Dieet Smakelijk - Wouter Cornet


Van Wouter Cornet mocht ik zijn boek recenseren. Ik wil hem er hartelijk voor danken.

Subtitel:
Hoe je 33 kilo kunt afvallen met 40 heerlijke recepten

Waar gaat het boek over? 
Het goede nieuws is dat het makkelijker is dan je van tevoren zou denken. Dit boek is een verzameling van mijn veertig favoriete gerechten die ik heb leren kennen in de tijd dat ik 33 kilo verloor. Allemaal heerlijke, maar ‘slanke’ recepten waarmee ik transformeerde van obees naar kerngezond, zonder mezelf ook maar één uitgekiende dieetmethode op te leggen of dieetgoeroes te volgen. Mijn eigen methode? Heel simpel: gezond verstand, heel veel uitproberen en uiteindelijk gerechten uitvinden die niet vol zitten met calorieën, maar wel met smaak. Want ik houd veel te veel van lekker eten om het op te geven.

Iedereen die niet zijn plezier in eten wil inleveren, maar wel wat gewicht, zou dit boek in de keuken moeten hebben. En iedereen die gewoon houdt van originele, heerlijke recepten die je makkelijk zelf kunt maken ook.

Bron: achterkant boek

Over de auteur:
Wouter Cornet (1981) werkt op de creatieve afdeling van een televisieproductiebedrijf. Daarnaast is hij schrijver én groot liefhebber van lekker eten. Vroeger at hij veel en ongezond, maar sinds twee jaar wat minder, veel bewuster en nog steeds heerlijk. Hij experimenteert volop met nieuwe gerechten. Die verspreidt hij geregeld via de Facebookgroep Dieet Smakelijk, waarbij al meer dan 10.000 mensen zich hebben aangesloten. Op verzoek van velen zijn zijn veertig beste en lekkerste dieetrecepten nu gebundeld in dit boek.

Bron: achterkant boek

Jaar van verschijnen:
2021

Druk:
Eerste druk

EAN:
9789493089747

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
96

Genre:
Kookboeken

Prijs:
€ 19,75

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Dieet smakelijk van Wouter Cornet krijg je al een idee wat voor soort boek je gaat lezen. De titel is zelfs voor slechtzienden zonder (lees)bril duidelijk te lezen. De titel spreekt voor zichzelf. Het boek is niet alleen van buiten mooi vormgegeven, maar ook van binnen is het boek mooi vormgegeven met schitterende en smaakvolle foto's waarbij je alleen al naar het kijken van de foto's spontaan trek krijgt. Je kan dan ook haast niet wachten om de recepten zelf uit te proberen.
Het is voor te stellen dat er mensen zijn die bij het zien van het boek Dieet smakelijk van Wouter Cornet denken dat dit het zoveelste boek is met dieet recepten en dat is het ook, maar wat dit boek uniek maakt, is dat het geen standaard dieetrecepten zijn waarin je bijvoorbeeld geen vet of koolhydraten zult vinden. Het zijn recepten die al bestaan, maar dan gezonder gemaakt zoals bijvoorbeeld de kapsalon, maar dan omgetoverd tot kipsalon met zoete aardappelfriet. De auteur laat met zijn recepten zien dat je alles kan blijven eten, maar dat je bepaalde ingrediënten dan vervangt door iets gezonders zoals bijvoorbeeld in spinaziequiche met een basis van zoete aardappel waar hij voor de bodem en zijkanten geen bladerdeeg heeft gebruikt, maar door zoete aardappel heeft vervangen. Wees niet bang dat er geen vet in de recepten wordt gebruikt, er zijn ook genoeg gerechten waarin je bijvoorbeeld diverse soorten kaas en chorizo kan vinden, maar dan wel op een gezonde manier. Het zijn afwisselende gerechten waarbij je geen dag het gevoel hoeft te hebben dat je een soortgelijk gerecht als kort ervoor gaat eten. Met deze recepten is diëten niet saai en zwaar en zul je het langer volhouden dan met de meeste andere diëten.
De recepten zijn stuk voor stuk makkelijk te maken, de stappen worden heel duidelijk uitgelegd. De meeste ingrediënten zijn verkrijgbaar bij de meeste supermarkten. Bij elk recept staat er hoeveel kcal per portie een recept is. Bij de foto's geeft de auteur tips en vertelt hij iets meer over het gerecht bijvoorbeeld dat het een favoriet gerecht van hem is of dat hij een bepaalde groente heeft ontdekt tijdens het afvallen zoals bijvoorbeeld de pastinaak, die ook in een gerecht is verwerkt. Het mooie van de gerechten is dat je zelf ook kan experimenteren, voor een ander ingrediënt kan kiezen omdat je dat lekkerder vindt of omdat je er zin in hebt. Voor diegenen die liever geen vlees eten staan er ook genoeg recepten in zoals bijvoorbeeld vegetarische zoete aardappel-lasagne die heerlijk is.
Wat Dieet smakelijk van Wouter Cornet ook uniek maakt, is dat de auteur tussen de recepten door zijn eigen ervaringen over het afvallen vertelt en je tips geeft wat je vooral niet moet doen en waarom niet. Aan het eind heeft een chef-kok nog een boodschap voor de lezer en zet hij je aan het denken zoals bijvoorbeeld over groenten en insecten. Mocht je een recept willen proberen, dan kan je die beter uitprinten, want het boek neemt nogal wat ruimte in beslag en daarnaast loop je dan niet de kans dat je er per ongeluk iets op morst tijdens het koken. Dat zou namelijk zonde zijn van het boek.
Kortom; Dieet smakelijk van Wouter Cornet is een dieetboek boordevol met recepten die al bekend zijn, maar dan omgetoverd zijn naar een gezondere variant waardoor je zonder schuldgevoel, maar wel met mate, kunt genieten van de lekkerste gerechten. Dit boek is zeker een mooie aanvulling op de dieetboeken die al zijn geschreven.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend, past bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen. Het is een titel waarbij je meteen in het boek wilt kijken naar wat voor gerechten erin staan.

Mooie quote in het boek: 
De truc is dat je jezelf een nieuwe levensstijl aanmeet waarvan je dusdanig kunt genieten dat je nooit het gevoel hoeft te hebben dat je iets mist.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die wil afvallen.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Ik ga wat vaker een recept uit het boek proberen, de vrolijke kippetjes waren erg lekker.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Ik ga het boek houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Leuk weetje over het boek:
Het boek is ook in beperkte oplage van zeven stuks gemaakt van zoete aardappel. Er hangt wel een prijskaartje aan. Op de site van Wouter Cornet kan je er meer over lezen.

Website van de auteur:
Wouter Cornet

Website van de uitgever:















Koop het boek bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg