Nieuwste recensie

Dat Is Misschien Nog Waar Ook! - Jacqueline Booij

Afbeelding
Van Jacqueline Booij mocht ik haar boek recenseren en ik wil haar daar hartelijk voor danken. Subtitel: Zes moderne sprookjes die je bijna zou geloven Waar gaat het boek over?  Weet je dat je soms zo enthousiast kunt worden dat je zonder vleugels kan vliegen? Dat zelfs de maan verliefd kan worden? Dat ieder mens en elk dier een 'ikvlekje' heeft? Dat er bijzondere dingen kunnen gebeuren als je de manen van een speelgoedpaardje knipt? Wist je dat niet? Als je er meer over wil weten moet je dit boek maar eens lezen, of misschien wil iemand je er wel uit voorlezen. Bron: bol Jaar van verschijnen: 2022 Druk: Eerste druk ISBN: 9789464682427 Bindwijze: Paperback Aantal pagina's: 85 Genre: Voorlezen Wat vind je van het boek?  Bij het zien van de mooie cover van Dat is misschien nog waar ook! van Jacqueline Booij krijg je meteen het idee dat je een sprookjesboek gaat lezen. Je wilt weten welke zes sprookjes worden uitgebeeld op de cover. De titel doet vermoeden dat ...

De Blanke Indiaan - Kristien De Winter


Van UITGEVERIJ ASPEKT mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Een waargebeurd verhaal over een bijzondere adoptie

Waar gaat het boek over? 
"De Blanke Indiaan' is een waargebeurd verhaal, waarin een stuk onverwerkte Vlaamse geschiedenis, Nederlands bloed, oosterse bewegingen en een indiaans hart verweven zijn tot één levensdraad. Het is een boek vol intense emoties. Het is geen triest verhaal, het is een inspirerend relaas met een vleugje humor. Het is de zoektocht van iemand, die wordt afgestaan bij de geboorte, maar die uiteindelijk thuiskomt in een compleet andere cultuur.
De lezer krijgt een uniek perspectief op de indiaanse rituelen, die weinigen kennen en waarvan geen foto's, noch film mogen gemaakt worden. Walter heeft ze niet enkel gezien, maar ook aan den lijve ondervonden.
Het is een beklijvend verhaal, dat je hart raakt.

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Kristien de Winter (*1964). Dit is haar achtste boek en negende publicatie. Kristien is professioneel schrijfster en mede-oprichter van het CD-label Kristalan. Zij is tevens internationaal trainer in 'Energetische Anatomie'.

Bron: achterkant boek

Omslagontwerp:
Snegina Uzunova

Binnenwerk:
Salihanur Akpinar

Jaar van verschijnen:
2019

EAN:
9789463387040

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
208

Genre:
Biografieën

Verfilmd?
Het boek is (nog) niet verfilmd, maar leent zich er goed voor om verfilmd te worden, maar helaas zal dat niet snel gebeuren omdat er van de indiaanse ceremonies geen film gemaakt mag worden.

Prijs:
€22,50

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van De blanke Indiaan van Kristien de Winter wil je weten wie die man is en wat zijn achtergrond is. De titel maakt nieuwsgierig, je wilt er meer over weten.
De blanke Indiaan van Kristien de Winter vertelt het levensverhaal van Walter. Het is het verhaal van een man wiens leven geen goede start kende en zijn verdere leven tot op een bepaalde leeftijd niet echt over rozen ging. Meteen vanaf het begin heb je te doen met Walter en hoop je alleen maar dat het uiteindelijk toch goed komt met hem, dat zijn verdere leven alleen maar voorspoed kent. Langzaam aan kom je steeds meer te weten over hem, wordt er soms terug geblikt of even vooruit geblikt om even daarna weer terug te gaan naar het moment dat ze waren in zijn leven.
Doordat hij het steeds wil opnemen voor de zwakkeren, ook al is dat niet altijd op de juiste manier, merk je dat hij een goed hart heeft, maar steeds door de omgeving op de proef wordt gesteld. Je wordt geregeld boos op zijn adoptie-ouders en later op zijn ex. Je vraagt je af hoe mensen zo kunnen zijn, hoe ze kinderen zoiets kunnen aandoen als wat Walter en zijn broertje is overkomen. Hoe een vrouw zo met haar man kan omgaan. Veel mannen zullen (deels) het verhaal van het huwelijk van Walter en zijn ex herkennen omdat ze ook zoiets soortgelijks hebben meegemaakt.
De zoektocht van Walter naar zichzelf, naar wie hij echt is, is een bijzonder pad, dat hem met bijzondere mensen laat kennis maken, mensen die iets in hem zien en hem waarderen om wie hij is. Het is een zoektocht van vallen en opstaan. Uiteindelijk komt hij in aanraking met de indiaanse cultuur dat zijn hele leven op zijn kop zal zetten. De ceremonies zijn heel bijzonder en voor de buitenstaander soms hard, maar de achterliggende gedachte achter de ceremonies heeft ook wel iets, ook al doen ze misschien middeleeuws aan.
De auteur heeft het levensverhaal van Walter goed weten te verwoorden. Zo goed, dat je soms het gevoel hebt dat je erbij bent ook al wil je dat liever niet altijd zoals bijvoorbeeld bij een ceremonie dat alleen voor mannen is bedoeld. Je voelt de diverse gevoelens van Walter als het gevoel van er niet bij te horen, de woede, de onmacht, het verdriet, maar ook zijn trots als hij iets heeft bereikt. Je ziet Walter veranderen van een persoon die dan wel een slechte start heeft gehad en veel heeft moeten doorstaan naar een man die uiteindelijk beseft hoe hij het beste met diverse situaties om moet gaan en weet wie hij is.
Het enige jammere is, iss dat je niets meer hoort over hoe het met zijn broertje en zijn kinderen gaat. Het verhaal was completer geweest als hij daar ook over had verteld in het boek.
Kortom; De blanke Indiaan van Kristien de Winter is een levensverhaal van een man wiens leven niet bepaald over rozen ging, maar er toch altijd weer bovenop komt en altijd zijn verantwoording neemt voor alles wat hij doet. Het is een levensverhaal dat je raakt.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, het boek voldeed aan mijn verwachtingen.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend, past bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek?
Die is heel erg goed gekozen, want daar draait het boek om. Het is een titel dat nieuwsgierig maakt.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot en beeldend.

Hoe origineel is het verhaal?
Heel erg origineel, want het is het levensverhaal van Walter.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is goed. Het verhaal is chronologisch geschreven waarbij er soms terug- of vooruit geblikt wordt in de tijd als het verhaal erom vraagt.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker. Als je er eenmaal in bent begonnen kan je niet meer stoppen met lezen omdat je wilt weten hoe het verhaal verder gaat, of Walter uiteindelijk ontdekt wie hij echt is.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Eagle Feather, omdat hij Walter steunt in alles.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Ik ben er nog niet uit aan wie ik een grotere hekel heb.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Ja, dat denk ik wel.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Ze klinken over het algemeen mooi.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft ze diverse keren zoals bijvoorbeeld hoe de jeugd en het eerste huwelijk van Walter waren hebben me heel erg geraakt.

Mooie quote in het boek: 
Het heeft geen zin om veel voor anderen te doen en jezelf dan te vergeten.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor een ieder die van waargebeurde levensverhalen van mensen houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien wel.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat denk ik wel, hangt van het boek af.

Website van de auteur:
Kristien

Website van de uitgever:
UITGEVERIJ ASPEKT






Koop dit boek bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg