Affaires - Coleta Van Bekhoven


Van Coleta van Bekhoven mocht ik haar boek lezen en recenseren. Ik wil haar daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
En andere dingen die voorbijgaan

Waar gaat het boek over? 
Passie krijgt in dit debuut weer zijn oorspronkelijke betekenis.Vurige verlangens worden openhartig verwoord. Bij passie hoort ook het lijden waardoor het boek de TURKS FRUIT van deze tijd genoemd wordt

A true love story over het leven van Eva Luna als iemands grootste geheim. Een zinneprikkelend liefdesverhaal over het ontstaan van de spagaat tussen lust, liefde en verraad, dat je in één adem uitleest.
TOEVAL BESTAAT. Je kan er zelfs mee in een affaire belanden en je soulmate ontmoeten. Wat doe je dan ? Jij zonder verwachtingen en niet op zoek en hij gelukkig getrouwd en nooit een andere vrouw geproefd.
Heel hard wegrennen ! Maar wat als het al te laat is? De vonk onvermijdelijk overgesprongen, voelbaar tot in iedere vezel van je lijf. Wat doe je dan? Wegwezen is het devies, voordat je met elkaar verbonden raakt, want weet dat een verbinding in deze situatie ooit ongelooflijk pijn gaat doen en nooit meer weg zal gaan, ondanks of dankzij het plezier en de passie in het spel dat ontstaat.
Wat ben je dan? Een echtbreker, zoals dat zo bijzonder genoemd wordt? Of gewoon een vrouw die haar soulmate ontmoet met een bedoeling? Welke, geen idee, dat zal blijken. En of het de bedoeling is of dat in dit leven of in een ander dient te zijn. Ook dat zal je ontdekken.
Wil je even al je oordelen opzij zetten? Dan neem ik je mee in het beleven van de spagaat die ontstaat tussen liefde en verraad in een Affaire met je soulmate. Vind je herkenning of erkenning van de gevoelens die ontstaan tussen de affaireman en zijn minnares. Beleef je de liefde, de passie, maar ook het verdriet om de ontkenning van je bestaan en andersom het gevoel van verraad dat bij de affaireman ontstaat. Verlies je jezelf in dit boek en ervaar je dat een Affaire met je soulmate zich in je hart grift en nooit, maar dan ook nooit meer overgaat. En bovenal beleef je dan dat er geen winnaars of verliezers zijn in een Affaire, maar alleen mannen en vrouwen die liefhebben !!!!!
Non-Fictie ''vermomd'' als fictie, uit discretie en ter bescherming van de affaireman.
De auteur van dit verhaal, Coleta van Bekhoven, staat niet op de omslag van het boek uit symboliek voor het niet (mogen) bestaan van de vrouw in een affaire.
Een boek voor wie?
Voor al diegene die een affaire beleefd hebben of er nog middenin zitten en dit met niemand kunnen delen.
Voor een ieder die zijn erotische intelligentie á la Esther Perel ontdekken wil.
Voor speelse mannen en vrouwen die hun mooie liefde met elkaar spannend willen houden.
Voor inspiratie om Altijd SAMEN te Blijven Spelen en te voorkomen dat je ooit iemands grootste geheim wordt.
Of gewoon een boek voor jou, omdat je van hartverscheurende, ontroerend mooie, spannende, erotische liefdesverhalen houdt.

Bron: bol.com.

Jaar van verschijnen:
2019

Druk:
Eerste druk

EAN:
9789082956702

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
236

Genre:
Literatuur en romans

Verfilmd?
Het boek is (nog) niet verfilmd, maar leent zich er goed voor om verfilmd te worden.

Prijs:
€20,-

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Affaires van Coleta van Bekhoven krijg je al een idee waar het boek over zal gaan. De titel spreekt voor zichzelf. Het is alleen jammer dat de naam van de auteur niet op het boek is vermeld zodat je kan zien door wie het boek is geschreven. Het boek is verder heel erg mooi vormgegeven.
Affaires van Coleta van Bekhoven is een boek waar je van geniet of die je verafschuwt. De een zal er schande van spreken, terwijl de ander zich inleeft in een van de personen en geniet van het verhaal en er misschien ideeën op uit doet voor zijn eigen al dan niet geheime relatie. Er zullen mensen zijn die het verhaal (deels) herkennen omdat ze zelf ook in zo'n situatie van minaar of minnares of de vreemdganger bevonden of zich nog bevinden. Het boek leest heel erg vlot weg.
Coleta van Bekhoven heeft zich in Affaires heel erg goed weten in te leven in de personages. Zo goed, dat je soms het idee hebt dat ze het zelf heeft meegemaakt of mensen kent die dat hebben meegemaakt. Of dat zo is, dat kan je in het boek lezen. In ieder geval heb je tijdens het lezen het gevoel dat je het zelf meemaakt, het zelf mee beleeft. Je krijgt begrip voor de vreemdganger, ook al keur je het misschien niet goed, en krijgt ook begrip voor de minares. Het spel van de liefde wordt heel erg goed gespeeld.
Het verhaal laat zien dat er vaak meer emoties dan alleen maar lust bij komt kijken als een persoon vreemdgaat en als een persoon een minnaar of minnares wordt. Zeker als de relatie steeds langer duurt, dat men elkaar beter leert kennen en hoe men er dan mee omgaat. Dat merk je ook aan de hoofdpersoon in dit verhaal en aan de man met wie ze een relatie krijgt. Je ziet ze beide worstelen met de tijd dat ze elkaar niet zien, met de momenten dat ze elkaar zien voel je de passie ervan afstromen en in de momenten dat ze een afspraak hebben gemaakt om elkaar weer te zien, voel je hun blijdschap, hun lust om elkaar weer te zien. Niet alleen in het mailverkeer, maar ook tussen de mails door dat de hoofdpersoon vertelt over haar ontmoetingen en haar gevoelens, hoe ze dat allemaal ervaart, hoe dat op haar inwerkt. Het laat zien hoe sterk liefde kan zijn, hoe men elkaar kan aanvullen en wat voor moois er kan gebeuren als je openstaat voor nieuwe ervaringen. Het is voor te stellen dat er stellen zijn die dat daardoor ook willen beleven. Maar het verhaal laat ook zien hoe moeilijk het soms is om bepaalde keuzes te maken.
Affaires van Coleta van Bekhoven is een verhaal met diverse verrassende wendingen die je niet ziet aankomen. Op een gegeven moment krijg je een vermoeden hoe het zal gaan, heb je het gevoel dat het wel heel erg voorspelbaar zal gaan worden, maar dan blijkt dat het verhaal totaal anders gaat lopen dan verwacht. Het eind komt dan ook als een verrassing, maar het is wel een mooi eind. Het is een verhaal vol lust, liefde, hartstocht, lijden, vertrouwen, schuldgevoelens, leven met een leugen, maar ook van verdriet en loslaten. Soms moet je lachen om bepaalde stukjes zoals bijvoorbeeld om Xander die op een gegeven moment een stagiair wel wat kan aan doen en de vraag die hij aan Eva stelt. Soms worden er verzonnen woorden gebruikt zoals bijvoorbeeld psychopannenkoek en soms worden er vergelijkingen gemaakt zoals over een Ferrari en een Lada. In het boek kan je lezen waar de vergelijking van de auto's op wordt gemaakt.
Kortom; Affaires van Coleta van Bekhoven is een verhaal dat heel erg vlot wegleest. Tijdens het lezen heb je het gevoel dat je het verhaal zelf mee beleeft en is het voor te stellen dat er stellen zullen zijn die sommige stukjes in het echt willen doen.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend, past bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen, want daar gaat het boek over.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot en beeldend.

Hoe origineel is het verhaal?
Heel erg origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is goed, het verhaal is chronologisch geschreven.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker. Als je er eenmaal in begint, dan kan je niet meer stoppen met lezen omdat je wilt weten hoe het verhaal verder zal gaan, hoe het verhaal zal eindigen.

Heeft het plot je verrast?
Ja, dat heeft het plot inderdaad. Ik had een iets andere plot verwacht.

Is het verhaal geloofwaardig?
Ja, dat is het verhaal van begin tot eind.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
ja, dat zijn ze stuk voor stuk.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Eva, omdat ze haar leven leeft zoals zij dat wil en open is voor nieuwe dingen.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Aan een van de exen van Eva, maar kan niet zeggen waarom, want dan zou ik teveel verraden.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Ja, dat denk ik wel.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Die klinken over het algemeen mooi.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat is me goed afgegaan.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Raken is een groot woord, maar ik heb genoten van het verhaal.

Mooie quote in het boek: 
Een relatie is een spel dat zich ontwikkelt langs de lijnen van tijd.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor een ieder die van verhalen over lust en passie houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een gesigneerd exemplaar, die mag terug in de boekenkast.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Leuk weetje over het boek:
Het boek heeft een eigen website: Affaires

Leesfragment:
Ga naar de website van Uitgeverij Minnekunst om een paar passages uit het boek te lezen.

Website van de auteur:
altijd blijven spelen

Website van de uitgever:
Uitgeverij Minnekunst















Koop het boek bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg