Thomas Dekker - Mijn Gevecht - Thijs Zonneveld




Openhartig, rauw, zonder concessies voor die dan ook

Thomas Dekker laat in Thomas Dekker - Mijn gevecht van Thijs Zonneveld zien dat ook iemand uit een gezin zonder problemen kan ontsporen. Hij weet dat heel erg goed te verwoorden.

Kijkje achter de schermen van het wielrennen

In Thomas Dekker - Mijn gevecht van Thijs Zonneveld laat de auteur oud-wielrenner Thomas Dekker aan het woord over zijn verleden als wielrenner. Thomas Dekker vertelt zijn verhaal op een vertellende manier over zijn jeugd, over hoe hij wielrenner werd en hoe het daarna ging, hoe hij als wielrenner was. Hij laat de rauwe werkelijkheid zien van hoe het er indertijd, toen hij als wielrenner begon, achter de schermen van het wielrennen aan toe ging. Het is een uniek kijkje achter de schermen waar al veel over gepraat en geschreven is. Thomas Dekker is open en eerlijk en heeft geen concessies gedaan naar anderen en zichzelf toe, maar zijn waarheid vertelt zoals hij dat zelf heeft ervaren en heeft beleefd vertelt, dat het er achter de schermen heel anders aan toe ging dan menigeen denkt zoals bijvoorbeeld het gebruik van doping en de omgang met vrouwen. Hij geeft eerlijk toe dat hij vroeger onuitstaanbaar was en steeds onuitstaanbaarder werd naarmate hij ouder werd en hoe dat volgens hem in stand werd gehouden. Je ziet hem tegen het einde pas groeien en beseffen dat het leven dat hij leefde zo niet langer kon, dat hij moest veranderen, hij vecht er dan pas echt voor. Hij geeft anderen de schuld van zijn wilde leven, maar tegelijkertijd geeft hij ook zichzelf de schuld. Tegen het eind vertelt Thomas Dekker waarom hij dit boek heeft laten schrijven en wat hij ermee hoopt te bereiken.

Ik heb even gevlogen, maar ik ben nog veel dieper gevallen.

Neemt vooroordeel weg

Vaak wordt er gezegd dat iemand die ontspoort is, ook wel uit een gezin komt dat ontspoort is, maar Thomas Dekker laat in Thomas Dekker - Mijn gevecht van Thijs Zonneveld zien dat dat niet altijd hoeft te kloppen, dat iemand ook kan ontsporen terwijl hij uit een gezin komt waar niets mee aan de hand is. Hij neemt hiermee een vooroordeel weg. Thomas Dekker weet de rauwe werkelijkheid goed weer te geven van hoe het in zijn tijd bij het wielrennen ging en hoe hij daarin werd meegesleurd. Hij vertelt dat op zo'n manier, dat je zijn gevoelens voelt. Geregeld erger je je aan hem zoals zijn reactie bij een uitgaansgelegenheid en soms krijg je medelijden met hem, zeker als hij in tranen is omdat hij het niet meer ziet zitten. Sommige stukjes komen soms haast ongeloofwaardig over, je kan en wil niet geloven dat dat echt is gebeurd zoals bijvoorbeeld de bloedtransfusies. Dat hij dit boek heeft laten schrijven, daar is lef voor nodig, zeker als je het niet alleen over jezelf hebt, ook over je mindere kanten, maar ook anderen bij naam en toenaam noemt die ook foute dingen hebben gedaan.

Aanrader voor de wielerfans


Thomas Dekker - Mijn gevecht van Thijs Zonneveld is een echte aanrader voor de wielerfans. Zo krijgen ze een interessant kijkje in de wielerwereld hoe het er in het verleden aan toeging.

Hoeveel sterren geef je het boek?
4 sterren.

Website van auteur:

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg