Leven Met Een Leugen - Wendy Brokers


Van BOEKERIJ mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Als het verleden je in zijn greep houdt, is er dan nog ruimte voor liefde?

Waar gaat het boek over? 
Een heerlijke roman vol liefde, vriendschap, geheimen, verdriet en humor

Sofie Wolters houdt haar halve leven al van Jelle, een vriend van haar tweelingbroer Nate, maar voor hem was zij nooit meer dan het kleine zusje dat hij gewoon voor lief nam. In hun puberteit maakte een dramatische gebeurtenis een einde aan hun jeugd en onschuld. En toen ze daarna toch een keer met elkaar in bed belandden, liet Jelle vervolgens niets meer van zich horen. Dus sindsdien haat Sofie hem, en gaat ze hem het liefst uit de weg.

Jaren later, als ze met een vriendin op skivakantie is in de Franse Alpen, blijkt Jelle een van de plaatselijke skileraren te zijn. Hij steekt zijn hernieuwde interesse in Sofie niet onder stoelen of banken en is niet van plan zich door haar te laten afpoeieren. Sofie heeft het knap lastig met haar verwarrende gevoelens voor hem, en ook moet ze erkennen dat Jelle niet meer de hartenbreker lijkt te zijn die hij eens was. Als ze samen in een skihut ingesneeuwd raken, is hem ontlopen geen optie meer. Afgesloten van de buitenwereld komen er van beide kanten geheimen en leugens boven tafel die zelfs gevolgen zullen hebben voor hun beide families. Is er ruimte voor een nieuw begin of heeft het verleden te diepe littekens achtergelaten?

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Wendy Brokers deed in 2012 voor het eerst mee aan een schrijfwedstrijd, al snel gevolgd door een column, twee korte verhalen en een roman. In 2018 verscheen haar eerste roman bij Boekerij, Baguette met jam voor twee. Naast schrijven werkt ze als Neonatologie verpleegkundige Geboortezorg.

Bron: achterkant boek

Omslagontwerp:
Johannes Wiebel | Punchdesign, München

Jaar van verschijnen:
2019

EAN:
9789022587348

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
382

Genre:
Familieromans

Verfilmd?
Het boek is (nog) niet verfilmd, maar leent zich er goed voor om verfilmd te worden.

Prijs:
€12,99

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende en mierzoete cover van Leven met een leugen van Wendy Brokers krijg je een romantisch gevoel. Je wilt zelf samen met je geliefde op de schommelbank gaan zitten met een wijntje om van een romantische avond te gaan genieten. De titel maakt nieuwsgierig. Je wilt weten wat de leugen is en waarom de waarheid niet verteld mag worden. Wat dit boek bijzonder maakt, is dat het geen standaard rechthoekig boek is, maar afgeronde hoeken heeft, waardoor het boek net even anders is dan de meeste andere boeken. Ook de binnenkant van de voor- en achterkant is mooi meegenomen in het romantische beeld van het boek. Het is een heel erg mooi vormgeven boek.
Meteen vanaf de eerste bladzijde wordt je meegezogen in een verhaal van een vrouw dat moet leven met nare gebeurtenissen uit het verleden en de gevolgen ervan en laat het je pas los als je het boek uit hebt en zelfs dan nog willen de hoofdpersonen zich niet direct uit je hoofd laten verdwijnen, omdat je ze in je hart hebt gesloten. Het is een boek dat je niet makkelijk weg legt, omdat je wilt weten hoe het verhaal verder zal gaan, ook al weet je deels wel hoe het zal lopen, maar dat hoort bij dit soort boeken. Leven met een leugen van Wendy Brokers is een boek dat je niet zonder tissues kan lezen, want er zitten een behoorlijk aantal emotionele momenten in waarbij je de ogen niet droog kan houden zoals bijvoorbeeld de reacties na een bekentenis over hoe het echt is gegaan in het verleden. De auteur heeft zich heel erg goed weten in te leven in de personen, waardoor je het gevoel hebt dat je erbij bent, dat je het zelf meemaakt. Je zit zelf soms in spanning zoals bijvoorbeeld tijdens een etentje van twee personen. Je voelt de angst en paniek van een van de twee personen en zou het liefst die persoon willen helpen. Voor sommigen kan dit stukje herkenbaar zijn omdat ze het zelf al eens hebben meegemaakt.  Je ziet bepaalde personen zoals bijvoorbeeld de hoofdpersoon groeien, haar muren langzaamaan afbrokkelen waardoor ze opener wordt, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.
Leven met een leugen van Wendy Brokers is een heerlijke feelgood roman dat heel erg vlot weg leest. Het is een verhaal met diverse verrassende wendingen die je niet ziet aankomen, waarbij er steeds meer geheimen onthuld worden. Het is een verhaal boordevol liefde, geheimen, schuldgevoelens, verdriet, humor, emoties en bekentenissen. Leven met een leugen van Wendy Brokers laat zien hoe dicht haat en liefde naast elkaar liggen, hoe hart en verstand met elkaar kunnen botsen, hoe sterk de liefde kan zijn, hoe nare gebeurtenissen uit het verleden je jarenlang in zijn greep kan houden, wat een pinda-allergie met iemand kan doen en hoe begripvol mensen kunnen zijn.
Kortom; Leven met een leugen van Wendy Brokers is een verhaal dat, als je er eenmaal aan begint, niet meer kan stoppen met lezen, omdat je wilt weten hoe het verder gaat en hoe het eindigt. Het is een verhaal waarbij je het gevoel hebt dat je het zelf allemaal beleefd omdat het zo beeldend geschreven is.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek zeker.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend, past bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen, want daar draait het boek om. Het is een titel dat nieuwsgierig maakt.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot en beeldend. Je hebt het gevoel dat je het zelf mee maakt.

Hoe origineel is het verhaal?
Niet echt origineel, maar dat is niet erg.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Het verhaal is goed opgebouwd. Het verhaal is chronologisch geschreven waarbij er geregeld teruggeblikt wordt in de tijd als het verhaal erom vraagt.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker. Als je er eenmaal in begint, is het moeilijk om te stoppen met lezen omdat je wilt weten hoe het verhaal verder gaat, hoe het eindigt.

Heeft het plot je verrast?
Nee, dat heeft het plot niet, maar dat is in dit geval niet erg.

Is het verhaal geloofwaardig?
Ja, dat is het verhaal zeker.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze stuk voor stuk.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Sofie, omdat ze is wie ze is, die iets te veel op haar bordje heeft gehad.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Ik heb aan niemand een hekel.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Ja, dat denk ik wel.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Die klinken over het algemeen mooi.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat lukt me wel.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft ze diverse malen zoals bijvoorbeeld bij het stukje van de pinda-allergie. Ik had er wel van gehoord, maar wist niet dat men er zo erg op kon reageren en dat er in zoveel producten pinda's zit verwerkt. Ik zou hetzelfde hebben gereageerd als de onwetende persoon. Meer kan ik niet zeggen, want dan zou ik teveel verraden.

Mooie quote in het boek: 
Ik zie hem ervoor aan dat hij me tackelt zodra ik zelf onder die hemelpoort door wandel.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor een ieder die houdt van feelgood romans.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien wel.

Ga je het volgende deel ook lezen?
Ja, dat ga ik zeker, net zoals ik het eerste deel ook ga lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Leesfragment:
Ga naar de website van BOEKERIJ om een leesfragment van het boek te lezen.

Website van de auteur:
Wendy Brokers

Website van de uitgever:
BOEKERIJ







Koop het boek bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg