Tussen Aanhalingstekens




Quote/Unquote serie

Tussen aanhalingstekens is vertaald vanuit de Quote/Unquote series. Het is een leuk boek om cadeau te geven of te krijgen.

Citaten

Tussen aanhalingstekens is een mooi vormgegeven boek die is opgedeeld in zes thema's: Filosofie, Feminisme, Psychologie, Politiek, Leiderschap en Economie. Elk thema heeft zo zijn eigen kleur waardoor je in één oogopslag ziet bij welk thema je bent. Elk thema heeft bijpassende quotes die stuk voor stuk zijn ontleed. Je komt te weten wie wat gezegd heeft, wanneer die persoon geleefd heeft, waar het citaat uit komt, wanneer het citaat is geciteerd, in welke context het citaat is gezegd en geregeld is er een uitleg met wat het citaat vandaag de dag van doen heeft. De citaten zijn per thema op chronologische volgorde geplaatst waarbij er soms gekeken moet worden naar het tijdsbeeld dat het citaat is geciteerd. Het zijn citaten van bekende personen zoals bijvoorbeeld Karel de Grote en Simone de Beauvoir en van minder bekende personen zoals bijvoorbeeld Alfred Binet.
Sommige citaten zoals bijvoorbeeld 'De staat ben ik' zijn heel erg ouderwets, andere citaten zoals bijvoorbeeld 'Als beide seksen bedoeld worden, gebruik dan niet het woord 'Man' - maar het woord 'persoon'. was in de tijd dat het gezegd werd heel erg vooruitstrevend, weer andere citaten zoals bijvoorbeeld 'Je moet niet het geloof in de mensheid verliezen. De mensheid is als een oceaan; als er een paar druppels van de oceaan vies zijn, wordt de oceaan niet vies.' zijn echte doordenkertjes en veel citaten uit het verleden zoals bijvoorbeeld 'Zoek niet naar fouten, maar naar oplossingen.' zijn vandaag de dag nog steeds van toepassing in ons leven.

Jammer van te kleine font

Voor leesbrildragers is het jammer dat het font net één of twee punten te klein is. Als het font één of twee punten groter was geweest, was de tekst op de rechter bladzijdes beter te lezen geweest voor leesbrildragers. Een tip als je een leesbril draagt tijdens het lezen; lees het boek bij een leeslamp met een daglichtlamp erin, dan is het boek goed te lezen.
Tussen aanhalingstekens is een boeiend boek om te lezen. Dankzij dat de citaten ontleed zijn, krijg je een goed beeld van de tijd waarin de citaten geciteerd zijn, het zijn interessante stukjes geschiedenis, sommige bekend en andere minder bekend. Het is mooi dat er gekozen is voor diverse thema's en diverse mensen, dat er niet alleen is gekozen voor citaten die passen bij het huidige tijdsbeeld, maar ook citaten die achterhaald zijn en citaten die niet stroken met de huidige normen en waarden. Je krijgt daardoor een mooi tijdsbeeld.

Boeiend boek

Tussen aanhalingstekens is een boeiend boek met 120 citaten van niet even zovele denkers, sommige denkers hebben in meer thema's een plekje gekregen met een citaat, waarvan sommige citaten vandaag de dag nog steeds actueel zijn, terwijl andere citaten achterhaald zijn en weer andere citaten zetten je aan het denken. Dankzij dat het boek zowel van binnen als van buiten mooi vormgegeven is, is het een mooi boek om aan iemand, of jezelf, cadeau te doen.

Hoeveel sterren geef je het boek?
4 sterren.



Koop het boek bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg