Blogtour: Weerwolven Van Waraine - Eva Linden



Van Eva Linden mocht ik meedoen aan de blogtour van dit boek. Ik wil haar daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
'Hallo, is daar iemand?' fluisterde ze. Vlak bij haar knapte er een droge tak. Ze keek om, maar er was niemand te zien. Wie speelde er een spelletje met haar? Op dat moment hoorde ze een krakende stem. 'Wie bij de hond slaapt, krijgt zijn vlooien,' mompelde de stem. 'En wie in het gezelschap van de Weerwolf vertoeft, moet het ontgelden.' Angstig deinsde ze achteruit. Tijdens de zomervakantie van 2002 komen negen jongeren terecht in Waraine, een idyllisch dorpje aan de Franse kust. Door een speling van het lot moeten ze een week lang in hetzelfde vakantiehuis verblijven. Is het puur toeval dat ze samen in het vakantiehuis terecht zijn gekomen, of zit er meer achter? Na een spelletje 'Weerwolven van Wakkerdam' begint een ware nachtmerrie waarbij er gewonden vallen. Waart er een moordenaar rond in de bossen van Waraine? Hun zoektocht naar de dader ontaardt in een koortsachtige heksenjacht naar de Weerwolf. Steeds meer geheimen komen aan het licht en daaruit blijkt dat niemand is wie hij lijkt. Kunnen ze elkaar vertrouwen? Hun detectivespel loopt al snel uit de hand, maar de belangrijkste vraag blijft onbeantwoord: wie is de Weerwolf? 'Weerwolven van Waraine' (2020) is een spannende thriller/detective. Het boek is geschikt voor alle lezers vanaf 14 jaar die van spanning en mysterie houden.

Bron: bol.com.

Jaar van verschijnen:
2020

EAN:
9789082750430

Bindwijze:
E-book

Aantal pagina's:
272

Genre:
Thrillers & spanning

Verfilmd?
Het boek is (nog) niet verfilmd, maar leent zich er heel erg goed voor om verfilmd te worden.

Prijs:
€ 20,-

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Weerwolven van Waraine van Eva Linden krijg je het gevoel dat je een moderne versie van het sprookje Roodkapje gaat lezen, maar niets is minder waar. De titel maakt nieuwsgierig, je wilt weten wie de weerwolven van Waraine zijn. Het mooie van de cover is dat alles wat je op de cover ziet ook in het boek kan terug vinden.
Meteen vanaf de eerste pagina wordt je meegezogen in het verhaal van Weerwolven van Waraine van Eva Linden. Je zit meteen in spanning en wil alleen nog maar verder lezen om te weten wat er zal gaan gebeuren, wat er vooraf is gegaan en hoe het zal aflopen. Dit is zo'n boek dat als je er eenmaal in begonnen bent, niet meer gestoord wilt worden tijdens het lezen, alleen voor dringende noodgevallen zoals bijvoorbeeld als er brand is uitgebroken is in je huis. Anders wil je alleen maar verder lezen omdat je wilt weten hoe het verder gaat, hoe het zal gaan eindigen. Als je er eenmaal in bent begonnen, dan kan je niet meer stoppen met lezen. Als je er niet in bezig bent, dan houdt het boek je wel bezig. Dit is geen boek om voor het slapen gaan te lezen, daarvoor staan er te veel angstaanjagende stukjes in die niet bepaald goed zijn voor je nachtrust. De auteur heeft het verhaal zo geschreven dat je het gevoel hebt dat je er zelf bij bent en dat een onschuldige tik van iemand op je schouder tijdens het lezen al kan zorgen dat je een meter de lucht in vliegt van schrik omdat je zo verdiept zit in het verhaal.
In Weerwolven van Waraine van Eva Linden komen negen jongeren bij een vakantiehuis aan. Sommige zijn samen en anderen zijn alleen. Het blijkt dat het vakantiehuis overboekt is. Een van de vragen is of dat wel echt zo is of dat ze bewust zijn gekozen om in die week samen te zijn. Noodgedwongen besluiten ze dan maar met zijn allen in het vakantiehuis te gaan. Het zijn negen jongeren met elk een ander achtergrondverhaal en hun geheimen. In de loop van het verhaal kom je steeds meer over ze te weten. De eerste avond spelen ze het spel Weerwolven van Wakkerdam in de tuin. Op een gegeven moment slaat het weer om en moeten ze het spel afbreken. Vanaf dat moment begint de nachtmerrie voor de jongeren. Vanaf dat moment gebeurt er van alles waarbij er gewonden vallen. Langzaamaan vragen de jongeren zich af wie het op ze gemunt heeft en begint er op een gegeven moment een heksenjacht. De vraag is wie de weerwolf is, of die wel echt bestaat en of ze wel achter de juiste persoon aan zitten.
Eva Linden heeft zich heel erg goed weten in te leven in de personages van Weerwolven van Waraine. Ze zijn stuk voor stuk goed uitgediept. Meteen vanaf het begin heb je al een hekel aan een bepaald persoon. Andere personen blijken op een gegeven moment toch niet te zijn wie ze op het gezicht zijn. Ze heeft de gevoelens zoals de diverse pijnen, angst en schuldgevoelens heel erg goed weten te verwoorden waardoor je het zelf haast voelt. Weerwolven van Waraine van Eva Linden is een verhaal boordevol verrassende wendingen die je niet ziet aankomen en een verrassend plot die je niet had verwacht. Steeds als je een vermoeden hebt hoe het zit, blijkt het toch weer anders te zijn. De auteur laat met haar verhaal zien hoe makkelijk heel veel mensen zijn te manipuleren, hoe makkelijk mensen zijn te bespelen.
Kortom; Weerwolven van Waraine van Eva Linden is een verhaal dat in je gaat zitten. Dat je tijdens het lezen doet schrikken van onverwachte geluiden zo verdiept zit je erin als je eenmaal aan het lezen bent. Het is een verhaal met vele verrassende wendingen en een heel erg verrassend plot.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend, past bij het boek. Het is mooi dat alles wat je op de cover ziet ook in het boek voorkomt.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot en beeldend waardoor het boek vlot wegleest.

Hoe origineel is het verhaal?
Heel erg origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is goed. Het verhaal is chronologisch geschreven waarbij er geregeld teruggeblikt wordt in de tijd als het verhaal erom vraagt.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker. Als je er eenmaal in bent begonnen kan je niet meer stoppen met lezen omdat je wilt weten hoe het verder gaat, hoe het zal aflopen.

Heeft het plot je verrast?
Ja, dat heeft het plot zeker. Die zag ik niet aankomen.

Is het verhaal geloofwaardig?
Ja, het verhaal is van begin tot eind geloofwaardig.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze stuk voor stuk.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Ik ben er nog niet uit wie ik het leukst vind.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Een hele tijd had ik aan een bepaald persoon een hekel en wenste die persoon dat die wat kreeg, niet dood, maar wel dat die persoon even de mond werd gesnoerd. Later bleek er toch een persoon te zijn waar ik een nog grotere hekel aan kreeg vanwege de manier hoe die andere mensen manipuleerde. Helaas kan ik niet zeggen over wie ik het heb, want dan zou ik teveel verraden. ;)

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersonen?
Met sommigen wel, met anderen niet.

Wat vond je van de locatie in het boek? 
Eerst klonk het als een mooie locatie, maar later vond ik vanwege wat er allemaal voorvalt de locatie niet meer zo mooi.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat zou ik wel kunnen.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft ze diverse keren zoals bijvoorbeeld het verhaal van Ginny, dat heeft me geraakt. Ik had echt met haar te doen. Ook het verhaal van Bram van wat hij in zijn jeugd heeft meegemaakt heeft me geraakt. Zo zijn er meer stukjes die me hebben geraakt.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die van spannende thrillers houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, die kan ik niet weggeven, maar hij mag op mijn Chromebook blijven staan.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de auteur:
Schrijfsels van Eva Linden

Website van de uitgever:
Koop het boek bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg