Het Is Maar Een Scheiding - Marlies Slegers



Ze is schrijfster en heeft samen met haar man een fijn gezin.

Wanneer hij haar na zevenentwintig jaar verlaat en de deur achter zich sluit, blijft Marlies verdoofd achter. Is dit nu de midlifecrisis?

In de twee jaar die volgen, probeert ze grip op de situatie te krijgen door erover te schrijven en reizen te maken, vooral naar Bali. Ze zoekt antwoorden op vragen die ze niet had willen stellen en onderzoekt haar eigen rol. Gaandeweg verandert haar visie op relaties, scheiden en de midlifecrisis. In deze periode vindt ze vooral zichzelf en het geloof in de liefde en het leven terug.

"Het is echt zo. What doesn't kill you, makes you stronger.'

"Doe niet zo dramatisch.

Het is maar een scheiding.'

Bij het zien van de schitterende cover van Het is maar een scheiding van Marlies Slegers krijg je niet meteen een idee waar het boek over zal gaan. De titel doet vermoeden dat het een luchtig boek is over een echtpaar die na jaren huwelijk hebben besloten om te gaan scheiden. De titel, die later in het boek pas echt duidelijk wordt, dekt de lading niet, want het blijkt dat er toch meer pijn en verdriet bij komt kijken dan het op het eerste gezicht lijkt in de titel.

Het is maar een scheiding van Marlies Slegers kan herkenbaar zijn voor eenieder die na jaren huwelijk van de ene op de andere dag is verlaten door haar partner die in een midlifecrisis is gekomen. De fases die je doorgaat voordat je hebt geaccepteerd dat de ander niet meer bij je wil zijn, een ander leven wil gaan leiden. Wat dat allemaal met je kan doen en hoe je er weer bovenop kan komen. De valse hopen die je kan hebben in de hoop dat het wel weer goed komt met je huwelijk. Wat voor impact het kan hebben op de kinderen, hoe verschillend kinderen kunnen reageren. Het tegen beter weten in blijven knokken voor je huwelijk om diverse redenen. Wat een midlifecrisis met een man kan doen en wat voor impact dat kan hebben op zijn gezin en zijn omgeving. Hoe verschillend mensen reageren als men hoort dat je in een scheiding ligt, hoe je jezelf probeert te verdedigen.

Marlies Slegers weet in Het is maar een scheiding heel goed haar gevoelens te verwoorden waarbij ze soms metaforen gebruikt om haar gevoelens weer te geven, zoals bijvoorbeeld dat ze zich soms een zeilboot op een woeste zee voelt. Je leest hoe zij met de scheiding omgaat, de scheiding verwerkt, wanneer ze wist dat het echt over is. Langzaamaan zie je haar groeien, sterker worden, haar visies veranderen, ze wordt zelfbewuster en onderneemt steeds meer zonder aan haar ex te denken.

Kortom; Het is maar een scheiding van Marlies Slegers laat zien dat er meer mensen zijn die zomaar van de ene op de andere dag worden verlaten na een jarenlang huwelijk en welke fases je doorheen gaat voordat je hebt geaccepteerd dat het huwelijk echt over is. Dat je er vaak sterker uit kan komen dan je tijdens je huwelijk was en wat dat voor impact dat heeft op anderen. Daarnaast lees je ook wat een midlifecrisis met een man kan doen.

Hoeveel sterren geef je het boek?
5 sterren.

Website van auteur:

Website van uitgeverij:


Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg