Moord Volgens Turner - Tim Willocks


Van uitgeverij De Fontein mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Een eerlijke rechercheur in een corrupte wereld

Oorspronkelijke titel:
Memo from Turner

Oorspronkelijke uitgever:
Jonathan Cape, Penguin Random House

Waar gaat het boek over? 
Tim Willocks – Moord volgens Turner (Memo From Turner)"Moord volgens Turner' is een thriller die zich afspeelt in Zuid-Afrika, geschikt voor de fans van Deon Meyer.

De jonge Afrikaner Dirk Le Roux rijdt in Kaapstad dronken een zwart meisje aan. Zijn moeder, Margot Le Roux, een machtige zakenvrouw, weigert haar zoons leven te laten ruïneren door het lot van een dakloos meisje zonder enig toekomstperspectief. In een land waar corruptie en machtsmisbruik overheersen, zal niemand daarnaar kraaien. Maar dat is buiten Turner gerekend, een zwarte rechercheur van onbesproken gedrag. Hij reist naar het stadje waar Margot Le Roux alles lijkt te beheersen, inclusief de politie. Turner weigert te buigen voor intimidatie en omkoping en als de jacht op hém wordt geopend, moet hij vechten voor zijn leven.

Willocks' schrijfstijl is filmisch. Het rauwe landschap van Zuid-Afrika wordt weerspiegeld in zijn personages. Willocks snijdt maatschappelijke thema's aan en combineert die met snelle, plotgedreven actie.

Bron: bol.com.

Vertaald door:
Jan Smit

Omslagontwerp:
Marry van Baar

Binnenwerk:
ZetSpiegel, Best

Jaar van verschijnen:
2019

Druk:
Eerste druk

EAN:
9789026146763

Bindwijze:
E-book

Aantal pagina's:
330

Genre:
Thrillers

Verfilmd?
Het boek is (nog) niet verfilmd, maar leent zich er goed voor om verfilmd te worden. Mocht het boek ooit verfilmd worden, dan zal ik die niet gaan kijken, want er zitten een aantal stukjes in die ik liever niet op tv hoef te zien. Tijdens het lezen heb ik er geen problemen mee, maar op tv is toch een ander verhaal. ;)

Prijs:
€17,50

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Moord volgens Turner van Tim Willocks wil je weten wie die man is en wat hij precies ziet. De titel maakt nieuwsgierig, je wilt weten wat ermee bedoeld wordt. Zou de man op de cover een moord hebben gepleegd of heeft hij gezien dat iemand vermoord werd en werd dat met een ongeluk afgedaan?
Meteen vanaf de eerste bladzijde wordt je meegezogen in het verhaal en laat je pas los als je het laatste woord op de laatste bladzijde hebt gelezen. Het is een verhaal boordevol actie, met heel veel verrassende wendingen en net als je een vermoeden hebt dat het plot dan wel voorspelbaar moet zijn, is dat deels het geval, het is deels heel anders dan je in eerste instantie vermoedt. Het verhaal is vanaf de eerste bladzijde tot en met de laatste bladzijde spannend. Eenmaal begonnen met lezen kost het je moeite om te stoppen met lezen omdat je wilt weten hoe het verhaal verder gaat, hoe het verhaal gaat eindingen.
Moord volgens Turner van Tim Willocks leest als een actiefilm en is daardoor heel erg geschikt om verfilmd te worden. Het is een verhaal die je niet tijdens het eten en voor het slapen gaan moet lezen, want er zitten een paar stukjes in die heel erg bloederig zijn. Dit is dan ook een boek die niet geschikt is voor mensen die niet van bloederige thrillers houden.
In Moord volgens Turner van Tim Willocks kan je lezen hoe rijken vaak wegkomen met de ergste daden, hoe omkoopbaar mensen zijn, hoe corruptie en samenzwering zegeviert in de (politie)wereld, hoe mensen vaak de schuld in andermans schoenen proberen te schuiven, waarom veel misdaden onbestraft blijven, wie kun je vertrouwen en wie niet en het verhaal laat zien wat macht met mensen kan doen. Het zijn maatschappelijke thema's die zich vooral in bepaalde landen afspelen. De auteur heeft de personen in het verhaal stuk voor stuk goed weten uit te werken, waardoor je soms begrip krijgt voor bepaalde personen en voor anderen juist walging voelt en met weer anderen medelijden krijgt. Zo te verder je in het verhaal komt, zo te beter je Turner's motivatie om de echte daders op te pakken begrijpt en waarom hij is zoals hij is. Je krijgt bewondering voor de manier waarop hij doorgaat, ook al keur je niet alles van hem goed, maar je begrijpt hem wel waarom hij datgene doet wat hij doet.
Het is een verhaal met heel veel emoties als schuldgevoelens, wilskracht om te overleven, wraak willen nemen, frustratie om bepaalde redenen, woede, afschuw en angst. Je voelt ze allemaal van de diverse personen tijdens het lezen, waardoor de personen in je gaan zitten. Vooral Turner en Imi gaan in je zitten.
Kortom; Moord volgens Turner van Tim Willocks is een super spannende thriller dat vanaf de eerste bladzijde tot en met de laatste bladzijde spannend blijft. Het is een verhaal vol met verrassende wendingen en deels een verrassend plot.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend, past bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel goed gekozen, past bij het boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het verhaal is op een filmische manier geschreven waardoor het verhaal als een film leest.

Hoe origineel is het verhaal?
Heel erg origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is goed. Het verhaal is chronologisch geschreven waarbij er soms teruggeblikt wordt in de tijd als het verhaal erom vraagt.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker. Als je er eenmaal in begint kan je niet meer stoppen met lezen.

Heeft het plot je verrast?
Deels wel, deels niet.

Is het verhaal geloofwaardig?
Ja, het verhaal is van begin tot eind geloofwaardig.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze stuk voor stuk.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Imi, omdat ze een eerlijke vrouw is die niet bang aangelegd is.

En aan wie had je een hekel en waarom? 

Ik ben er nog niet uit aan wie ik een grotere hekel heb.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Dat denk ik wel.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Over het algemeen klinken ze mooi.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat lukt me wel.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft hij zeker. Ondanks dat het een fictief verhaal is, heeft het me geschokt hoe mensen om te kopen zijn ook al kost dat mensenlevens. Het ergste is dat het in het echte leven ook gebeurd.

Mooie quote in het boek: 
Als het hele menselijke ras dezelfde kleur had gehad, zouden er nog genoeg minieme verschillen in religie, politiek, taal, klasse en verwantschap zijn overgebleven voor onderlinge weerzin en woede.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor een ieder die van bloederige thrillers houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, maar hij mag op mijn Chromebook blijven staan.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Leesfragment:
Ga naar de website van uitgeverij De Fontein om het eerste hoofdstuk te lezen.

Website van de uitgever:
UITGEVERIJ De Fontein







Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg