Een Vrouw Maakt Een Plan - Maye Musk



Van KOSMOS UITGEVERS mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Advies voor een leven vol avontuur, schoonheid en succes.

Oorspronkelijke titel:
A woman makes a plan

Oorspronkelijke uitgever:
Viking Life

Waar gaat het boek over? 
Maye Musk, topmodel, ondernemer en moeder van Elon Musk, overtuigt in haar boek "Een vrouw maakt een plan' dat je nooit te oud bent voor succes en schoonheid.

Maye Musk, topmodel en ondernemer, overtuigt in "Een vrouw maakt een plan' dat je nooit te oud bent voor succes en schoonheid.

Het succes van Maye, die de moeder van Elon Musk is, kwam niet vanzelf. Zij begon op haar 15e al als model te werken, maar bereikte haar grote doorbraak pas toen ze in de zestig was. Nu, op 72-jarige leeftijd, staat zij nog volop in het leven. Naast model, spreker, schrijver, en entrepreneur, is zij ook influencer.

Dit is het verhaal van een krachtige onafhankelijke vrouw die inspireert met levenslessen over familie, carrière, gezondheid, en avontuur. Maye Musk vertelt openhartig over haar veelbewogen leven, en laat zien hoe ze armoede overwon, geweld versloeg, en vele tegenslagen op haar pad de baas werd. Met een plan, zegt ze, is het nooit te laat voor succes.

Maye Musk (Zuid-Afrika) is sinds haar 15e model en brak internationaal door toen ze in de 60 was. Ze stond op de cover van alle bekende modebladen en is nog volop aan het werk. Maye is entrepreneur, spreker en influencer, en de moeder van Elon Musk.

Bron: bol.com.

Vertaald door:
Janke Greving

Omslagontwerp:
Femke den Hertog

Binnenwerk:
Gewoon Geertje

Jaar van verschijnen:
2020

EAN:
9789021576930

Bindwijze:
E-book

Aantal pagina's:
210

Genre:
Mens en maatschappij

Prijs:
€ 18,99

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de cover van Een vrouw maakt een plan van Maye Musk weten diegenen die de auteur kennen meteen wie het is en heb je al meteen een vermoeden dat het boek wel eens over haar kan gaan. De kleur van de achtergrond is mooi en past ook bij de portretfoto, maar het is jammer dat ze niet de stijl van de originele cover hebben aangehouden waarbij het gezicht van de auteur er helemaal op staat en de titel en subtitel boven haar hoofd staat. Het is jammer dat ze de zijkant van haar gezicht op deze cover hebben afgesneden. Ook stoort het dat de subtitel deels op haar schouder staat. Het font had best kleiner gekund zodat de tekst net boven haar schouder uit had gekomen. 
De titel maakt nieuwsgierig, je wilt weten welke plannen ze heeft gemaakt. Op een gegeven moment kan je in het boek lezen dat de auteur een totaal andere titel voor het boek in gedachten had. Het is jammer dat men niet naar haar geluisterd heeft, want eigenlijk past de titel die zij in gedachten had veel beter bij het boek omdat dat voor haar ook zo was. Deze titel doet lijken alsof de auteur haar leven lang alles heeft gepland terwijl dat niet zo is, veel is haar overkomen, zowel de leuke als de minder leuke gebeurtenissen in haar leven. Voor heel veel wat zij heeft bereikt heeft zij keihard moeten knokken.
In Een vrouw maakt een plan van Maye Musk vertelt de auteur haar levensverhaal. Je komt te weten hoe haar jeugd was, in wat voor gezin ze is opgegroeid, wat hun mooie motto was, wat ze heeft geleerd in haar jeugd, hoe haar huwelijk was, hoe ze haar kinderen heeft opgevoed, wat voor werk ze heeft gedaan en nog steeds doet, hoe ze in de modellenwereld is gerold, ook vertelt ze wat over haar werk als diëtist, hoe ze naar haar leeftijd kijkt en meer. Tussendoor geeft ze veel adviezen zoals bijvoorbeeld altijd vriendelijk zijn tegen anderen. Zij doet dat op een vertellende manier, waardoor je het gevoel hebt dat ze bij jou aan tafel met een bakkie koffie haar verhaal aan jou vertelt. Ze doet dat op een vlotte manier waardoor het boek vlot wegleest. Ze is open en eerlijk en durft ook haar mindere kanten te laten zien zoals bijvoorbeeld dat ze niet goed kan koken. Je krijgt dankzij haar een mooi kijkje in de modellenwereld en in de wereld van diëtisten. Over dat laatste geeft ze ook nog een paar tips waar je wat aan hebt als je gezonder wilt leven. Soms moet je lachen om haar zoals bijvoorbeeld als ze vertelt over de keren dat ze met de andere ex-vrouw van haar ex-man zich voorstellen aan anderen.
Maye Musk laat in Een vrouw maakt een plan zien dat je ook op latere leeftijd nog model kan zijn, dat je nog volop mee kan doen in het leven ongeacht je leeftijd. Men kan heel veel leren van haar zoals bijvoorbeeld de manier hoe zij haar kinderen heeft opgevoed en hoe ze op een gegeven moment voor haarzelf bleef opkomen zoals bijvoorbeeld door op een gegeven moment weg te gaan bij een 'foute' modellenbureau. Soms moet je bepaalde stukjes wel in het tijdsbeeld plaatsen zoals bijvoorbeeld dat men vroeger op een typemachine typte. De auteur haalt dat ook op een gegeven moment aan, hoe zij dat in de loop van de jaren heeft zien veranderen naar het huidige typen in een programma op je computer.
Kortom; in Een vrouw maakt een plan van Maye Musk vertelt de auteur haar levensverhaal die niet altijd over rozen ging, maar waar ze dankzij onder andere de lessen die ze heeft geleerd van haar ouders altijd weer verder is gekomen, voor zichzelf en haar kinderen wist te zorgen ook al was dat niet altijd even makkelijk. De auteur motiveert je, inspireert je en laat zien dat leeftijd geen rol speelt bij succes en schoonheid.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Niet mooi, de originele cover is vele malen mooier. Als ze de stijl van die cover hadden aangehouden en desnoods de achtergrond, zoals bij deze cover, rose hadden gemaakt en de titel en subtitel in de huidige tekstkleuren hadden gedaan, was het vele malen mooier geweest. Nu storen de subtitel die op de schouder van de auteur valt en de afgesneden zijkant van het gezicht heel erg.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Na het lezen van het stukje waarin de auteur vertelt dat ze eigenlijk een andere titel in gedachten had, is het jammer dat men niet naar haar heeft geluisterd, want die titel geeft precies weer wat de auteur heeft moeten verduren in haar leven. Deze titel is een tikkeltje misleidend, want veel in haar leven was niet gepland.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is goed. Het is op een vlotte vertellende manier geschreven. Je hebt het gevoel dat de auteur bij jou aan tafel met een bakkie koffie haar levensverhaal vertelt.

Hoe origineel is het verhaal?
Heel erg origineel, want het is het levensverhaal van de auteur zoals zij dat heeft ervaren, heeft beleefd.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker. Als je er eenmaal in bent begonnen, kan je niet meer stoppen met lezen.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft ze diverse keren zoals bijvoorbeeld de manier hoe ze is getrouwd en hoe ze steeds heeft moeten knokken om te komen waar ze wilde en zo is er meer dat me heeft geraakt.

Mooie quote in het boek: 
Laat je leeftijd jouw vooruitgang niet in de weg staan.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor alle vrouwen.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
3 sterren. Als de cover in de stijl van de originele cover was geweest en als men had geluisterd naar de auteur wat titel betreft, was het 4 sterren geweest.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book die kan ik niet weggeven, maar hij mag op mijn Chromebook blijven staan.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de auteur:
MAYE MUSK

Website van de uitgever:




Koop het boek bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg