Undralix En De Kwaadwilligers - Maurice HirschhautVan Batavia Publishers mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Cairine, een mysterieus meisje van bijna zeventien jaar, zwerft met een groep mensen over de aarde als ze ineens door een lichtwezen wordt geroepen. Ze belandt van het ene op het andere moment in een totaal andere wereld: Undralix. Daar wordt ze opgewacht door haar spiegelzusje, van wie ze niet wist dat ze bestond. En… tot haar grote verbazing wordt al 1000 jaar op haar komst gewacht. Undralix is een verborgen land dat bewoond wordt door lieve en zachtaardige wezens, maar het wordt ernstig bedreigd door Quaadrijk, het land van Kwāt en zijn kwaadaardige volk – de Kwaadwilligers. De grote leider van Undralix, Cael de Overwinnaar, doet een dringend beroep op Cairine om zijn rijk te redden. Hoewel ze nauwelijks kan geloven dat het lot van Undralix in haar handen ligt, stemt ze toe. Daarmee begint een adembenemende reis door magische werelden, waarin Cairine van het ene in het andere avontuur rolt.

Bron: bol.com.

Omslagontwerp:
Dominik Broniek

Jaar van verschijnen:
2021

Druk:
1e druk

EAN:
9789493244061

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
444

Genre:
Fantasy

Verfilmd?
Het boek is (nog) niet verfilmd, maar het boek leent zich er goed voor om verfilmd te worden.

Prijs:
€ 19,95

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Undralix en de Kwaadwilligers van Maurice Hirschhaut wil je weten waarom de twee personen tegen over elkaar staan, wat hun achtergrond is. Het mooie van de cover is dat de cover doorloopt via de zijkant op de achterkant. Daarnaast is het mooi dat alles wat je op de cover ziet ook in het boek terug kan vinden. Je ziet steeds iets nieuws op de cover. De titel maakt nieuwsgierig, je wilt er meer over weten.
Undralix en de Kwaadwilligers van Maurice Hirschhaut vertelt het verhaal van een verborgen land,  Undralix. Het is een land dat sprookjesachtig aan doet, waar het vredig is, waar de bewoners in vrede leven. Het is een land waar je graag wilt wonen. Helaas is er een kwaadaardig volk, de Kwaadwilligers, dat het liefst Undralix vernietigd ziet worden, dat zijn bewoners zich bij hen aansluiten. Op een dag wordt Cairine, die op aarde woont, geroepen door een lichtwezen. Ze wordt meegenomen naar Undralix en krijgt te horen dat het land in gevaar is en zij het land moet redden. Alvorens ze dat kan doen wordt ze eerst met een karmannetje op reis gestuurd. Tijdens die reis beleeft ze vele leuke en minder leuke avonturen waarbij ze veel leert om haar toekomstige land te redden. De vraag is of ze het allemaal op tijd leert, of ze op tijd is om Undralix te redden en of het haar lukt.
Undralix en de Kwaadwilligers van Maurice Hirschhaut is zo'n boek waar je meteen vanaf de eerste bladzijde in zit. Een boek waarin je verder wilt lezen omdat je wilt weten hoe het verhaal verder zal gaan, hoe het verhaal zal eindigen. Het is zo'n boek waarbij je tegen het eind nog geen afscheid wilt nemen van Undralix en zijn bewoners omdat je ze in je hart hebt gesloten, je dan ook het liefst zo lang mogelijk wacht met het lezen van het laatste hoofdstuk. Als je het boek uit hebt, verheug je je al op het volgende deel. De titel van het volgende deel maakt al nieuwsgierig voor er nog maar meer bekend is over het boek. Voor diegenen die het nog niet weten, dit is het eerste deel van een serie van de auteur.
Ondanks dat het verhaal van Undralix en de Kwaadwilligers van Maurice Hirschhaut voor de volwassen lezer hier en daar voorspelbaar is (wat niet storend is), is het voor te stellen dat het voor de oudere jeugd dat juist niet is. Ondanks dat, kent het verhaal vele verrassende wendingen die je niet ziet aankomen. Het verhaal kent vele spannende momenten waarbij je op het puntje van je stoel zit zoals bijvoorbeeld in de stad Alternaïf. Door de vlotte en beeldende schrijfwijze van de auteur leest het boek vlot weg en heb je het gevoel dat je het allemaal zelf mee maakt.
De auteur heeft zich heel erg goed weten in te leven in de personages en de plaatsen. Je wilt zelf ook alles leren wat Cairine leert zoals bijvoorbeeld zweven. Zijn beschrijving van Undralix klinkt sprookjesachtig, je wilt er wonen vanwege de rust en de vrede. Aan alles is te merken dat de auteur heel veel fantasie heeft, hij is goed in het spelen met taal zoals hij laat zien met de namen van dieren zoals bijvoorbeeld de Crockadal, maar ook herkenbaar zijn als je goed leest. Dieren die lang geleden zijn uitgestorven wekt hij tot leven in zijn verhaal. Tijdens het lezen heb je het gevoel dat ze echt bestaan, net zoals de bewoners van Undralix. Je vergeet tijdens het lezen dat het een fantasieverhaal is. Wat ook mooi is van het verhaal, is dat je langzaamaan meer komt te weten over de achtergrond van diverse plaatsen en personen. Dat geeft het verhaal diepte. Het is een leerzaam verhaal waarbij je leert over goed en kwaad, wat de gevolgen van beiden zijn. Daarnaast leer je hoe nuttig het kan zijn om je grenzen te verleggen en je angsten te overwinnen.
Kortom; Undralix en de Kwaadwilligers van Maurice Hirschhaut is een fantasieverhaal waarbij je wat van leren en waarbij je tijdens het lezen even de wereld om je heen vergeet. Als je het boek uit hebt, verheug je je al op het volgende deel.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend, past bij het boek. Het is mooi dat de cover via de zijkant doorloopt op de achterkant en dat je, alles wat je in het boek leest, ook terug kan vinden op de cover.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen, want daar draait het boek om.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot en beeldend waardoor het boek vlot wegleest.

Hoe origineel is het verhaal?
Heel erg origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is goed. Het verhaal is chronologisch geschreven waarbij er soms teruggeblikt wordt in de tijd als het verhaal er om vraagt.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker. Als je er eenmaal in bent begonnen, kan je niet meer stoppen met lezen omdat je wilt weten hoe het verhaal verder zal gaan, of het Cairine zal lukken om Undralix te redden.

Heeft het plot je verrast?
Nee, maar dat is in dit geval niet erg.

Is het verhaal geloofwaardig?
Ja, het verhaal is van begin tot eind geloofwaardig.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, de karakters zijn stuk voor stuk geloofwaardig.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Zimpfy, omdat hij een hart van goud heeft, maar hij zou soms wel wat meer aan zichzelf mogen denken, soms loopt hij zichzelf voorbij.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Aan de Kwaadwilligers. Als je het boek leest, weet je waarom dat is.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Ja, dat zou ik zeker kunnen zijn.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Die klinken over het algemeen heel mooi, vooral Undralix klinkt heel erg mooi. Ik zou daar wel willen wonen.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat zou me wel lukken.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft hij diverse keren. Ik kan niets zeggen, alleen dat het ontstaansverhaal van de Kwaadwilligers me heeft geraakt.

Mooie quote in het boek: 
Gevoelens zijn er niet voor niets.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die van fantasieverhalen houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien.

Ga je het volgende deel ook lezen?
Ja, dat ga ik zeker.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Leesfragment:
Ga naar de website van Batavia Publishers om een leesfragment van dit boek te lezen.

Website van de auteur:
MAURICE HIRSCHHAUT

Website van de uitgever:


Koop het boek bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het Libertarische Sociaal Contract

Ontsluierd - Robin De Ruiter

Het Waanmotief - Aldert Schuil

'Jij Kunt Toch Niets!' - Eduard Poot

Gelezen op HISTORIEK: 'On the road' van Jack Kerouac (1957)