Parallelle Wereld - Marlène Hommes



Van UITGEVERIJ ASPEKT mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
gedichten

Waar gaat het boek over? 
De dichtbundel Parallelle wereld berust op drie pijlers: Mens en Natuur De weg van de Ziel Bestemming

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Marlène Hommes publiceerde: gedichten, verhalen en romans

Omslagontwerp:
Snegina Uzunova

Binnenwerk:
Sükran Yürekli

Jaar van verschijnen:
2020

EAN:
9789463388863

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
54

Genre:
Gedichten

Prijs:
€ 12,95

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Parallelle wereld van Marlène Hommes krijg je een rustgevend gevoel. Het is zo'n cover waar je een tijdje naar kan kijken zonder dat het beeld je gaat vervelen, je ziet steeds weer iets nieuws op de cover als je goed kijkt. Je krijgt nog niet meteen een idee van de cover waar het boek over zal gaan. De titel maakt nieuwsgierig, je wilt weten wat de auteur ermee bedoeld. De titel van het boek is bovendien de titel van een gedicht die je ongeveer halverwege in het boek kan vinden. De titel van het boek maakt je nieuwsgierig naar de gedichten in het boek.
Parallelle wereld van Marlène Hommes is opgedeeld in drie delen: Mens en Natuur, De weg van de Ziel en Bestemming. Elk deel heeft zijn bijpassende gedichten. Het zijn gedichten die je meenemen naar een hoger bewustzijn zoals bijvoorbeeld in Een nieuwe dimensie. De gedichten laten zien hoe verbonden de auteur is met de kosmos zoals bijvoorbeeld in The sound of silence. Meteen vanaf het eerste gedicht, Moed, weet de auteur je te raken. Het eerste gedicht zet je, net zoals een aantal andere gedichten, aan het denken, zeker in deze vreemde tijd waarin we nu leven. Zij heeft haar gevoelens goed weten te uiten in haar gedichten zoals bijvoorbeeld in Mijn Testament. Het zijn rake gedichten zoals bijvoorbeeld Hoe spelen we het spel. Diverse gedichten raken je zoals bijvoorbeeld De dagen zijn broos. Het gedicht Verloren land kan voor veel mensen herkenbaar zijn, maar misschien over een andere plaats waar ze goede herinneringen aan hebben en dat in de loop der jaren is veranderd. Het is een gedicht dat heimwee oproept. En zo staan er nog meer gedichten in die bij iedereen een bepaald gevoel oproepen.
Net zoals je in de meeste gedichtenbundels de gedichten los kan lezen, kan dat ook in Parallelle wereld van Marlène Hommes. Je hoeft de gedichten niet achter elkaar te lezen, je kan zelf bepalen met welk gedicht je begint en met welk gedicht je eindigt, je kan zelf de volgorde bepalen. Soms is het verstandig om een gedicht een paar keer opnieuw te lezen, om je bewuster te worden van de tekst die is geschreven, om het tot je door te laten dringen, het beter te laten begrijpen, op een andere manier er naar te kijken. Voor wie een reading challenge te halen heeft en van gedichten houdt, is dit een mooi boek om te lezen omdat het een dun boek is die niet zoveel tijd in beslag neemt om te lezen. 
Kortom; Parallelle wereld van Marlène Hommes is een gedichtenbundel waarin de auteur je aan het denken zet, laat zien dat je er mag zijn, je raakt met haar gedichten en je soms een brok in de keel geven.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend, goed gekozen. Het is een rustgevende cover waar je een tijdje naar kan kijken zonder dat het je verveeld.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft ze diverse keren en vooral het gedicht Verloren land heeft me geraakt omdat ik daar in mijn jeugd wel eens ben geweest en een keer als volwassene. Ik schrok ervan hoe het veranderd is.

Mooie quote in het boek: 
De mens moet weer leren te leven vanuit het hart.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die van gedichten houdt over het menselijk welzijn.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de uitgever:




Koop het boek bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Knock-Out - Cis Meijer

Het Libertarische Sociaal Contract

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg