Het Wonderverbond Op Texel - Bob Schat


Van Elikser UITGEVERIJ mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
‘Ja, er zijn er meer zoals ik. Ze maakten natuurlijk allemaal iets anders mee maar hadden een vergelijkbare beleving.’ Sanne schrijft op haar blog over een wonderlijke ervaring waarvan zij erg van onder de indruk is. Zeven anderen hebben op verschillende manieren eveneens iets wonderlijks meegemaakt. Het bijzondere gevoel dat die gebeurtenis bij hen opriep gunnen ze meer mensen. Op Texel ontmoeten ze elkaar en blijken ze tot fantastische acties in staat te zijn. Het leven van Roburt, die met zijn vrouw Yvonne nog niet zo lang op Texel woont, wordt hierdoor plezierig opgeschud. De routes die de groep over het eiland aflegt zijn het volgen waard en achterin in dit boek opgenomen.

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Bob Schat (1954) studeerde Natuurbeheer en Landschapskunde aan de Hogere Bosbouwschool. Werk vinden in deze richting bleek rond 1980 moeilijk te zijn en Bob startte een klussenbedrijf met bakfiets met veel aandacht voor reparatie en werken met duurzame materialen. Daarna volgde een loopbaan in de ICT. In die periode publiceerde Bob als medeauteur en als auteur vakinhoudelijke boeken. Sinds 2014 woont hij op Texel. Het wonderverbond op Texel is zijn prozadebuut.

Bron: achterkant boek

Omslagontwerp:
Evelien Veenstra

Binnenwerk:
Evelien Veenstra

Jaar van verschijnen:
2020

Druk:
1e druk

EAN:
9789463652650

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
268

Genre:
Literatuur en romans

Verfilmd?
Voor zover bekend is het boek (nog) niet verfilmd, maar het boek leent zich er goed voor om verfilmd te worden.

Prijs:
€ 19,50

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Het Wonderverbond op Texel van Bob Schat weten diegenen die de vuurtoren op Texel kennen en uiteraard de inwoners van het eiland Texel meteen dat het verhaal op het mooie eiland Texel speelt. De titel laat ook niets aan de verbeelding over in dat opzicht. Wel wordt je nieuwsgierig naar het Wonderverbond. Je wilt weten wie de leden zijn en wat ze precies doen, wat ze willen bereiken.
In Het wonderverbond op Texel van Bob Schat wordt het leven van de hoofdpersoon en zijn vrouw op zijn kop gezet als ze een blogster ontmoeten. Sanne schrijft op haar blog over een wonderlijke ervaring dat ze heeft meegemaakt. Op Texel ontmoet ze zeven andere personen die ook wonderlijke ervaringen hebben meegemaakt en willen dat ook graag delen. Het zijn acht mensen die op het eerste gezicht en ook in de verhalen die ze vertellen niet zoveel met elkaar gemeen hebben, behalve dat ze Sannes blog volgen, maar geleidelijk aan leer je hen en de hoofdpersoon beter kennen en blijken ze, ondanks dat ze allemaal verschillend zijn, toch tot mooie acties in staat te zijn. De hoofdpersoon ontpopt zich tot een heus reisleider die veel weet te vertellen over het eiland, maar ook veel leert van de anderen en de anderen komen op hun beurt, net als de lezer, meer over Texel te weten.
Meteen vanaf de eerste bladzijde wordt je meegezogen in het verhaal van Het wonderverbond op Texel van Bob Schat. Zo te verder je komt, zo te moeilijker het wordt om het boek weg te leggen. Het boek leest door de vlotte en beeldende schrijfstijl van de auteur vlot weg. Je hebt steeds het gevoel dat je erbij bent, het allemaal zelf meemaakt. Je verwondert je over diverse dingen en vind het soms jammer dat sommige dingen worden uitgelegd hoe het werkelijk zat. Sommige dingen had je liever in het wonderlijke willen laten. Aan het eind is er een spannend stukje dat je de adem even doet inhouden van de spanning. Je wilt weten wat er precies is gebeurd, hoe het precies zit. Het eind zit dan ook heel erg goed in elkaar, weet je de aandacht vast te houden. Tijdens het lezen sluit je de personages, ook diegenen die soms wat irritant overkomen, in je hart. Als je het boek uit hebt ga je dit wonderlijke gezelschap missen.
Het is een verhaal dat je aan het denken zet over wat je zelf voor wonderlijks hebt meegemaakt in je leven dat misschien je leven heeft veranderd. Het is een verhaal dat laat zien dat de wonderen veel dichterbij zijn dan je denkt, dan je ziet, dan je beseft. Het is een verhaal met een boodschap, met wijze lessen dat je bewuster maakt. Ondanks dat Het Wonderverbond op Texel van Bob Schat een fictief verhaal is, is dat wat de hoofdpersoon vertelt over het eiland, zoals de herkomst van bepaalde straatnamen en het fort dat ze bezoeken waar. Ook leer je wat meer over de natuur zoals bijvoorbeeld over de bomen in het algemeen. Het is mooi dat er aan het eind van het boek de routes die de personages in het boek over Texel hebben gevolgd staan beschreven zodat je het boek mee kan nemen als je ooit naar Texel gaat en de routes kan volgen.
Kortom; Het Wonderverbond op Texel van Bob Schat neemt je mee naar het mooie eiland Texel. Je wordt in het boek aan het denken gezet en krijgt wijze levenslessen waar je wat aan hebt.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend. Je ziet meteen waar het verhaal zich afspeelt.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen, daar draait het boek om.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot en beeldend waardoor je het gevoel hebt dat je er zelf bij bent, het zelf meemaakt.

Hoe origineel is het verhaal?
Heel erg origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is goed. Het verhaal is chronologisch geschreven waarbij er soms teruggeblikt wordt in de tijd als het verhaal erom vraagt.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker. Als je er eenmaal in bent begonnen, dan is het moeilijk om het boek weg te leggen. Zeker op het eind.

Heeft het plot je verrast?
Ja, dat heeft het plot zeker.

Is het verhaal geloofwaardig?
Ja, het verhaal is van begin tot en met het eind geloofwaardig.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze stuk voor stuk.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Yvonne, omdat ze de dingen weet te relativeren, maar ook humor heeft.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Even had ik een hekel aan Walter vanwege zijn houding, maar later begon ik hem steeds meer te mogen ook door een sportieve reactie van hem. Er is dan ook niemand aan wie ik een hekel heb in dit boek.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Ja, dat denk ik wel.

Wat vond je van de locatie in het boek? 
Texel is een heel erg mooi eiland. In het verleden ben ik er een paar keer geweest en genoot ik altijd weer van het eiland. In de toekomst wil er zeker weer een keer heen.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat is mij goed afgegaan.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft hij zeker. De verhalen van de personages hebben mij geraakt.

Mooie quote in het boek: 
De wereld is veel groter en onbegrijpelijker dan wij denken.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die van verhalen houdt waar je wat van kan leren.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast, alleen al voor de routes die zijn beschreven.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Leesfragment:
Ga naar de website van Elikser UITGEVERIJ om een leesfragment van het boek te lezen.

Website van de uitgever:





Koop het boek bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg