Van Jacqueline Booij mocht ik haar boek recenseren. Ik wil haar daar hartelijk voor danken. Subtitel: Zes eigentijdse sprookjes Waar gaat het boek over? Weet je dat er vreemde dingen kunnen gebeuren als je een nieuw kleurboek in een lade laat liggen? Heb je er wel eens van gehoord dat er eigenwijze spiegels bestaan? Pas op als je erin kijkt, ze overdrijven graag! Heb je wel eens gehoord van eilandbewoners, die boodschappenlijstjes in lege flesjes steken? En dat ze die dan in de zee werpen? Misschien wil je weten waarom ze dat doen? Laat je dan maar eens voorlezen uit dit boek. Of lees het gewoon zelf. Er staan namelijk nog veel meer ongelofelijke dingen in! Dit boek is geschikt om voor te lezen vanaf vijf jaar, zelf te lezen voor kinderen vanaf acht jaar. Bron: bol Jaar van verschijnen: 2021 Druk: Eerste druk ISBN: 9789464315165 Bindwijze: Paperback Aantal pagina's: 54 Genre: Voorlezen Wat vind je van het boek? Bij het zien van de schitterende cover van Stel ...
Link ophalen
Facebook
X
Pinterest
E-mail
Andere apps
De Verloren Soldaten - Liz Trenow
Link ophalen
Facebook
X
Pinterest
E-mail
Andere apps
Van UITGEVERIJ De Fontein mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.
Oorspronkelijke titel: In Love and War Oorspronkelijke uitgever: Pan Books Waar gaat het boek over?
De meeslepende roman "De verloren soldaten' van Liz Trenow neemt je mee naar de tijd net na de Eerste Wereldoorlog.
Ieper, 1919. De oorlog is afgelopen, maar honderdduizenden mannen zijn nooit thuisgekomen. Drie vrouwen reizen naar België, in de hoop het lot van hun geliefden te achterhalen.
Ruby, een verlegen Britse jonge vrouw, is haar man verloren. Alice is vanuit Amerika naar België gereisd op zoek naar haar broer, in de volle overtuiging dat hij de oorlog heeft overleefd en ergens op haar zit te wachten. Martha en de jonge Otto zijn op zoek naar nieuws over hun zoon en broer, die nooit teruggekomen is uit de loopgraven.
Hoe verschillend ze ook zijn, deze drie vrouwen vinden elkaar in hun zoektocht naar antwoorden. En alle drie ontdekken ze dat ze eerst moeten afrekenen met de geheimen uit hun verleden, voor ze kunnen beginnen aan hun toekomst.
Vertaald door:
Anna Livestro Omslagontwerp:
Baqup Binnenwerk:
Crius Group Jaar van verschijnen:
2019 Druk:
Eerste druk EAN:
9789026146350
Bindwijze:
E-book Aantal pagina's:
256 Genre:
Historische romans Verfilmd?
Het boek is (nog) niet verfilmd, maar leent zich er goed voor om verfilmd te worden. Prijs:
€19,99 Wat vind je van het boek?
Bij het zien van de schitterende cover van De verloren soldaten van Liz Trenow krijg je een rustgevend gevoel ondanks de donkere wolken die boven het veld met klaprozen hangen. Het gezicht van de vrouw is niet goed zichtbaar waardoor je ook niet meteen een beeld krijgt van de gemoedstoestand van de vrouw. Is ze verdrietig of is ze weemoedig? De titel maakt nieuwsgierig, je wilt weten wat ermee bedoeld wordt. De verloren soldaten van Liz Trenow speelt zich vlak na de Eerste Wereldoorlog af en belicht drie vrouwen die ieder om hun eigen redenen een, op het eerste gezicht, nog al lugubere tour maken. Een tour wat laat zien dat geld verdienen met overledenen niets nieuws is, maar dat minstens een eeuw geleden, naar het schijnt, ook al gewoon was. Het verhaal begint dan ook met een tegen- en een voorstander voor die tour. Beide personen begrijp je en zet je aan het denken.
Het verhaal draait om drie totaal verschillende vrouwen die ieder zo hun eigen verhalen, hun eigen geheimen en hun eigen redenen hebben om af te reizen naar België om op zoek te gaan naar het graf van hun zoon, broer en man, maar is er wel een graf of zouden ze nog in leven zijn? Het is een verhaal over hoop houden, niet willen geloven dat iemand echt is vermist of overleden en nooit meer thuis zal komen, de haat die er nog heerst naar de Duitsers toe, nieuwe kansen, vergeving ondanks dat dat heel moeilijk is, wantrouwen, vertrouwen, rouw en schuldgevoelens. Het verhaal laat zien wat het met ouders kan doen als ze te horen hebben gekregen dat hun zoon is omgekomen tijdens de oorlog, wat dat met een vrouw kan doen als haar man of broer is omgekomen of vermist tijdens de oorlog en de schuldgevoelens die ze kunnen hebben omdat ze hem niet hebben tegengehouden en wat het met mensen kan doen als ze bepaalde gebeurtenissen uit het verleden niet goed hebben afsluiten, hebben kunnen verwerken en wat dat voor de toekomst betekent.
De auteur heeft zich in elke persoon goed weten in te leven waardoor je het gevoel hebt dat ze echt bestaan ook al is dat niet zo. Je ziet de hoofdpersonen groeien, je komt meer te weten over wie ze zijn, hun maskers vallen langzaam van hun gezicht af waardoor je de 'echte' personen ziet en wat de echte reden is dat ze naar België afgereisd zijn. Je leeft met ze mee en als je het boek uit hebt, ga je een paar personen zoals Ruby, Alice en Freddie missen. Doordat het verhaal zo beeldend is geschreven, heb je het gevoel dat je erbij bent.
Je kan merken dat de auteur onderzoek heeft gedaan naar de verloren soldaten, ze heeft feit en fictie mooi met elkaar weten te verweven waardoor het lijkt of alles echt heeft plaatsgevonden in plaats van een klein gedeelte van het verhaal. Het verhaal laat ook zien hoe heftig een oorlog is en hoe soldaten op elkaar aangewezen zijn, wat dat betekent voor de soldaten. Je voelt de diverse emoties van de personen als verdriet, schuldgevoelens, hoop, onmacht, schrik, geluk en vreugde. Dit verhaal kent een paar emotionele momenten zoals bijvoorbeeld het weerzien van twee geliefden, het is dus aan te raden om een doos tissues in de buurt te houden.
Kortom; De verloren soldaten van Liz Trenow is een aangrijpend verhaal dat laat zien wat een oorlog met mensen kan doen, hoe verschrikkelijk het voor de nabestaanden is als hun zoon of man vermist wordt of overleden is tijdens de oorlog, geen afscheid van hem hebben kunnen nemen en hoe het was voor de soldaten, hoe hun leven tijdens de oorlog was. Zoals gezegd is het verstandig om een doos tissues bij de hand te houden, want er zitten een paar emotionele momenten in het verhaal. Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek zeker. Wat vind je van de cover?
Die is schitterend, past bij het boek. Wat vind je van de titel van het boek?
Die is heel erg goed gekozen, past bij het boek, maar als de originele titel letterlijk was vertaald in 'In Liefde en Oorlog' dan had het ook bij het boek gepast, want ook daar draait het allemaal om. Wat vind je van de schrijfstijl?
Die is lekker vlot en beeldend. Hoe origineel is het verhaal?
Redelijk origineel. Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is goed, je wordt langzaam aan naar het verrassende plot geleid. Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in. Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker. Als je er eenmaal in bent begonnen, kan je niet meer stoppen met lezen omdat je wilt weten of de vrouwen hun geliefden en hun zoon zullen vinden of dat ze hoop moeten houden dat hij ooit gevonden wordt. Heeft het plot je verrast?
Ja, dat heeft het plot zeker, ik had een iets ander plot verwacht. Is het verhaal geloofwaardig?
Ja, dat is het verhaal zeker. Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze stuk voor stuk. Welke persoon vond je het leukst en waarom?
Tubby, omdat hij geen onderscheid maakt tussen mensen en hen probeert te helpen als het moet en omdat hij een plek had gecreëerd waar soldaten tijdens de oorlog even zichzelf konden zijn, even niet aan de oorlog hoefden te denken. En aan wie had je een hekel en waarom?
De vrouw van Geert Peeters omdat ze een bitch, en dat is nog zacht uitgedrukt, is. Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersonen?
Dat denk ik wel. Wat vond je van de locaties in het boek?
Niet mooi. Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat denk ik wel.
Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft ze een paar keer zoals bijvoorbeeld het verdriet van Ruby en haar schoonouders en het verdriet van Alice, maar ook de manier waarop Martha en Otto door velen behandeld werden heeft me geraakt en dan heb ik het nog niet over het verhaal van Freddie gehad, want ook die is heel erg aangrijpend. Mooie quote in het boek:
De natuur zou de littekens die de mens dit land had toegebracht binnenkort helen. Zou je het boek aanraden?
Ik kan iedereen het boek aanraden. Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor een ieder die van diepgaande historische romans houdt. Hoeveel sterren geef je het boek?
5 sterren. Ga je het boek nog een keer lezen?
Misschien.
Ga je het boek houden of geef je het weg?
Het is een e-book, die kan ik niet weggeven, maar hij mag op mijn Chromebook blijven staan.
Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden. Ga je vaker een boek van deze auteur lezen?
Dat denk ik wel, hangt van het boek af.
Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Subtitel: Herinneringen van vernielde generaties Waar gaat het boek over? Wie denkt dat met de bevrijding van Nederland in 1945, de Tweede Wereldoorlog geëindigd is, vergist zich. Wie denkt dat de oorlog zal eindigen wanneer de laatste persoon die toen heeft geleefd is gestorven, vergist zich ook. Want de Tweede Wereldoorlog heeft ook de generaties die na de oorlog zijn geboren, getekend. Dit geldt vooral maar zeker niet uitsluitend voor mensen met een Joodse achtergrond; het leven van de zogeheten tweede generatie (en de generaties daarna) wijkt af van hun leeftijdsgenoten. Oorlog en vervolging houdt hen in de greep, hoezeer zij ook proberen een 'gewoon' leven te leiden. Het is niet verwonderlijk dat dit tot misverstanden leidt en onbegrip. Hun ouders menen dat zij niets hebben meegemaakt, hun niet-joodse vrienden en partners kunnen het niet bevatten. Wie wil weten hoe h...
Van Edwin J.F. Delsing mocht ik dit boek recenseren. Ik wil hem daar hartelijk voor danken. Subtitel: Fundament voor een ongedwongen samenleving volgens universele beginselen Waar gaat het boek over? Deze zoektocht is op iets anders uitgelopen. Het resultaat ligt nu verwoord in een boek met de titel “Het Libertarische Sociaal Contract”. Het omslag laat een “kettingbreker” zien, een man, die zichzelf bevrijdt uit de ketenen van … Ja, van wat eigenlijk? De twee fundamentele uitgangspunten van het libertarisme, individuele zelfbeschikking en non-agressie, zijn uitgewerkt in het Libertarische Sociaal Contract. Met zulk een écht contract, in de vorm van een verklaring aan je medemens, definieer je jezelf tot zelfbeschikt mens, die te kennen geeft vreedzaam te willen samenleven met anderen die – wederzijds – het individuele zelfbeschikkingsrecht respecteren. Vanuit die zelfbeschikking geef je jezelf, als je dat wilt, een Libertarische Grondwet. Een voorstel voor zo’n Libertarische G...
Van uitgeverij De Fontein mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Waar gaat het boek over? Kort nadat haar zus verdwijnt, is Fay na een kickbokstraining getuige van een gruwelijke afranseling. Ze wil contact met de politie opnemen, maar ontvangt een dreigement: als ze niet zwijgt, wordt ook zij afgetuigd. Tijdens een Halloweenfeest wordt er weer een toegetakeld meisje gevonden. Fay vermoedt een verband tussen de verdwijning van haar zus en de afranselingen. Maar haar zoektocht brengt haarzelf én anderen in levensgevaar. Bron: bol.com . Omslagontwerp: Wil Immink Design Jaar van verschijnen: 2018 ISBN: 9789026143496 Bindwijze: E-book Aantal pagina's: 158 Genre: Young adult, thrillers, jeugd Verfilmd? Het boek is (nog) niet verfilmd, maar het leent zich er goed voor om te verfilmd te worden. Wat vind je van het boek? Bij het zien van de cover van Knock-out van Cis Meijer krijg je een soort angstgevoel, je...
Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken. Waar gaat het boek over? De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen. Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen. In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloe...
Reacties
Een reactie posten