Poeslief - Melinda Metz


Van HarperCollinsHolland mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Een roman van kattenkwaad

Oorspronkelijke titel:

Waar gaat het boek over? 
5 jonge poesjes brengen Mac in de problemen!

Een slimme kat met kleptomane neigingen: waar Mac zijn snorharen in steekt ontstaan de problemen vanzelf. Maar hij heeft ook een gouden hartje, dus als hij op een dag vijf moederloze kittens vindt, kan hij niet anders dan voor ze zorgen. In elk geval tot hij een geschikt baasje voor ze heeft gevonden. Dat valt nog niet mee want hij heeft huisarrest gekregen van zíjn baasjes, die hem verdenken van een nieuwe diefstal… Maar Mac laat zich niet opsluiten Hij heeft tenslotte vijf hongerige katjes te voeden. En dan is er nog die politieagent die duidelijk wat hulp in de liefde nodig heeft. Mensen weten ook nooit wat goed voor hen is. Mac heeft er zijn pootjes vol aan!

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Melinda Metz studeerde Engels en was onder meer coauteur van de Roswell High-serie, waar de tv-serie Roswell op is gebaseerd. Ze werd genomineerd voor een Edgar Award voor haar Wright and Wrong-serie. Dit is het derde boek in de serie avonturen van Mac.

Bron: achterkant boek

Vertaald door:
Ingrid Zweedijk

Omslagontwerp:
bij Barbara

Binnenwerk:
Mat-Zet bv, Huizen

Jaar van verschijnen:
2020

Druk:
Eerste druk

EAN:
9789402705898

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
304

Genre:
Familieromans

Verfilmd?
Voor zover bekend is het boek nog niet verfilmd, maar het boek leent zich er goed voor om verfilmd te worden.

Prijs:
€ 17,99

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Poeslief van Melinda Metz weet je al meteen dat je een poezelig verhaal gaat lezen. De kattenliefhebbers zullen smelten bij het zien van de cover. Ondanks dat het een schitterende cover is, is het evengoed jammer dat men niet meer naar de originele cover heeft gekeken, want die past beter bij het boek dan deze cover omdat er in het verhaal nergens wordt gesproken over een kat in een koffer. De titel klinkt mierzoet en past er op zich goed bij, maar toch was het beter geweest als men de originele titel had vertaald naar het Nederlands omdat die beter weergeeft over welke boekenserie het gaat en ook beter aangeeft wat je kan verwachten. 
In Poeslief van Melinda Metz ontdekt Mac, ja, de bijzondere kat uit de eerdere twee delen van deze serie, op een dag tijdens zijn wandeling een nestje van vijf kittens. Helaas is de moeder nergens te bekennen en hij besluit de vaderrol op zich te nemen. Hij neemt ze mee naar betere schuilplaats en voedt ze op tot ze zo groot zijn dat ze bij een baasje kunnen zijn. In de tussentijd gaat hij op zoek naar geschikte kandidaten die aan zijn strenge eisen voldoen om voor de kittens te zorgen. Helaas wordt er ingebroken in diverse huizen en wijzen een aantal vingers naar Mac omdat hij nu eenmaal een bepaalde reputatie heeft. Hij wordt dan ook zeer tegen zijn zin opgesloten. Maar Mac zal Mac niet zijn als hij een manier weet om te ontsnappen om voor de kittens te zorgen, te zorgen dat er bij diverse mensen weer een lach op hun gezicht verschijnt, ze in de juiste richting te krijgen op relatiegebied en de zoektocht naar geschikte baasjes. 
Ondanks dat Poeslief van Melinda Metz het derde deel van de boekenserie over Mac is, is het deel los te lezen. Al lezende kom je meer te weten over de diverse verledens van de vaste bewoners in de buurt waar Mac woont, mocht je de eerste twee delen niet hebben gelezen, waardoor het niet erg is dat je die niet hebt gelezen. Poeslief van Melinda Metz is zo'n verhaal waar je meteen in zit en pas wilt stoppen met lezen als het boek uit is en stiekem wil je heel lang doen met het laatste hoofdstuk omdat je geen afscheid wilt nemen van Mac en zijn kittens en zijn mensenvrienden. Het is zo'n verhaal waarbij je weet hoe het zal aflopen, wie de kittens uiteindelijk zullen krijgen en op een gegeven moment een vermoeden krijgt wie de dief is. Het is een echte feelgood roman die je wilt lezen als je niet zo lekker in je vel zit of als je een aantal boeken hebt gelezen met niet zulke vrolijke onderwerpen of gewoon zomaar omdat je er zin in hebt. Je moet geregeld lachen om diverse stukjes zoals bijvoorbeeld als een van de kittens op haar manier laat zien dat er met haar niet valt te spotten. Voor kattenpersoneel kunnen diverse stukjes herkenbaar zijn zoals bijvoorbeeld dat Mac doet alsof hij al in geen tijden te eten meer heeft gehad. Het is overigens ook een verhaal waar je soms trek krijgt van de genoemde gerechten en drankjes zoals in warme chocolademelk.
Zoals gewend van Melinda Metz heeft zij zich ook in Poeslief heel erg goed weten in te leven in de diverse personen en in Mac. Je leeft echt mee met de personen en hoopt dat de kittens een goed baasje zullen vinden en je weet, als je Mac kent, dat die daar ook voor zal zorgen. Je krijgt een mooi beeld van hoe het ongeveer in de filmwereld gaat. Het verhaal laat zien dat de ene actrice niet de andere actrice is, dat ze niet allemaal hetzelfde zijn, hetzelfde reageren ook al lijkt dat soms op het eerste gezicht wel zo.
Kortom; Poeslief van Melinda Metz is een heerlijke feelgood roman die je wilt lezen als je niet zo lekker in je vel zit. Het is een verhaal waar je vrolijk van wordt, dat geregeld een lach op je gezicht tovert.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend, maar toch was het beter geweest als men voor de originele cover had gekozen omdat die er beter bij past.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Het is een mooie titel en past er op zich ook goed bij, maar het was beter geweest als men de originele titel had vertaald omdat die beter aangeeft over wie het boek gaat.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot en beeldend waardoor het verhaal vlot wegleest.

Hoe origineel is het verhaal?
Niet echt origineel, maar dat is in dit geval niet erg.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
De opbouw van het verhaal is goed. Het verhaal is chronologisch geschreven waarbij er soms teruggeblikt wordt in de tijd als het verhaal erom vraagt.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker. Als je er eenmaal in bent begonnen, dan kan je niet meer stoppen met lezen.

Heeft het plot je verrast?
Nee, dat heeft het plot niet, maar dat is in dit geval niet erg.

Is het verhaal geloofwaardig?
Ja, het verhaal is van begin tot eind geloofwaardig.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, ze zijn stuk voor stuk geloofwaardig.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Serena, omdat ze lekker nuchter is, zich zelden gek laat maken, humor heeft en doet wat ze graag doet.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Ik heb aan niemand een hekel in dit boek.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Ja, dat zou ik wel kunnen.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Die klinken over het algemeen mooi.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat is me goed afgegaan.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft ze. Het verhaal van Erik heeft me geraakt, meer kan ik niet zeggen, want dan zou ik teveel verraden.

Mooie quote in het boek: 
'Soms is het beter iets op zijn beloop te laten.'

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor alle kattenliefhebbers

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien.

Ga je het volgende deel ook lezen?
Mocht er een volgend deel komen, dan ga ik die zeker lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Leesfragment:
Ga naar de website van HarperCollinsHolland om een leesfragment van het boek te lezen.

Website van de auteur:
Two-Headed Writer

Website van de uitgever:





Koop het boek bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg