Boekvraag van de Week: Waar moet een boek aan voldoen?


Iedereen heeft zo zijn eigen eisen waar een boek aan moet voldoen, bij mij zijn dat onder andere de volgende vijf punten in willekeurige volgorde:
  1. Het boek moet vlot geschreven zijn. Als dat niet het geval is, kan het lang duren voor je een boek uit hebt of je gooit hem al snel aan de kant.
  2. Je moet direct vanaf de eerste bladzijde erin zitten en niet meer kunnen stoppen met lezen omdat je wilt weten hoe het verder gaat. Je moet er als het ware ingezogen worden.
  3. Het mag geen saaie, droge stukken hebben, dan haak je al snel af of dwalen je gedachten weg.
  4. Het verhaal moet geloofwaardig zijn. De auteur mag zijn fantasie de loop laten, maar het moet wel geloofwaardig overkomen ook al zou het in het echt nooit kunnen gebeuren.
  5. Als het een vertaald boek is, moet het zo goed mogelijk vertaald zijn, dat het niet lijkt of je een totaal ander verhaal leest dan het origineel. De plaatsen en namen moeten blijven zoals het ook in het origineel staat. Dus geen 'New York' en daar bijvoorbeeld 'Lutjebroek' van maken. Dat heb ik al eens meegemaakt in een boek. Na het lezen van de eerste bladzijde was ik gelijk klaar met het lezen van dat boek.
En hoe zit het met jou? Waar moet een boek volgens jou aan voldoen?


Reacties

Populaire posts van deze blog

Woorden Als Vuisten - Nico Thenu

Huisgenoten - Aglaia Bouma

Gekke Jij - Pam Lijdsman

Slow Living Deel 2 - Connie harkema

Team Rami - Marijke Teeuw