en het verschil tussen mens en dier.
Niet alleen geeft de auteur oplossingen voor hoe we de wereld nog kunnen redden, maar geeft hij ook tips voor het vluchtenlingen- en sloppenprobleem. Wat de overheid daaraan kan doen.
Het is een boek dat tot discussie kan leiden en waarbij velen bepaalde dingen wel goed vinden, maar sommige dingen ook weer niet omdat je dan aan hun bezit en macht komt, terwijl anderen liever vandaag nog de tips van de auteur opvolgen dan gister. Het boek geeft je een ander inzicht in het leven op aarde en ook in de taal die wij spreken, hij zet je daarmee aan het denken.
Kortom; Onze waandenkbeelden van Aad Breed is een heel erg interessant boek dat een andere kijk geeft op de mensen nu en de jagers-verzamelaars lang geleden. Hoe de taal en het bezit van een stuk grond van sapiens lang geleden het begin werd van het leven dat we nu leiden. De auteur geeft zijn mening over hoe we de aarde nog kunnen redden mits ook de rijken meedoen.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is mooi, past bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen, past bij het boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot.

Hoe origineel is het verhaal?
Redelijk origineel.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker. Ook als je er even niet in bezig bent, houdt het boek je bezig. Je gaat nadenken over wat je hebt gelezen en probeert jouw mening te vormen.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft hij. Ik heb al vaker gelezen dat de overheden veel problemen in stand houden zoals bijvoorbeeld de honger en oorlog in de wereld. Het schokte mij hoeveel mensen jaarlijks sterven van de honger. Dat zou niet moeten mogen.

Mooie quote in het boek: 
Iedereen is van de aarde en de aarde is van iedereen.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor een ieder die geïnteresseerd is in het milieu.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast zodat mijn man het ook kan lezen.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Dit boek gaat me nog wel even bezig houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Misschien wel, hangt van het boek af.

Website van de uitgever:
Uitgeverij Aspekt





Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg