Niemand Zeggen - M. J. Arlidge




Nederlandse vertaling eerder verschenen dan in het Engels

Niemand zeggen van M. J. Arlidge is eerder in het Nederlands verschenen dan in het Engels, Truth or dare. Dit is het tiende deel van de Helen Grace serie.
Niemand zeggen van M. J. Arlidge is een superspannende thriller met diverse verhaallijnen die op het eind bij elkaar komen en waarbij je niet kan wachten op het volgende deel als je de laatste zin hebt gelezen.

Wie is het brein?

In Niemand zeggen van M. J. Arlidge heeft het team van inspecteur Helen Grace het drukker dan ooit sinds covid-19. De geweldsdelicten, de moorden en de misdrijven lijken zich wel verergerd te hebben. Wie zit(ten) er achter? Is het toeval? Of toch niet? Ze komt er maar niet achter wat het verband is van al die moorden en geweldsdelicten. De vraag is of ze wel in de goede richting zoekt. Zal het Helen Grace en haar team lukken om de moorden in zeven dagen tijd op te lossen?
Ondertussen heeft Helen Grace te maken met een collega die haar plaats wil inpikken en niets schuwt om dat te bereiken. Het is maar de vraag of het hem lukt om haar van haar troon te stoten.

Goed uitgewerkt

Voor diegenen die bang zijn dat je eerst de eerdere delen gelezen moet hebben; dat is niet noodzakelijk, je kan dit deel los lezen, maar het is wel beter dat je eerst de eerdere delen hebt gelezen, want soms wordt er in Niemand zeggen van M. J. Arlidge naar een persoon of gebeurtenis terugverwezen waarbij je kort met vraagtekens komt te zitten van wat er zich eerder heeft afgespeeld.
De auteur heeft zich heel erg goed ingeleefd in de personages en de omgeving waar het verhaal zich afspeelt. De verhaallijnen die op het eerste gezicht niets met elkaar van doen hebben, weet hij tegen het eind heel mooi samen te laten komen. Het verhaal zit van begin tot eind heel erg goed in elkaar met spannende, soms angstaanjagende momenten. Je wordt steeds verrast met nieuwe wendingen die je niet ziet aankomen. Steeds blijkt er weer iemand anders waar je het niet van verwacht, tot ongelooflijke daden in staat te zijn. Het doet je afvragen of dat in het echte leven ook zo is, of er mensen te manipuleren zijn tot dingen wat ze in andere omstandigheden nooit zouden doen. Aan het eind weet je dat dit niet het laatste deel is en kan je haast niet wachten op het volgende deel.

Sneller uit dan gedacht

Niemand zeggen van M. J. Arlidge is een superspannende thriller waar je meteen in zit, waar je verder wilt lezen als je er eenmaal in bent begonnen. De verhaallijnen zitten heel erg goed in elkaar en het plot is goed uitgewerkt. Na het lezen van de laatste zin kan je niet wachten tot het volgende deel uitkomt. Ondanks dat het een dik boek is, heb je het boek sneller uit dan verwacht door de vlotte en beeldende schrijfstijl van de auteur.

Mooie quote in boek:
Het was gruwelijk boosaardig en tegelijkertijd merkwaardig geniaal.

Hoeveel sterren geef je het boek?
5 sterren.

Website van uitgeverij:

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg