Kerstmis Met Een Staartje - Lizzie Shane


Van BOEKERIJ mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Als het asiel vlak voor Kerstmis moet sluiten, doet Ally alles om voor de viervoeters een nieuw thuis te vinden

Oorspronkelijke titel:

Waar gaat het boek over? 
Het ideale kerstcadeau voor de lezers van Een onverwachte kerst en Kerstmis in het Duincafé

Grappig, fris en romantisch, in de stijl van Charlotte de Monchy, Sophie Kinsella en Jenny Colgan.

De inwoners van Pine Hollow beschouwen hun stadje graag als de Mary Poppins onder de steden: vrijwel perfect in ieder opzicht. En dat is het ook, tenzij je lid bent van de gemeenteraad en ervoor moet zorgen dat alles zo perfect blijft.

Als Ben door een tragisch ongeluk zijn zus en zwager verliest, trekt hij in hun huis en neemt de zorg voor hun dochter Astrid op zich. Ook biedt hij schoorvoetend aan de taken van zijn zwager in de gemeenteraad over te nemen. Dat is met kerst geen pretje: Ben wordt gedwongen een moeilijke budgetbeslissing te nemen en sluit het plaatselijke asiel. Dat neemt hondenliefhebber Ally hem niet in dank af. Zij heeft nog drie weken de tijd om voor alle viervoeters een nieuw thuis te vinden en is daarnaast vastbesloten wraak te nemen op deze harteloze ambtenaar. Maar als Ally Ben leert kennen, blijkt hij veel redelijker – en knapper – dan verwacht. 

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Lizzie Shane schrijft heerlijk grappige romans en werd maar liefst driemaal genomineerd voor de RITA Award, de hoogste onderscheiding voor romantische boeken. Kerstmis met een staartje is haar internationale doorbraak. Lizzie woont in Alaska.

Bron: achterkant boek

Vertaald door:
Valérie Janssen

Omslagontwerp:
DPS Design & Prepress Studio, Amsterdam

Binnenwerk:
Mat-Zet bv, Huizen

Jaar van verschijnen:
2020

EAN:
9789022591970

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
318

Genre:
Feelgood romans

Verfilmd?
Het boek is voor zover bekend nog niet verfilmd, maar leent zich er heel erg goed voor om verfilmd te worden.

Prijs:
€ 15,99

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Kerstmis met een staartje van Lizzie Shane krijg je meteen al een idee wat voor soort boek je gaat lezen, welke dieren een hoofdrol hebben in dit boek en in welke periode van het jaar het boek zich afspeelt. Gelukkig heeft men voor deze cover gekozen en niet voor de originele cover. Deze cover is namelijk mooier dan de originele cover. Wel is het jammer ze de titel niet letterlijk hebben vertaald. Deze titel past ook bij dit boek, maar de originele titel, maar dan vertaald in het Nederlands, past er beter bij. Het boek is heel erg mooi vormgegeven waarbij je bij elk hoofdstuk en in elk hoofdstuk ziet wie er een hoofdrol in hebben.
Kerstmis met een staartje van Lizzie Shane gaat over Ally die tijdelijk bij haar grootouders woont om ze te helpen in het asiel en om na te denken over haar toekomst. Op een dag ontvangen ze een brief dat het asiel zijn deuren moet sluiten. Ally gaat naar het gemeentehuis om verhaal te halen. Ben blijkt een goede reden hebben om het asiel te sluiten. Er wordt alles aan gedaan om voor de honden een nieuw thuis te vinden en alles aan gedaan om het asiel toch open kan laten blijven. Ben heeft in de gemeenschap geen beste naam, maar of dat terecht is is nog maar de vraag. Langzaamaan leert Ally hem beter kennen en blijkt hij toch niet zo'n verschrikkelijke man te zijn dan ze eerst dacht. Zijn nichtje en zij blijken zelfs iets gemeenschappelijks te hebben naast honden.
Kerstmis met een staartje van Lizzie Shane is een heerlijke feelgood roman met alle ingrediënten die je kan verwachten van een kerstverhaal. Het is zo'n verhaal die heerlijk is te lezen tijdens de kerstdagen, maar ook buiten de kerstdagen om, als je zin hebt in kerstsfeer en feelgood. Tijdens het lezen krijg je een echt kerstgevoel als je die nog niet had. Meteen vanaf de eerste bladzijde zit je erin en kan je niet meer stoppen met lezen. Het is een boek dat door de vlotte en beeldende schrijfstijl van de auteur vlot wegleest. Ondanks dat je al vrij in het begin door hebt hoe het verhaal zal eindigen, er meer voorspelbare stukjes in zitten, zitten er evengoed genoeg verrassende wendingen in het verhaal die je niet ziet aankomen, waar je van verwacht had dat die stukjes anders, voorspelbaarder zouden lopen. Het is een verhaal boordevol humorvolle momenten zoals bijvoorbeeld de reacties van de oma van Ally als ze weer eens op haar plaats wordt gezet door haar kleindochter. Ook zitten er een paar emotionele momenten in zoals bijvoorbeeld als Astrid vertelt over haar ouders. Het is aan te bevelen om een doos met tissues bij de hand te houden. 
De auteur heeft zich heel erg goed ingeleefd in de personen. Je voelt hun emoties en begrijpt hun waarom ze reageren zoals ze reageren ook al ben je het er niet altijd mee eens. Veel mensen die kinderen hebben en hun (geadopteerde) kind alleen opvoeden zullen de situaties waar Ben mee worstelt herkennen. De auteur heeft zich niet alleen goed ingeleefd in de personen, ook in de honden heeft ze zich goed ingeleefd. Ze laat met haar verhaal zien dat elk hond een eigen karakter heeft, dat honden slimmer zijn dan veel mensen denken zoals ze vooral laat zien met Harry die eerder een andere naam had van een wereldberoemd iemand en haar eerdere naam een grote eer aandoet. Door Ben en Ally wordt je aan het denken gezet over het kiezen voor een hond, wat de voor- en nadelen daarvan zijn.
Kortom; Kerstmis met een staartje van Lizzie Shane is een heerlijke feelgood roman met alle ingrediënten die een feelgood roman hoort te hebben; de misverstanden, de liefde, emotionele momenten, humorvol en voorspelbaar. Het is echt zo'n boek dat je vooral wilt lezen als het even niet zo lekker met je gaat, maar ook als het goed met je gaat en je simpelweg zin hebt in een feelgood roman. Dit boek is een deel van de Pine-Hollow serie, maar is los te lezen.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend, past heel erg goed bij het boek. Gelukkig heeft men niet gekozen voor de originele cover.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg mooi, past ook bij het boek, maar beter was het geweest als men de originele titel letterlijk had vertaald in het Nederlands. Dat was een betere titel voor het boek geweest.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot en beeldend waardoor het boek vlot wegleest.

Hoe origineel is het verhaal?
Niet echt origineel, maar dat is niet erg.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is goed. Het verhaal is chronologisch geschreven waarbij er soms teruggeblikt wordt in de tijd als het verhaal erom vraagt.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker. Als je er eenmaal in bent begonnen, kan je het boek moeilijk wegleggen.

Heeft het plot je verrast?
Nee, maar dat is in dit geval niet erg.

Is het verhaal geloofwaardig?
Ja, het verhaal is van begin tot eind geloofwaardig.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze stuk voor stuk.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
De oma van Ally omdat ze een vrouw is die een groot hart heeft en soms eigenwijs is als het in haar ogen moet zoals bijvoorbeeld om een hond te redden.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Ik had aan niemand een hekel.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Ja, dat zou ik wel kunnen.

Wat vond je van de locatie in het boek? 
Pine Hallow klinkt heel erg mooi, ik zou er wel kunnen wonen.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat is me goed afgegaan.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft ze diverse keren zoals bijvoorbeeld de reden dat Ally tijdelijk bij haar grootouders woont heeft me geraakt, maar ook de achtergrond van Ben, waarom hij voor zijn nichtje zorgt heeft me geraakt.

Mooie quote in het boek: 
Blijkbaar was hij in een soort cafeïnevrije dystopie beland waarin niets meer begrijpelijk was.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die van feelgood romans houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien wel.

Ga je het volgende deel ook lezen?
Mocht er een volgende deel komen, dan ga ik die zeker lezen. Door dit boek ben ik nieuwsgierig geworden naar de vorige delen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Dit boek mag terug in de boekenkast.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Leesfragment:
Ga naar de site van BOEKERIJ om een leesfragment van het boek te lezen.

Website van de auteur:
Lizzie Shane

Website van de uitgever:






Koop het boek bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Knock-Out - Cis Meijer

Het Libertarische Sociaal Contract

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg