Doorgaan naar hoofdcontent

Quote van de Week

Bron: Cosmopolitan

De Nieuwe Liefde - Erik Van Zwam


Van Elikser UITGEVERIJ mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
“Een datingsite?” Mick keek Arthur aan alsof hij een heel vies woord had gebruikt. Arthur knikte. “Een soort Cupido online!” Mick schudde zijn hoofd. “Nee, niets voor mij. Dat is niet spontaan. Iedereen kan je zien. Ze zien me bij de krant al aankomen. Als dit op het Binnenhof bekend wordt, sta ik voor schut.” Mick, veertiger, succesvol parlementair journalist, loopt onverwacht tegen de vrouw van zijn leven aan. Zij is een karakteristieke, mooie, maar mysterieuze vrouw. Na een relatie van een half jaar is zij ineens verdwenen. Wanhopig probeert hij haar op te sporen. Geleidelijk aan komt Mick erachter dat zij nog een ander, geheim leven leidt. Zijn beste vriend raadt hem aan de bakens te verzetten. Zo komt Mick op de datingsite De Nieuwe Liefde terecht. Zijn zoektocht naar een nieuwe liefde leidt tot bijzondere, verrassende en verbazingwekkende ervaringen. Zijn oude liefde duikt soms even op, maar Mick krijgt geen grip op haar. Ze belooft keer op keer uit de duistere wereld te stappen waar ze in verkeert. Mick moet kiezen tussen de ideale, maar misschien wel fatale, liefde of een vriendin online vinden.
 
Bron: bol.com.

Over de auteur:
Van Erik van Zwam verscheen eind jaren negentig de roman Nachtschaduw. In die tijd werkte hij voor het televisieprogramma Nova als onderzoeksjournalist. Later maakte hij deel uit van de hoofdredactie van RTL Nieuws. Hij leidde geruime tijd de Amsterdamse televisiezender AT5 als directeur en hoofdredacteur. Momenteel werkt hij voor dagblad Trouw als redacteur Afrika en biodiversiteit.

Bron: achterflap boek

Omslagontwerp:
Evelien Veenstra

Binnenwerk:
Evelien Veenstra

Jaar van verschijnen:
2020

Druk:
1e druk

EAN:
9789463652803

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
440

Genre:
Roman

Verfilmd?
Voor zover bekend is het boek (nog) niet verfilmd, maar het boek leent zich er goed voor om verfilmd te worden.

Prijs:
€ 24,50

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de mooie cover van De Nieuwe Liefde van Erik van Zwam krijg je al een vermoeden van wat voor soort boek je gaat lezen. De titel maakt nieuwsgierig, je wilt weten wie de nieuwe liefde is en van wie de nieuwe liefde is. Wat hun achtergrondverhaal is. 
In De Nieuwe Liefde van Erik van Zwam komt de hoofdpersoon na een dag werken bij zijn vriendin als blijkt dat ze spoorloos is verdwenen. Hij doet er alles aan om haar te vinden. Ze blijkt een dubbelleven erop na te houden. Een leven dat ze geheim wil houden om redenen die alleen zij weet. Na een tijdje raadt een vriend van de hoofdpersoon de hoofdpersoon aan om zich aan te melden op een datingsite. Zijn eerste reactie is dat het niets voor hem is, maar zijn nieuwsgierigheid wint het en hij meldt zich aan. Dan begint de zoektocht naar de nieuwe liefde. Hij heeft dates met diverse vrouwen. Zou daar de ware tussen zitten? Op een gegeven moment duikt zijn grote liefde weer op, om vervolgens weer stiekem weg te gaan. Dat gebeurt nog een keer waarbij ze belooft om de wereld waarin ze zit achter zich te laten. De vraag is of het haar lukt.
De Nieuwe Liefde van Erik van Zwam is een verhaal waarbij je soms het gevoel hebt dat het autobiografisch is, dat de auteur het een en ander zelf heeft meegemaakt. Vooral over het werk als journalist en zoals hij verhaalt over de ervaringen op een datingsite. Of het nu (deels) waargebeurd is of niet, je krijgt in ieder geval een mooi kijkje in de wereld van de journalistiek en de datingsites. Het is prettig om het eens vanuit de man te lezen, hoe die het ervaart om op een datingsite te zitten en wat zijn ervaringen zijn. Voor veel mensen kan het (deels) herkenbaar zijn. Ondanks dat de hoofdpersoon soms ook maar één ding wil, blijkt dat veel vrouwen op een datingsite niet onder doen voor mannen ook al doen ze zich in eerste instantie anders voor, maar tegelijkertijd zijn ze toch ook wel weer anders dan veel mannen. Het verhaal laat zien wat voor soort vrouwen er bijvoorbeeld op zitten en hoe ze kunnen verschillen van een foto en de werkelijkheid. Aan de tips die in het verhaal verwerkt zijn, zoals wat de gevolgen kunnen zijn als je te vroeg aan iemand jouw telefoonnummer geeft, kunnen diegenen die op een datingsite zitten of zich willen aanmelden op een datingsite wat hebben. Ook kan je merken dat hij in Amsterdam woont, hij weet in het verhaal heel erg goed de wegen en diverse adressen te beschrijven die alleen een Amsterdammer kan beschrijven.
Erik van Zwam heeft in De Nieuwe Liefde de personages goed weten uit te werken, hij heeft de gevoelens goed weten te beschrijven waardoor je ze zelf ook haast voelt. Maar ook het verhaal heeft hij goed weten op te bouwen. Tijdens het lezen heb je door de beeldende schrijfstijl van de auteur het gevoel dat je erbij bent, het meebeleeft. Onder andere daardoor leest het boek vlot weg. Er zitten diverse verrassende wendingen in die je niet ziet aankomen. Op een gegeven moment krijg je een vermoeden hoe het verder zal gaan, hoe het zal eindigen, maar dan blijkt het toch een ander einde te hebben dan je verwacht. Bepaalde gebeurtenissen zoals een de aanslag op Koninginnedag in Apeldoorn kunnen voor veel lezers bekend voorkomen omdat ze er of bij waren of het op tv hebben gezien of ervan hebben gehoord.
Kortom; De Nieuwe Liefde van Erik van Zwam is een heerlijk verhaal om te lezen. Een verhaal dat helemaal van deze tijd is ondanks dat het net voor kabinet-Rutte I en daarna afspeelt. Het is een verhaal dat tijdloos is. Een verhaal dat laat zien hoe het er op een datingsite aan toe gaat en wat je beter maar niet meteen kan doen. Daarnaast komt de echte grote liefde van de hoofdpersoon af en toe bovendrijven en wil je weten hoe dat af zal lopen.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is mooi, past bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen. Het is een titel dat je op het eerste gezicht op het verkeerde been zet omdat je een andere gedachte bij de titel hebt.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot en beeldend waardoor het verhaal vlot wegleest.

Hoe origineel is het verhaal?
Heel erg origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Het verhaal is goed opgebouwd. Het verhaal is op een chronologische manier geschreven waarbij er soms teruggeblikt wordt in de tijd als het verhaal erom vraagt.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker. Als je er eenmaal in bent begonnen, kan je niet meer stoppen met lezen. Wil je alleen maar verder lezen, omdat je wilt weten hoe het verhaal verder gaat, hoe het verhaal zal eindigen.

Heeft het plot je verrast?
Ja, dat heeft het plot. Ik had een iets andere, voorspelbaarder plot verwacht.

Is het verhaal geloofwaardig?
Ja, het verhaal is van begin tot eind geloofwaardig.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze stuk voor stuk.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Annechien, omdat ze zo zichzelf is, zich privé niet anders voordoet dan ze is.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Farid, maar kan niet zeggen waarom, want dan zou ik teveel verraden.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Ja, dat denk ik wel.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Amsterdam en Den Haag zijn mooie steden.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat is me goed afgegaan.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft hij diverse keren zoals bijvoorbeeld het verhaal van haar. Je vraagt je af hoeveel vrouwen als zij er zijn en ook in zulk soort situaties zitten. Ook had ik te doen met de hoofdpersoon die zijn grote liefde maar niet kan vergeten ondanks wat ze hem aandoet. Zo zijn er meer stukjes die me geraakt hebben.

Mooie quote in het boek: 
Sommige zaken konden niet afgesloten worden, maar moest je achter je laten, zonder echte antwoorden.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die van romans houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee, dat ga ik niet.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Ik ga het boek weggeven.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Leesfragment:
Ga naar de website van Elikser UITGEVERIJ om een leesfragment van het boek te lezen.

Website van de auteur:
Erik van Zwam Twitter

Website van de uitgever:
Koop het boek bij bol.com

Reacties

De populairste berichten van de afgelopen week

Quote van de Week

Bron: Cosmopolitan

Heb Medelijden, Wij Zijn Arme Huisvaders - Perry Pierik

Van UITGEVERIJ ASPEKT mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Subtitel: Historische essays 1914-1918 Waar gaat het boek over?  Toen Duitse troepen de Franse loopgraaf hadden veroverd inspecteerde Prins Ernst Heinrich von Sachen de vijandelijke stellingen. De gevangen genomen Franse troepen gooiden zich op de grond en smeekten: "Heb medelijden, wij zijn arme huisvaders". Het was duidelijk dat deze troepen ervan overtuigd waren dat de Duitse soldaten hen zouden afslachten. Mythe en werkelijkheid raakten hier verstrikt. De Fransen werden gespaard, maar de oorlog was er niet minder vreselijk om. In deze essaybundel schetst historicus Perry Pierik een aantal interessante facetten van 'De Grote Oorlog'. Van de hand van Dr. Perry Pierik verschenen tientallen boeken, waaronder de biografie Erich Ludendorff. Voor zijn oeuvre en werk als uitgever kreeg de auteur de Civis Mundi Prijs. Bron: achterkant boek. Omslagontwerp: Sanne Jelier  Binnenwe

Liften Naar Suriname - Daan Goppel

Van UITGEVERIJ ELMAR mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Waar gaat het boek over?  Liften naar Suriname, dat tot de moderne klassiekers van de eenentwintigste-eeuwse reisliteratuur gerekend kan worden, verhaalt over een jongeman die zijn droom probeert te verwezenlijken door zonder eigen vervoer naar de andere kant van de wereld te reizen. In een tijd dat het massatoerisme zich tot in de verste uithoeken op aarde heeft verspreid, vormt Liften naar Suriname een aandoenlijke zoektocht naar een historisch-authentieke reiservaring, het verlangen om het werkelijke avontuur te beleven. Liften naar Suriname is een reis naar het verre, een avontuur op eigen kracht vol bijzondere gebeurtenissen en vreemde ontmoetingen. Hoe slaagt Daan erin om de oceaan over te steken en tienduizend kilometer te worden meegenomen? Liften naar Suriname is een moderne ontdekkingsreis. Het is het klassiek geworden verhaal van een jongen die zijn droom probeert waar te maken, door z

Niemand Zeggen - M. J. Arlidge

Dit boek mocht ik lezen voor mijn pagina op Lees Magazine van bol.com. Je kan mijn recensie daar lezen.   Koop het boek bij bol.com

Knock-Out - Cis Meijer

Van uitgeverij De Fontein mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Waar gaat het boek over?  Kort nadat haar zus verdwijnt, is Fay na een kickbokstraining getuige van een gruwelijke afranseling. Ze wil contact met de politie opnemen, maar ontvangt een dreigement: als ze niet zwijgt, wordt ook zij afgetuigd. Tijdens een Halloweenfeest wordt er weer een toegetakeld meisje gevonden. Fay vermoedt een verband tussen de verdwijning van haar zus en de afranselingen. Maar haar zoektocht brengt haarzelf én anderen in levensgevaar. Bron:  bol.com . Omslagontwerp: Wil Immink Design Jaar van verschijnen: 2018 ISBN: 9789026143496 Bindwijze: E-book Aantal pagina's: 158 Genre: Young adult, thrillers, jeugd Verfilmd? Het boek is (nog) niet verfilmd, maar het leent zich er goed voor om te verfilmd te worden. Wat vind je van het boek?  Bij het zien van de cover van Knock-out van Cis Meijer krijg je een soort angstgevoel, je weet dat

Quote van de Week

Mädchen - Emile Proper

Van Emile Proper mocht ik zijn boek lezen en recenseren. Ik wil hem daar hartelijk voor danken. Waar gaat het boek over?  In het voorjaar van 2007 verdwijnt een driejarige meisje tijdens een vakantie met haar ouders aan de Portugese kust. De verdwijning is groot nieuws maar wat er die avond gebeurde, wordt nooit opgehelderd. Twintig jaar later ontsnapt een jonge vrouw in Oost-Europa aan de familie die haar jarenlang op gruwelijke wijze heeft geëxploiteerd. Ze ontvlucht een leven vol criminaliteit, geweld en misbruik. Als ze eenzaam door Europa dwaalt, begrijpt ze dt de gruwelijke manier waarop ze is misbruikt, niet normaal is. Nu ze vrij is, moet ze op zoek. Naar haar wortels, haar plaats in de wereld en zichzelf. Bron:  bol.com . Omslagontwerp: Fabrice Bertolotto Jaar van verschijnen: 2019 Druk: Eerste druk EAN: 9789090317229 Bindwijze: E-book Aantal pagina's: 286 Genre: Thrillers Verfilmd? Het boek is (nog) niet verfilmd, maar leent zich er goed vo

Het Mysterieuze Horloge Van Walker & Dawn - Davide Morosinotto

Van uitgeverij Fantoom mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Subtitel: Of hoe je met 3 dollar rijk kunt worden Oorspronkelijke titel: Il rinomato catalogo Walker & Dawn Oorspronkelijke uitgever: Book on a Tree Ltd. Waar gaat het boek over?  We waren met z'n vieren vertrokken. Te Trois de dappere, die alles uit het leven wilde halen. Eddie de sjamaan, die de geheimen ervan wilde ontdekken. Petit, die klein was, maar groot wanneer nodig. En Julie de onkwetsbare, die gewoon gelukkig wilde zijn. Te Trois, Eddie, Petit en Julie zijn totaal verschillend, maar ook de beste vrienden. Wat ze gemeenschappelijk hebben, is een catalogus van een postorderbedrijf, drie dollar om te besteden én heel veel zin om de wereld te ontdekken. Wanneer ze in plaats van de revolver die ze hebben besteld een oud, kapot horloge ontvangen, hoeven ze er geen twee keer over na te denken; ze gaan op weg naar Chicago om het te ruilen. Ze reizen met een

De Holistische Reis - Dennis Van Miltenburg

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Subtitel: door lichaam, geest en ziel Waar gaat het boek over?  Wie ben jij nou werkelijk? Je bent een ziel, behuisd in een lichaam dat vervolgens met de geest gedachtes kan creëren. Maar hoe werkt dit allemaal? Hoeveel weet je eigenlijk over het lichaam, de geest en de ziel en hoe zijn ze met elkaar verbonden? We komen allemaal op deze aarde zonder handleiding. Niemand van ons kent echt de spelregels van deze werkelijkheid. Er wordt ons verteld wat we moeten denken in plaats van hoe we moeten denken. Bij deze geef ik mijn persoonlijke handleiding over jouw lichaam, geest en ziel. Het is belangrijk dat je een relatie op gaat bouwen met jouw lichaam. Ik ga jou uitleggen waarom jij bent zoals je bent, waarom jouw lichaam is zoals het is. Ook vertel ik je waarom jij je gedraagt zoals je je gedraagt en waarom je voelt wat je voelt. Kortom, je gaat ontdekken wie jij werkelijk bent