Bloemen Van De Duisternis - Tatiana De Rosnay




Vertaald

Bloemen van de duisternis van Tatiana de Rosnay is vertaald vanuit het Frans, Les fleurs de l'ombres.
Dit boek gaat in je zitten, je gaat tijdens het lezen onbewust anders naar je huis kijken, zo leef je mee met de hoofdpersoon.

Speelt zich af in de toekomst

Bloemen van de duisternis van Tatiana de Rosnay speelt zich af in de toekomst. Een toekomst waar het leven heel anders is dan vandaag de dag. Waar robots heel veel van de mensen hebben overgenomen. Een toekomst waar veel aanslagen zijn geweest in Parijs en wat in het verhaal nog merkbaar is. De hoofdpersoon verlaat na een afschuwelijke ontdekking haar man en gaat in een appartement van CASA wonen, maar de vraag is of ze daar verstandig aan heeft gedaan. Al heel snel heeft ze het gevoel dat er iemand haar in de gaten houdt in het appartement. Ze wordt steeds vermoeider, heeft steeds nare dromen, dromen die lijken te zijn gemanipuleerd. Op een gegeven moment weet ze niet meer of ze heeft gedroomd of dat ze het echt heeft meegemaakt. Langzaamaan wordt ze steeds labieler, weet ze niet meer wie ze nog kan vertrouwen en wil ze alleen nog maar vluchten. Haar kleindochter wil helpen met onderzoeken wie er achter CASA zit, zodat ze helderheid over het project krijgt. Tussendoor kom je steeds meer te weten over haar obsessie met huizen en waarom ze bij haar man weg is gegaan. Ze blijkt achter iets schokkends gekomen te zijn en vraagt zich af wat ze erger had gevonden.

Blijft lezen

Bloemen van de duisternis van Tatiana de Rosnay is zo'n boek dat, als je er eenmaal in bent begonnen, niet meer kan stoppen met lezen omdat je wilt weten hoe het verder gaat, hoe het zal aflopen. Je wilt weten wie er achter CASA zitten en waarom ze juist voor de mensen hebben gekozen die er wonen. Ondanks dat de hoofdpersoon natuurlijk al deels het antwoord geeft, was het fijner geweest als dat beter was uitgewerkt, dat je daar meer over had gelezen. Net zoals over een verdwijning en een vrouw die contact had met de hoofdpersoon. Dat had wel wat beter uitgewerkt mogen worden. Je houdt ergens het gevoel aan over dat het verhaal nog niet af is. Voor de rest heeft de auteur zich heel goed weten in te leven in de diverse personen, vooral in de hoofdpersoon. Ze heeft haar verdriet, haar woede, haar angst en andere emoties goed onder woorden gebracht waardoor je het gevoel hebt dat je het zelf ook zo voelt. Ze heeft ook goed de huidige problematiek, zoals de steeds warmer worden de zomers en de aanslagen, goed weten te verwerken in het verhaal en een toekomstbeeld geschetst waarvan je hoopt dat het niet zo erg wordt.

Begrip

Bloemen van de duisternis van Tatiana de Rosnay is een roman waarin je blijft lezen, waarin je meeleeft met de hoofdpersoon. Het verhaal speelt zich af in een toekomst waarvan je hoopt dat het in het echt niet zo erg zal worden. Het is een verhaal met vele verrassende wendingen en geregeld een spannend moment waar je in spanning zit.

Hoeveel sterren geef je het boek?
4 sterren.

Website van uitgeverij:

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg