Van Jacqueline Booij mocht ik haar boek recenseren en ik wil haar daar hartelijk voor danken. Subtitel: Zes moderne sprookjes die je bijna zou geloven Waar gaat het boek over? Weet je dat je soms zo enthousiast kunt worden dat je zonder vleugels kan vliegen? Dat zelfs de maan verliefd kan worden? Dat ieder mens en elk dier een 'ikvlekje' heeft? Dat er bijzondere dingen kunnen gebeuren als je de manen van een speelgoedpaardje knipt? Wist je dat niet? Als je er meer over wil weten moet je dit boek maar eens lezen, of misschien wil iemand je er wel uit voorlezen. Bron: bol Jaar van verschijnen: 2022 Druk: Eerste druk ISBN: 9789464682427 Bindwijze: Paperback Aantal pagina's: 85 Genre: Voorlezen Wat vind je van het boek? Bij het zien van de mooie cover van Dat is misschien nog waar ook! van Jacqueline Booij krijg je meteen het idee dat je een sprookjesboek gaat lezen. Je wilt weten welke zes sprookjes worden uitgebeeld op de cover. De titel doet vermoeden dat ...
Link ophalen
Facebook
X
Pinterest
E-mail
Andere apps
Het Volle Leven - Marten Toonder
Link ophalen
Facebook
X
Pinterest
E-mail
Andere apps
Van Klaas Driebergen mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil hem daar hartelijk voor danken. Subtitel:
Alle korte verhalen
Waar gaat het boek over?
Alle korte verhalen van Marten Toonder.
Marten Toonder was een veelzijdige verhalenverteller. Vertellen deed hij door middel van zijn magistrale stripoeuvre over heer Bommel en Tom Poes, maar bijvoorbeeld ook via talloze andere strips, cartoons en tekenfilms. En in de jaren veertig en vijftig schreef hij meerdere korte verhalen.
Deze verhalen tonen de verbeeldingswereld van Toonder in de volle breedte: van avonturenverhalen die zich afspelen in exotische oorden als Latijns-Amerika, via dierenfabels à la Fontaine, tot magisch realistische vertellingen en kolderiek nonsensproza.
Met deze uitgave verschijnen al deze korte verhalen voor het eerst bij elkaar in één boek. Inclusief een niet eerder verschenen verhaal: "De laatste dans'. Een deel van de verhalen is tevens door Toonder zelf geïllustreerd.
Omslagontwerp:
Klaas Driebergen Jaar van verschijnen:
2017 EAN:
9789082685534
Bindwijze:
Paperback Aantal pagina's:
168 Genre:
Literatuur en romans
Prijs:
€22,60 Wat vind je van het boek?
De schitterende cover van Het volle leven van Marten Toonder doet sprookjesachtig aan. De cover doet je denken aan de sprookjes van duizend en een nacht. In het boek wort uitgelegd wie er op de cover staan. De titel geeft aan dat het verhalen zijn die uit het volle leven zijn gegrepen.
In dit deel kan je alle korte verhalen van Marten Toonder vinden. De verhalen laten zien hoe veelzijdig hij was, hoeveel fantasie hij had door af en toe met woorden te spelen, woorden te gebruiken die niet bestaan zoals in De fuskusflut en Trollende plark. Het meest bijzondere is misschien wel dat een verhaal uit zijn middelbare schooltijd, 'Dies Natalis' in dit boek is opgenomen. Hij laat daarmee zien, dat hij al op jonge leeftijd veel fantasie had. Hij wist op een beeldende manier zijn verhalen op te schrijven waardoor je de verhalen zo voor je ziet.
Hoewel hij het waarschijnlijk niet bewust heeft gedaan, bevatten sommige verhalen toch wel wijze levenslessen waar je wat van kan leren zoals in De vergeten Kerstfeest. Ondanks dat het een verhaal is dat voor het eerst in 1941 is gepubliceerd, is het een actueel verhaal. Het verhaal laat zien wat het met iemand kan doen als die plaats moet maken voor een familielid van de directeur, als hij daarom ontslagen wordt, hoe iemand er zo door geraakt kan worden dat hij het verkeerde pad op gaat en hoe dat door hulp van iemand weer goed kan komen. En zoals in Anders dat het gewone leven soms best saai kan zijn, maar als je niet als de rest bent, het ook naar je zin kan hebben, dat dat ook voor anderen leuk kan zijn.
De verhalen van Kapitein Tuit zijn spannende jongensverhalen waarbij er momenten zijn dat je op het puntje van je stoel zit van de spanning zoals in De cobra. Je wilt weten hoe het verhaal afloopt. De verhalen van Kapitein Tuit zijn verhalen zoals je ze alleen van een kapitein kan verwachten; sterk, maar ook geloofwaardig.
In Het volle leven kan je merken dat Marten Toonder een echte dierenvriend was. Geregeld komen er dieren in zijn verhalen voor of zijn de hoofdpersonen dieren die vermenselijkt zijn zoals bijvoorbeeld in Persoonlijkheid waarbij een kameleon op zoek wil gaan naar wie hij is en De gier en de gnoes die door anderen tegen elkaar worden uitgespeeld vanwege eigenbelangen. Ook hier kan je wat uit leren.
Naast deze en andere verhalen die in dit boek staan en al eens eerder zijn gepubliceerd, staat er ook een verhaal in, dat voor zover bekend, nooit eerder is gepubliceerd. Het is een aangrijpend, triest, maar ook mooi verhaal waarbij je de doos met tissues wel bij de hand mag houden, want je moet wel een hele koele kikker zijn om geen traantje te laten bij dit verhaal.
Kortom; in Het volle leven laat Marten Toonder zien hoe veelzijdig hij was. Dat hij meer soorten verhalen kon schrijven dan alleen maar over heer Bommel en Tom Poes. Het zijn beeldend geschreven verhalen waarbij voor iedereen wel een verhaal is die hem of haar meer ligt. Van veel verhalen kan je nog wat leren en sommige verhalen zijn zelfs nog steeds actueel, laten zien dat er heden ten dage niet veel is veranderd sinds dat de verhalen zijn gepubliceerd. De verhalen zijn los te lezen, je hoeft ze niet in een bepaalde volgorde te lezen.
Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek. Wat vind je van de cover?
Die is schitterend, doet sprookjesachtig aan. Wat vind je van de titel van het boek?
Die is heel erg goed gekozen, past bij het boek. Wat vind je van de schrijfstijl?
De verhalen zijn vlot en beeldend geschreven. Hoe origineel zijn de verhalen?
De verhalen zijn over het algemeen heel erg origineel. Wat vind je van de opbouw van de verhalen?
Ze zijn stuk voor stuk goed opgebouwd. Zat je direct in de verhalen?
Ja, ik zat er direct in. Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker. Zijn de verhalen geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze stuk voor stuk. Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze allemaal. Welke persoon vond je het leukst en waarom?
Maximiliano, omdat hij uiteindelijk toch voor zijn rechten durfde op te komen. De manier waarop is misschien niet zo netjes, maar wel begrijpelijk. En aan wie had je een hekel en waarom?
Ik ben er nog niet uit aan wie ik een grotere hekel heb. Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersonen?
Met sommigen wel, met anderen niet. Wat vond je van de locaties in het boek?
Over het algemeen klinken ze mooi. Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft hij diverse keren, maar De laatste dans heeft me het meeste geraakt om een of andere reden. Mooie quote in het boek:
We hebben allemaal wel eens rare dingen gedaan, maar daarom zijn we in ons hart nog niet allemaal slecht! Zou je het boek aanraden?
Ik kan iedereen het boek aanraden. Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor de Marten Toonder fans. Hoeveel sterren geef je het boek?
5 sterren. Ga je het boek nog een keer lezen?
Misschien dat ik af en toe een verhaal terug ga lezen. Ga je het volgende deel ook lezen?
Dit was het laatste deel van deze serie. Ga je het boek houden of geef je het weg?
Het boek mag terug in de boekenkast. Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden. Ga je vaker een boek van deze auteur lezen?
Ja, dat ga ik zeker doen.
Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Subtitel: Herinneringen van vernielde generaties Waar gaat het boek over? Wie denkt dat met de bevrijding van Nederland in 1945, de Tweede Wereldoorlog geëindigd is, vergist zich. Wie denkt dat de oorlog zal eindigen wanneer de laatste persoon die toen heeft geleefd is gestorven, vergist zich ook. Want de Tweede Wereldoorlog heeft ook de generaties die na de oorlog zijn geboren, getekend. Dit geldt vooral maar zeker niet uitsluitend voor mensen met een Joodse achtergrond; het leven van de zogeheten tweede generatie (en de generaties daarna) wijkt af van hun leeftijdsgenoten. Oorlog en vervolging houdt hen in de greep, hoezeer zij ook proberen een 'gewoon' leven te leiden. Het is niet verwonderlijk dat dit tot misverstanden leidt en onbegrip. Hun ouders menen dat zij niets hebben meegemaakt, hun niet-joodse vrienden en partners kunnen het niet bevatten. Wie wil weten hoe h...
Van Edwin J.F. Delsing mocht ik dit boek recenseren. Ik wil hem daar hartelijk voor danken. Subtitel: Fundament voor een ongedwongen samenleving volgens universele beginselen Waar gaat het boek over? Deze zoektocht is op iets anders uitgelopen. Het resultaat ligt nu verwoord in een boek met de titel “Het Libertarische Sociaal Contract”. Het omslag laat een “kettingbreker” zien, een man, die zichzelf bevrijdt uit de ketenen van … Ja, van wat eigenlijk? De twee fundamentele uitgangspunten van het libertarisme, individuele zelfbeschikking en non-agressie, zijn uitgewerkt in het Libertarische Sociaal Contract. Met zulk een écht contract, in de vorm van een verklaring aan je medemens, definieer je jezelf tot zelfbeschikt mens, die te kennen geeft vreedzaam te willen samenleven met anderen die – wederzijds – het individuele zelfbeschikkingsrecht respecteren. Vanuit die zelfbeschikking geef je jezelf, als je dat wilt, een Libertarische Grondwet. Een voorstel voor zo’n Libertarische G...
Van uitgeverij De Fontein mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Waar gaat het boek over? Kort nadat haar zus verdwijnt, is Fay na een kickbokstraining getuige van een gruwelijke afranseling. Ze wil contact met de politie opnemen, maar ontvangt een dreigement: als ze niet zwijgt, wordt ook zij afgetuigd. Tijdens een Halloweenfeest wordt er weer een toegetakeld meisje gevonden. Fay vermoedt een verband tussen de verdwijning van haar zus en de afranselingen. Maar haar zoektocht brengt haarzelf én anderen in levensgevaar. Bron: bol.com . Omslagontwerp: Wil Immink Design Jaar van verschijnen: 2018 ISBN: 9789026143496 Bindwijze: E-book Aantal pagina's: 158 Genre: Young adult, thrillers, jeugd Verfilmd? Het boek is (nog) niet verfilmd, maar het leent zich er goed voor om te verfilmd te worden. Wat vind je van het boek? Bij het zien van de cover van Knock-out van Cis Meijer krijg je een soort angstgevoel, je...
Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken. Waar gaat het boek over? De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen. Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen. In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloe...
Reacties
Een reactie posten