Onbekende Neigingen - B. J. Starink


Van B. J. Starink mocht ik zijn boek lezen en recenseren. Ik wil hem daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Twee mensen met het perfecte leven. Ze hebben alles huisje boompje beestje. Maar ook een verleden. Zijn ze sterker dan hun leven geleid? Of gaat hun leven hun leiden? Kom erachter met veel vallen en opstaan, neerpleuren en doorgaan, in: Onbekende Neigingen.. Een boek voor de "beginnend volwassen lezer" en mensen die lezend niet sterk in hun schoenen staan.

Bron: bol.com.

Jaar van verschijnen:
2020

EAN:
9789403600635

Bindwijze:
E-book

Aantal pagina's:
421

Genre:
Horror

Verfilmd?
Het boek is (nog) niet verfilmd, maar leent zich er goed voor om verfilmd te worden. Mocht het boek ooit verfilmd worden, dan kan het wel eens zijn dat de film beter is dan het boek. Iets wat niet vaak voor komt, want meestal is het boek beter dan de verfilming van het boek. Mocht het boek ooit verfilmd worden, dan ga ik die zeker niet kijken. Horrorboeken vind ik heerlijk om te lezen, maar horrorfilms laat ik graag aan mij voorbij gaan.

Prijs:
€ 17,-

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de cover van Onbekende neigingen van B. J. Starink krijg je door de teksten wel een idee waar het boek over zal gaan, maar het is ook erg druk. De cover van het e-book versie geeft iets meer rust en past beter bij het boek. Als de teksten, op de titel van het boek en de naam van de auteur na, er niet op geplaatst waren, dan was het rustiger geweest. Die witte rook past namelijk wel bij het boek. De titel maakt nieuwsgierig, je wilt er meer over weten. Als lezer zul je toch geduld moeten hebben, want ongeveer halverwege wordt de titel pas duidelijk. Het is overigens goed dat erbij staat dat het boek voor 16+ is, want voor jongere lezers is het boek zeker niet geschikt. Al zal het zeker, net als bij volwassenen, van kind tot kind verschillen. De een kan er beter tegen dan de ander.
Ondanks dat er in de inleiding staat dat je niet moet kijken naar de manier hoe het boek geschreven is, is het voor te stellen dat je je als lezer geregeld stoort aan diverse stukjes, aan het gemis van leestekens hier en daar waardoor de teksten lastiger te lezen zijn. Daar had wat meer aandacht aan besteed mogen worden. Ook het geregeld herhalen van bepaalde stukjes is onnodig. 
Onbekende neigingen van B. J. Starink is geen boek dat je tijdens het eten kan lezen of je moet een hele sterke maag hebben. Ook is het geen geschikt boek om voor het slapen gaan te lezen, want er zitten veel stukjes in die voor nachtmerries kunnen zorgen. Omdat het een boek is waar je je aandacht bij moet houden, is het beter om het boek niet tussendoor te lezen, want als je even je aandacht verliest, dan weet je niet meer hoe het zit.
B. J. Starink heeft in Onbekende neigingen zich heel erg goed weten in te leven in de diverse personages en de omgeving waar het zich afspeelt. De personages zijn goed uitgediept. Je voelt de gevoelens van de personen zoals bijvoorbeeld de angsten en het kwaad zijn. Diverse personages kunnen deels herkenbaar zijn zoals bijvoorbeeld Koos. Dit is zo'n boek waarbij veel ongeloofwaardig overkomt, maar desondanks dat wil je toch verder lezen als je er eenmaal in bent begonnen. Ondanks dat je je hier en daar ergert aan het gemis van diverse leestekens en het vele gebruik van het woord 'hun', wil je weten hoe het verhaal zal aflopen, hoe het zit met diverse personen zoals bijvoorbeeld Judas, hoe het zit met de tijd, hoe het zit met een paar huizen. Of je vermoedens juist zijn of niet. Steeds als je denkt te weten hoe het verder zal gaan, blijkt het verhaal een onverwachte wending te nemen die je niet ziet aankomen. Het verhaal zit boordevol spannende momenten zoals bijvoorbeeld een hond die achter een auto aan rent, maar ook boordevol enge momenten. Het plot komt als een totale verrassing, je ziet die niet aankomen. Soms wordt je aan het denken gezet zoals bijvoorbeeld of iets geluid maakt als er niemand is en krijg je wijze lessen zoals bijvoorbeeld over de doden.
Kortom; Onbekende neigingen van B. J. Starink is een verhaal waar je je geregeld ergert, maar tegelijkertijd wil je alleen maar verder lezen, omdat je wilt weten hoe het verhaal zal aflopen, of je vermoedens juist zijn. Het is een verhaal dat geregeld ongeloofwaardig is, maar waar je ook wat van kan leren en wat je soms aan het denken zet.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Niet helemaal, ik had er meer van verwacht.

Wat vind je van de cover? 
Niet mooi. Als alle tekst, op de titel van het boek en de naam van de auteur na, was weggelaten, dan was het een mooie cover geweest.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Buiten het gemis van de vele leestekens, is het boek vlot en beeldend, soms te beeldend, geschreven.

Hoe origineel is het verhaal?
Heel erg origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is goed. Het verhaal is chronologisch geschreven waarbij er geregeld teruggeblikt wordt in de tijd als het verhaal erom vraagt.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Nee, dat weet het boek niet. Geregeld moest ik een stukje terug lezen om te weten hoe het ook alweer zat.

Heeft het plot je verrast?
Ja, dat heeft het plot zeker. Die zag ik niet aankomen.

Is het verhaal geloofwaardig?
Nee, dat is het verhaal niet.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Sommige karakters zijn geloofwaardig, anderen zijn minder geloofwaardig.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Ik heb geen favoriet persoon in dit boek.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Ik weet niet aan wie ik een grotere hekel heb.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Nee, dat zou ik niet kunnen.

Mooie quote in het boek: 
En angsten zijn er voor om overwonnen te worden.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die van horrorverhalen houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
3 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee, dat ga ik niet.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, die kan ik niet weggeven, maar ik ga hem wel verwijderen van mijn Chromebook.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ondanks dat ik niet helemaal te spreken ben over dit boek, wil ik zeker vaker een boek van deze auteur lezen.

Website van de uitgever:




Koop het boek bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg