Tiendaagse Tandem Toertocht - Wout De Lange


Van UITGEVERIJ ELMAR mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Van Kassel naar Cuxhaven

Waar gaat het boek over? 
Op een tandem fietsen met iemand achterop die nauwelijks ziet, vergt de nodige oefening wat betreft op- en afstappen, obstakels, bochten nemen, stijgen en dalen en tot stilstand komen.

Tien jaar geleden reden classicus Wout de Lange en neerlandicus Klaas van Vlaanderen op een tandem naar Rome (2044 KM, op een tandem naar Rome). Hun tweede tocht voerde hen via Hamburg naar Dresden (Op de tandem op zoek naar het IJzeren Gordijn, tussen de twee Duitslanden).

Met deze derde, 600 km lange reis wordt de voorgenomen trilogie afgerond. Vertrekpunt is Kassel, de stad van de Documenta, en vandaar langs de Weser noordwaarts naar Cuxhaven. Het aardige van de route is dat je door plaatsen komt als Hamelen en Bremen, die beroemd zijn geworden door sprookjes van de gebroeders Grimm. Maar ook beleef je de mooie sage over Porta Westfalica mee.

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Wout de Lange geboren in 1945 was na zijn gymnasiumopleiding aan het Aloysius College in Den Haag en na zijn studie Klassieke Talen in Leiden leraar Latijn en Grieks aan het Casimir in Amstelveen.

Daar raakte hij bevriend met Klaas van Vlaanderen (foto links), leraar Nederlands, die wegens een snel afnemend gezichtsvermogen geen les meer kon geven.

Bron: achterkant boek

Omslagontwerp:
Gijs de Lange

Jaar van verschijnen:
2019

EAN:
9789038927282

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
84

Genre:
Reisverhalen

Prijs:
€9,99

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Tiendaagse tandem toertocht van Wout de Lange krijg je niet meteen een idee waar het boek over zal gaan. De titel maakt nieuwsgierig, je bent heel benieuwd naar de toertocht, hoe die zal lopen.
Tiendaagse tandem toertocht van Wout de Lange is een reisdagboek waarin de auteur vertelt over zijn toertocht van Kassel naar Cuxhaven die hij in 2018 heeft gemaakt met zijn vriend Klaas van Vlaanderen. Alvorens hij aan het reisdagboek begint vertelt hij eerst in een apart hoofdstuk over hoe ze erop kwamen om deze toertocht te maken en wat er bij komt kijken voor ze op pad kunnen. Hij geeft tips zoals bijvoorbeeld dat het handig is om een toerboek bij je te hebben en om de commando's die ze gebruiken als ze samen op de tandem op weg gaan, door te nemen. Het zijn tips waar je wat aan hebt als je met iemand op de tandem gaat rijden.
Na de voorbereidingen begint de toertocht op de fiets. Van dag tot dag kom je te weten waar ze die dag heen gaan, hoe de reis verloopt, waar ze eten en drinken en waar ze overnachten. Ze komen langs onbekende plaatsen en plaatsen die wereldwijd bekend zijn zoals bijvoorbeeld Bremen vanwege de Bremer Stadsmuzikanten. Het is een bijzondere en leuke toertocht die je zelf ook wilt maken. Je komt in het kort meer te weten over het verleden van bepaalde plaatsen en bepaalde legendes zoals bijvoorbeeld wie Karl von Münchhausen was en over vreemde gebruiken in bepaalde kerken zoalsbijvoorbeeld een pater die twee brandende kaarsen gekruist voor de keel van de mensen houdt. Het waarom kan je in dit boek lezen. 
De auteur vertelt niet alleen over de leuke en bijzondere dingen die ze meemaken, maar ook over de mindere kanten, de obstakels die ze tegen kwamen zoals bijvoorbeeld dat het niet altijd even makkelijk is om je tandem te stallen als je in een hotel logeert. Voor diegenen die geregeld fietstochten maken zal het herkenbaar zijn dat de plastic poncho's ondragelijke herrie maken als je fietst. Gelukkig zijn de nare momenten in verhouding met de leuke momenten in de minderheid en beleven ze heel veel leuke momenten, momenten die ze nooit meer vergeten. Je krijgt veel bewondering voor de mannen dat ze zo'n tocht hebben gemaakt.
De foto's, het etappeschema en de routekaart maken het boek compleet. Na het lezen van dit boek wil je de vorige delen lezen als je de vorige delen niet hebt gelezen. Vrees niet, je hoeft de eerste twee delen niet eerst te lezen, je kan ze los van elkaar lezen. Het is een boek dat vlot weg leest en heel geschikt is voor als je bijvoorbeeld een reading challenge moet halen, want het boek is heel dun, vierentachtig bladzijdes, en klein. Het boek is zo uit.
Kortom; Tiendaagse tandem toertocht van Wout de Lange is een mooi reisverslag van de auteur over hoe hij de toertocht heeft beleefd met zijn vriend. Aan de tips die hij geeft heb je echt iets als je samen met iemand op de tandem op pad gaat. Voor hoteleigenaren en voor de mensen die bij het spoor werken is het ook goed om dit boek te lezen en te kijken of ze in hun hotel een speciale ruimte kunnen creëren voor tandems en hoe men op stations kunnen zorgen dat men ook veilig met een tandem van het ene naar het andere perron kan gaan.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend, past bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen, want daar draait het om in dit boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het boek is op een boeiende manier geschreven waardoor het boek vlot weg leest.

Hoe origineel is het verhaal?
Heel erg origineel, want is het verhaal van de auteur zoals hij het heeft beleefd, heeft ervaren.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is goed. Het verhaal is chronologisch geschreven.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Amsterdam is een mooie stad en de andere plaatsen klinken ook heel mooi. Je wilt de plaatsen zelf bezoeken om het met eigen ogen te aanschouwen.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Raken is een groot woord, maar ik schrok wel even van een val die hij maakte. Voor de rest heb ik genoten van de toer en de wetenswaardigheden die auteur vertelde.

Mooie quote in het boek: 
Geen woorden maar daden!

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor een ieder die van reisverhalen houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien.

Ga je het volgende deel ook lezen?
Dit was, als ik het goed heb begrepen, het laatste deel, maar ik wil de vorige twee delen ook lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de uitgever:






Koop het boek bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg