Nieuwste recensie

Dat Is Misschien Nog Waar Ook! - Jacqueline Booij

Afbeelding
Van Jacqueline Booij mocht ik haar boek recenseren en ik wil haar daar hartelijk voor danken. Subtitel: Zes moderne sprookjes die je bijna zou geloven Waar gaat het boek over?  Weet je dat je soms zo enthousiast kunt worden dat je zonder vleugels kan vliegen? Dat zelfs de maan verliefd kan worden? Dat ieder mens en elk dier een 'ikvlekje' heeft? Dat er bijzondere dingen kunnen gebeuren als je de manen van een speelgoedpaardje knipt? Wist je dat niet? Als je er meer over wil weten moet je dit boek maar eens lezen, of misschien wil iemand je er wel uit voorlezen. Bron: bol Jaar van verschijnen: 2022 Druk: Eerste druk ISBN: 9789464682427 Bindwijze: Paperback Aantal pagina's: 85 Genre: Voorlezen Wat vind je van het boek?  Bij het zien van de mooie cover van Dat is misschien nog waar ook! van Jacqueline Booij krijg je meteen het idee dat je een sprookjesboek gaat lezen. Je wilt weten welke zes sprookjes worden uitgebeeld op de cover. De titel doet vermoeden dat ...

Bühne 11


Van UITGEVERIJ ASPEKT mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
…we buigen om
Nemen
De lange weg
Huiswaarts
Daar waar
Het uitzicht het grootst is
Opent Perry Pierik in zijn gedicht. Maken verhalen ons uitzicht niet weids? In ieder geval wil Bühne in dit elfde nummer weer bijdragen aan vergezichten. Voor de vaste lezers presenteren zich vertrouwde namen: Jan Kleefstra, Ruud Alers, Hans Dütting, Hein Heijnen en Reinold Widemann. Gedichten over het landschap en de liefde worden afgewisseld met pakkende en soms hilarische korte verhalen. Het essay is in dit nummer ruim vertegenwoordigd. Uit de pen van Ezra de Haan vloeide een verhaal over Lord Byron in Zwitserland. Karel Wasch schreef een herinnering aan Dylan, van Dorian d'Oliveira kwam een interessant essay binnen over de historische film Mädchen in Uniform, Jeannick Vangansbeke leverde een essay over Heinrich Heine.
Mireille Bregman maakt haar opwachting met een rubriek Boek en Nieuws over de stand van zaken in boekenland. Peter Leemeijer debuteerde in Bühne als schrijver van fictie. Hij komt met een tweede verhaal. In de rubriek #Kunst in beeld bespreekt Hans Sizoo het werk van Annette Ong. Kees Godefrooij, Ries Rowaan, Maria Janssen en Bert van Galen leveren bijdragen met gedichten, een pakkend kort verhaal en de rubrieken #Selfie en #Locatie. Een verhaal van thrillerschrijfster Ingrid Rensen en een powerpresentatie van Irma Lohman maken deze Bühne weer tot een verrassend podium voor vele talenten. Het is de redactie wederom weer gelukt een mooi bewaarnummer te maken!

Bron: bol.com.

Omslagontwerp:
Mark Heuveling

Jaar van verschijnen:
2019

EAN:
9789463387576

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
148

Genre:
Literatuur en romans

Prijs:
€9,95

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Bühne 11 wil je weten wie die man is. Aan zijn kleding kan je in ieder geval zien dat hij uit een ver verleden komt. De titel spreekt voor zichzelf en voor wie al eens eerder een deel van Bühne heeft gelezen, weet ook al wat hem ongeveer te wachten staat.
Net als in de vorige delen staat ook deze Bühne boordevol gedichten, essays, korte verhalen, Selfie door Maria Janssen, Kunst in beeld over Annette Ong, Locatie door Bert van Galen waarin hij in het kort de werkelijke geschiedenis van de Gouden Eeuw vertelt en zoals altijd eindigt met Auteurs waarin je iets meer komt te weten over de auteurs die aan dit boek hebben meegewerkt. Net als in de vorige delen staan er ook in dit deel advertenties van een paar boeken van UITGEVERIJ ASPEKT in. Deze boeken en de boeken die hier en daar worden genoemd in een essay of verhaal wil je gaan lezen. Vanaf dit deel is er een nieuwe rubriek: Boek en Nieuws. Dat is een rubriek geschreven door Mireille Bregman waarin ze de lezer vertelt over de laatste boekennieuwtjes. Net als de vorige delen, is ook dit deel rijkelijk voorzien van bijpassende foto's bij de gedichten, verhalen, essays enz.
De gedichten gaan over landschap en liefde. De auteurs zoals bijvoorbeeld Perry Pierik, Jan Kleefstra en Kees Godefrooij hebben dat goed weten te verwoorden in hun gedichten.
Bij het lezen van de titel van het korte verhaal Wordt u al geholpen door Peter Leemeijer zullen veel mensen moeten denken aan de Britse comedyserie met de gelijknamige titel en de hoofdpersonen voor zich zien. Het verhaal lijkt niet op een aflevering uit de gelijknamige serie. Het lijkt op een gegeven moment zelfs het tegenoverstelde te zijn, maar dan krijgt het een verrassend eind. Een eind dat laat zien dat je dat soort dingen misschien maar beter niet in het echt kan doen.
Dorian d'Oliveira vertelt over een Duitse film van voor de Tweede Wereldoorlog die jaren na de Tweede Wereldoorlog nog beroemd bleef. Hij vertelt over de geschiedenis ervan, de acteurs die erin speelden, wie het had geschreven en over de recensies nadat de film uitkwam.
Na al die jaren van Ries Rowaan vertelt het verhaal over een oude man die een bekentenis wil afleggen aan zijn beste vriend. Een bekentenis die schokkend is voor zijn vriend en het is maar de vraag of hij het wel wil weten.
De tijd die beschreven wordt in Dylan mijn verloren broeder van Karel Walsh zullen voor diegenen die die tijd bewust hebben meegemaakt een beeld van herkenning oproepen. Ze zullen weer even terug in de tijd gaan, een tijd waarin het zo anders was dan de huidige tijd. Je hebt soms te doen met de hoofdpersoon, maar krijgt een glimlach bij het laatste stukje van het verhaal.
Naakt van Ruud Alers laat zien hoe beste vriendschappen in de jeugd later totaal anders kunnen zijn. Laten zien dat de meeste mensen tijdens een reünie zich vaak anders, beter voordoen dan wie ze werkelijk zijn. Het laat ook zien dat de werkelijkheid vaak anders in elkaar steekt dan men altijd denkt, dat het soms pijnlijker, verdrietiger is dan verwacht.
De Muziekverhaaltjes van Hein Heijnen zijn op een humoristische wijze geschreven. Vooral aan het einde van ieder verhaaltje schiet je in de lach.
Tijdens het lezen van De vrouw en de zee van Ingrid Rensen kan je het niet droog houden, zo emotioneel is het verhaal. Het is een verhaal dat herkenbaar kan zijn voor mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt. Een verhaal dat laat zien dat je het ook anders kan proberen te bekijken, dat je bepaalde gevoelens niet je leven lang hoeft mee te dragen.
En zo kan je nog veel meer lezen in dit deel.
Kortom; Bühne 11 is net als zijn voorgangers een afwisselend boek vol met verhalen, essays, gedichten en nog veel meer. Voor de Bühne verzamelaars mag dit deel zeker niet ontbreken in de collectie.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend, past bij het boek. Je wilt weten wie die man is, in welke tijd hij geleefd heeft en wat hij voor beroep had.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker.

Hebben de auteurs je kunnen raken?
Ja, een paar auteurs hebben mij weten te raken met hun verhalen. Vooral Ingrid Rensen en Ruud Alers hebben mij geraakt met hun verhalen. Ik moest echt een paar keer een brok wegslikken.

Mooie quote in het boek: 
Iedere tijd draagt zijn kruis.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor een ieder die houdt van boeken met korte verhalen, gedichten en nog veel meer.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien dat ik soms een gedicht of verhaal terug ga lezen.

Ga je het volgende deel ook lezen?
Ja, dat ga ik zeker.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Website van de uitgever:






Koop het boek bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg