Op De Vlucht - Nora Roberts


Van BOEKERIJ mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Liefde kan een belangrijke drijfveer zijn - net als wraak

Oorspronkelijke titel:

Waar gaat het boek over? 
Al wordt een ontvoerde tiener weer teruggevonden, haar beproeving is nog lang niet voorbij.

Caitlyn Sullivan, een dochter van Hollywoodberoemdheden, is op haar tiende al een ster, en nog steeds gek op verstoppertje spelen met haar nichtjes in het grote familiehuis in Big Sur. Het is tijdens een van die spelletjes dat Cate verdwijnt. Ze blijkt te zijn ontvoerd, maar ze is een slimme overlever, en ze slaagt erin te ontsnappen. Tiener Callan Cooper is geschokt als hij het bont en blauwe, doodsbange meisje vindt, in elkaar gedoken in een uithoek van de ranch waarop hij woont. Als hij en zijn familie haar verhaal horen, bieden ze haar bescherming en onderdak en regelen ze de hereniging met haar dierbaren.

Maar Cates beproevingen zijn nog niet voorbij: ze ontdekt het verraad van iemand die ze vertrouwde. Ze vertrekt naar Ierland, waar ze weliswaar veilig is, maar waar ze toch door rusteloosheid wordt geplaagd. Uiteindelijk keert ze terug naar Los Angeles, in de hoop af te kunnen rekenen met het trauma dat haar leven heeft bepaald. Wat ze nog niet weet is dat er lang geleden twee zaadjes zijn geplant: een van liefde en een van wraak. 

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Nora Roberts is een van de meestgelezen auteurs ter wereld. Van haar ruim 235 titels werden al meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht en een groot aantal kwam meteen op nummer 1 van de The New York Times - bestsellerlijst terecht. Nora Roberts woont met haar man in Boonsboro, Maryland.

Bron: achterkant boek

Vertaald door:
Iris Bol & Marcel Rouwé

Omslagontwerp:
Johannes Wiebel | punchdesign, München

Binnenwerk:
Mat-Zet bv, Huizen

Jaar van verschijnen:
2020

EAN:
9789022588130

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
512

Genre:
Thrillers & spanning

Verfilmd?
Het boek is voor zover bekend (nog) niet verfilmd, maar het verhaal is geschikt om verfilmd te worden.

Prijs:
€ 17,99

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Op de vlucht van Nora Roberts wil je weten wie het meisje op de cover is en waar ze naar toe rent. Is ze ergens voor op de vlucht? Verheugt ze zich om diegene te zien waar ze naar toe rent? Of rent ze voor de lol? De titel doet vermoeden dat ze op de vlucht is en je wilt weten voor wie en waarom ze op de vlucht is. Ondanks dat het een schitterende cover is, is het toch jammer dat men niet beter heeft gekeken naar de beschrijving van het meisje in het boek, want in het boek heeft ze zwart haar in plaats van blond haar. Ook heeft ze in het boek een andere broek aan en klopt het dagdeel niet. Het was beter geweest als men de oorspronkelijke cover had aangehouden. De titel is op zich goed, maar misschien was het beter geweest als ze de letterlijke vertaling van de oorspronkelijke titel hadden aangehouden.
Op de vlucht van Nora Roberts gaat over een meisje dat tijdens het zoeken naar een verstopplaats op het landgoed bij haar familie wordt ontvoerd. Ze weet te ontsnappen en uiteindelijk te schuilen op een ranch, waar ze wordt ontdekt door de tiener die daar woont. Ze wordt beschermd door hem en zijn familie die ook regelen dat ze weer wordt herenigd met haar familie. Ze vertrekt naar Ierland om op bijna volwassen leeftijd naar LA te gaan en later gaat ze naar een andere beroemde Amerikaanse plaats. Helaas blijkt dat door haar ontvoering de zaden van liefde en van wraak zijn geplant.
Meteen vanaf de eerste pagina wordt je meegezogen in Op de vlucht van Nora Roberts. Je zit er meteen in en laat je pas los als je het boek uit hebt. Je wilt alleen nog maar verder lezen als je er eenmaal in bent begonnen. Als je er niet in bezig bent, dan houdt het verhaal je bezig. Bepaalde personen stelen meteen je hart, terwijl je voor andere personen alleen maar haat kunt voelen voor waar ze in staat toe blijken te zijn. Je krijgt bewondering voor de manier waarop de hoofdpersoon op een gegeven moment met alles wat ze mee maakt om gaat. Je ziet haar niet alleen groeien van tiener naar volwassen vrouw, maar ook mentaal zie je haar groeien. Ook voor andere personen krijg je bewondering voor de manier hoe ze omgaan met hun leven. De auteur heeft zich heel erg goed weten in te leven in de diverse personen en de diverse situaties. De belangrijkste personen heeft ze goed uit weten te diepen waardoor je nadat je het boek uit hebt het gevoel hebt dat je ze goed kent. Ook de locaties heeft ze goed weten uit te beelden, vooral op de ranch en in het familiehuis wil je alleen al vanwege de beschrijvingen ervan wonen. Je hebt het gevoel dat je erbij bent.
Het is een verhaal met vele spannende momenten die afgewisseld worden met rustige momenten. Zodra je het gevoel hebt dat er wel weer wat spanning mag komen, wordt je op je wenken bediend. Ondanks dat er een aantal voorspelbare stukjes in zitten, bij sommige stukjes heb je wel een vermoeden, maar wil je dat niet geloven, is het niet storend. Je wilt weten wie er achter de ontvoering zit en waarom. Later gebeurt er van alles waarvan je wilt weten wie er achter zit en of het te maken heeft met een gebeurtenis uit het verleden. Het plot komt als een verrassing die je niet ziet aankomen. Je verwacht dat een ander persoon daarmee van doen heeft. Gelukkig is het niet steeds serieus en zitten er genoeg humorvolle momenten in die soms ook herkenbaar kunnen zijn zoals bijvoorbeeld als Cate op een gegeven moment tegen haar vader zegt dat ze te groot is om in bad te gaan en daarmee geholpen te worden.
Kortom; Op de vlucht van Nora Roberts heeft een aantal voorspelbare momenten, maar dat is niet storend. Het plot komt als een verrassing die je niet ziet aankomen. Je hebt te doen met bepaalde personen, die je al snel in je hart hebt gesloten. Het is aan te raden om een doos met tissues bij de hand te houden, want het verhaal kent vele emotionele momenten. Het verhaal laat zien hoe een bepaalde gebeurtenis uit het verleden een rol kan blijven spelen in je verdere leven. Daarnaast leer je iets over het leven op een ranch.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend, maar past niet helemaal bij het boek. De haarkleur en de broek van het meisje kloppen niet en ook het dagdeel klopt niet. De originele cover past er veel beter bij.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is goed, maar als men de originele titel letterlijk had vertaald, was het beter geweest. Die past beter bij het boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot en beeldend.

Hoe origineel is het verhaal?
Redelijk origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is goed. Het verhaal is chronologisch geschreven waarbij er soms terug- of vooruitgeblikt wordt als het verhaal erom vraagt.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker. Als je er eenmaal in begonnen bent, kan je niet meer stoppen met lezen.

Heeft het plot je verrast?
Ja, dat heeft het plot zeker. Ik had verwacht dat een ander persoon mee van doen had. Sorry, maar meer kan ik niet zeggen.

Is het verhaal geloofwaardig?
Ja, het verhaal is van begin tot eind geloofwaardig.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze stuk voor stuk.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Ik ben er nog niet uit wie ik het leukst vind en eigenlijk ook weer wel, maar het niet specifiek één persoon die ik het leukst vind, het zijn er meerdere waar ik niet uit kan kiezen vanwege hun vechtlust voor elkaar, vanwege hun humor en vanwege de manier hoe ze hun leven leven.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Charlotte, maar kan niet zeggen waarom, want dan zou ik teveel verraden.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Ja, dat denk ik wel.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Vooral waar de ranch en het familiehuis staan klinken heel erg mooi. Het zijn plaatsen waar ik zou kunnen wonen.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat gaat me goed af.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft ze diverse keren zoals bijvoorbeeld dat Cate werd ontvoerd en hoe ze wist te ontsnappen. De hereniging met haar familie en zo zijn er meer momenten die me hebben geraakt.

Mooie quote in het boek:
'Een kunstenaar zou geen kunstenaar zijn zonder eigenaardigheidjes.' 

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die van spannende thrillers houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Ik denk het niet.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Ik ga het boek weggeven.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk wel dat dit boek mij nog even bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Leesfragment:
Ga naar de website van BOEKERIJ om een leesfragment van het boek te lezen.

Website van de auteur:
NORA ROBERTS

Website van de uitgever:



Koop het boek bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg