Ultieme Bestemmingen - Lonely Planet


Van KOSMOS UITGEVERS mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
De top 500 van beste plekken op aarde

Oorspronkelijke titel:

Oorspronkelijke uitgever:
Lonely Planet Global Limited

Waar gaat het boek over? 
Wat zijn de mooiste plekken op aarde volgens de experts van Lonely Planet? In deze volledig geactualiseerde uitgave van ‘Ultieme bestemmingen’ lees en beleef je het.

Met 200 nieuwe bestemmingen is dit een volledig geactualiseerde editie van de schitterende Lonely Planet-uitgave ‘Ultieme bestemmingen’. De reisexperts van Lonely Planet stelden de ultieme top 500 op met de beste plekken om naar af te reizen. Deze 500 beste plekken omvatten zowel populaire toeristische trekpleisters als verborgen parels. De indrukwekkende lijst wordt gepresenteerd door middel van prachtige foto’s en inspirerende verhalen. Wat is absoluut hét mooiste om te zien of te beleven in de wereld?

Bron: bol.com.

Omslagontwerp:
Prezns, Marco Bolsenbroek

Jaar van verschijnen:
2020

Druk:
Eerste druk

EAN:
9789021576299

Bindwijze:
Hardcover

Aantal pagina's:
338

Genre:
Reizen

Prijs:
€ 29,99

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Ultieme bestemmingen van Lonely Planet krijg je al een idee wat voor soort boek je gaat bekijken en lezen. De titel en subtitel spreken voor zichzelf, je weet meteen waar het boek over gaat. Stiekem hoop je dat jouw favoriete plaats(en) ook genoemd zullen worden, dat ze er niet alleen met tekst in staan, maar ook met een mooie foto. Het boek is zo mooi vormgegeven, dat het zonde is om het boek in de boekenkast te zetten of je moet de voorkant in de boekenkast zien, maar anders verdient dit boek zeker een plaats op de salon- of bijzettafel zodat jij en eenieder die het boek ziet liggen er altijd even door kan bladeren, even genieten van de schitterende foto's.
In Ultieme bestemmingen van Lonely Planet hebben de experts van Lonely Planet 500 in hun ogen de beste plekken op aarde gekozen. Niet alleen de experts van Lonely Planet hebben hun favoriete plaatsen gekozen, ook een paar gasten zoals bijvoorbeeld Hanli Prinsloo en Pip Stewart hebben hun top 5 van in hun ogen beste plekken op aarde gedeeld. Door de schitterende foto's wil je er zelf heen om de sfeer te proeven, te genieten van de omgeving. In het kort wordt elke bestemming beschreven waardoor je nieuwsgierig wordt naar de bestemming en er meer over wilt weten zoals bijvoorbeeld over de Hermitage in Sint-Petersburg. Het zijn korte, maar krachtige en duidelijke beschrijvingen. Bij elke beschrijving van de bestemmingen staat erbij hoe je het beste erheen kunt gaan. In de beschrijvingen staan vaak ook tips wanneer je de bestemmingen het best kan bezoeken en wanneer je de bestemmingen vanwege de drukte kan vermijden. En in sommige beschrijvingen staat er ook bij waarom je iets beter niet kan doen zoals op een kameel rijden in bepaalde landen.
Het mooie van Ultieme bestemmingen van Lonely Planet is dat het een boek voor iedereen is, dat er voor iedereen wel minstens één leuke bestemming in staat om naar toe te gaan als het weer kan, maar het is ook voor te stellen dat je door de uitnodigende foto's uit je comfort zone wilt stappen en ook naar bestemmingen wilt gaan waarvan je dat eerder nooit wilde of zag zitten. Er staan niet alleen beroemde plaatsen in zoals bijvoorbeeld The Strip in Las Vegas, maar ook minder bekende plaatsen zoals bijvoorbeeld Westfjorden op IJsland. Dat maakt het boek zo mooi, dat men niet alleen voor de overbekende massa toeristenplaatsen heeft gekozen, maar ook voor plaatsen waar nog niet zo veel toeristen komen. Mocht je op reis gaan, dan kan je dit boek beter thuis laten, want door de grootte is het geen boek dat je in een handzame tas doet, daarnaast is het boek ook geen lichtgewicht. Je kan dan beter de bestemmingen waar je heen gaat uitprinten of opzoeken op internet en opslaan op je smartphone.
Kortom; Ultieme bestemmingen van Lonely Planet is een boek dat uitnodigt om in te kijken, dat je doet verlangen naar de beschreven plaatsen en je bucketlist met nog te bezoeken plaatsen nog langer maakt dan die al was. Het is een boek dat je op de salon- of bijzettafel legt zodat je er wanneer je maar behoefte hebt in kan kijken. Daarnaast is het een boek dat je niet op volgorde hoeft te lezen, je kan zelf bepalen met welke bestemming je begint, welke je daarna doet en met welke bestemming je eindigt.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Niet helemaal, ik mis Giethoorn in het boek, maar ik begrijp dat men een keuze moest maken.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend, je ziet meteen wat voor soort boek je gaat lezen.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen, je weet meteen waar het boek over gaat.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is goed. De teksten zijn op een informatieve manier geschreven.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Die klinken stuk voor stuk mooi.

Hebben de auteurs je kunnen raken?
Ja, dat hebben ze. Bij het lezen van dat de Unesco eraan heeft zitten denken om Incastad Machu Picchu van de werelderfgoedlijst te verwijderen vanwege de drukte heeft me geraakt, ook al ben ik er nog nooit geweest, maar het is een stad die tot de verbeelding spreekt. Gelukkig hebben ze dat niet gedaan en als je het mij persoonlijk vraagt, dan zou dat ook niet hoeven, maar wie ben ik. Wat ze wel zouden kunnen doen is door te zeggen dat er per dag maar een x aantal bezoekers mogen komen. Dan houdt men het aantal bezoekers in de hand en wordt het voor diegenen die die dag niet kunnen een mooi vooruitzicht voor een andere keer om te bezoeken. Er zijn meer bestemmingen die dat op die manier doen en vandaag de dag helemaal met de pandemie.

Mooie quote in het boek: 
De koele nevel, het gebulder en de donderende trillingen van het neerstortende water doen je beseffen hoe krachtig en prachtig de natuur kan zijn.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die van reizen houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Ja, dat ga ik zeker en dan vooral van de foto's genieten.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteurs lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Leesfragment:
Ga naar de website van KOSMOS UITGEVERS om een leesfragment van het boek te lezen.

Website van de auteur:
lonely planet

Website van de uitgever:
















Koop het boek bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg