Drie Volle Manen - Marjolein Degenaar



Van Elikser UITGEVERIJ mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tijdens een lezing ontmoet gebarentaaldeskundige Sophie Stevens de man van haar dromen: Denis van Liem, een hoogleraar die net het bejubelde eerste deel van zijn geschiedenis van de Arabische astronomie heeft gepubliceerd en een spectaculaire historische ontdekking op het spoor is. Hij heeft namelijk een dertiende-eeuws Arabisch manuscript gevonden waarin een heliocentrisch wereldbeeld uiteengezet wordt, eeuwen vóór Copernicus. Als ze hem na afloop van zijn praatje enkele slimme vragen stelt, blijkt ook bij hem de vonk over te slaan. Er ontspint zich een idylle die niet helemaal over rozen gaat, want Denis blijkt getrouwd te zijn en geen driehoeksrelatie te willen aangaan. Hij blijft Sophies hoop echter voeden door te laten weten dat hij haar mist, een schuldig verlangen heeft en niet doet wat hij het liefst zou willen doen. Sophie blijft tegen beter weten in hoop houden – tot ze een vreselijk bericht krijgt. Een prachtige en tegelijk tragische ode aan de liefde.

Bron: bol.com.

Omslagontwerp:
Evelien Veenstra

Binnenwerk:
Evelien Veenstra

Jaar van verschijnen:
2020

Druk:
1e druk

EAN:
9789463652933

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
260

Genre:
Roman

Verfilmd?
Voor zover bekend is het boek nog niet verfilmd, maar het boek leent zich er goed voor om verfilmd te worden.

Prijs:
€ 19,50

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Drie volle manen van Marjolein Degenaar wil je weten wat de Nederlandse vertaling is van de vreemde tekst. Het mooie van de cover is dat alles wat je op de cover ziet ook in het boek terug kan vinden. De titel maakt nieuwsgierig, je wilt er meer over weten. De titel wordt al heel snel duidelijk in het verhaal en dan kan je alleen maar concluderen dat ze er goed aan hebben gedaan om voor deze titel te kiezen.
In Drie volle manen van Marjolein Degenaar ontmoet de hoofdpersoon tijdens een lezing de man van haar dromen. Na afloop spreken ze elkaar kort en later stuurt Denis, die hoogleraar is, een bericht via LinkedIn. Het is het begin van een e-mailwisseling. Ze spreken af en toe af om bij te praten en om elkaar te zien. In de e-mails is hij opener en voedt hij Sophies gevoel, die het inmiddels helemaal van hem heeft te pakken, maar tegelijkertijd stoot hij haar ook af. De vraag is welke kant het met de twee op zal gaan. Kiest Denis uiteindelijk voor Sophie en zijn vrouw of laat hij één van de twee vallen? Hoe lang pikt Sophie zijn aantrekken en afstoten gedrag? 
Marjolein Degenaar heeft zich zo goed in de personen in Drie volle manen ingeleefd, dat je je geregeld ergert aan vooral Sophie omdat ze soms geen begrip heeft voor Denis, haar wil wil opleggen, maar tegelijkertijd begrijp je haar. Zie je dat ze het heel erg te pakken heeft en hoop je voor haar op een goede afloop. Met name haar gevoelens zijn goed verwoord waardoor je haar gevoelens haast voelt. Het is een verhaal dat laat zien hoe complex de liefde kan zijn, hoe verwarrend de liefde kan zijn, hoe sterk de liefde kan zijn, maar ook dat de liefde veel woede en verdriet kan veroorzaken. Voor veel mensen kan dit verhaal dan ook (deels) herkenbaar zijn. Je wordt geregeld aan het denken gezet over de liefde.
Ondanks dat Marjolein Degenaar feit en fictie in Drie volle manen mooi met elkaar heeft weten te verweven, is het toch jammer sommige stukjes wat langdradig zijn, met name als Denis over zijn vakgebied praat. Je moet vooral bij zijn stukjes goed opletten dat je je niet laat afleiden, want als je even niet oplet, dan ben je de draad kwijt. Dit boek is dan ook geen boek dat je even tussendoor leest, je moet er echt de tijd voor nemen. Daarnaast is het vooral jammer dat de hoofdpersoon op een gegeven moment te veel opsommingen doet van wat ze allemaal kan doen in een bepaald periode, wat er allemaal kan gebeuren. Dat had wel minder gemogen. Ondanks dat, is het eind een complete verrassing die je niet ziet aankomen.
Kortom; Drie volle manen van Marjolein Degenaar laat zien hoe krachtig liefde kan zijn, maar ook wat voor verdriet je ervan kan hebben als het niet geheel wederzijds is, dat de een meer voelt dan de ander. De auteur heeft dat heel erg goed weten te beschrijven. Het is een verhaal dat voor veel mensen (deels) herkenbaar kan zijn.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Niet helemaal, ik had er iets meer van verwacht.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend, past bij het boek. Het is mooi dat je alles wat je op de cover ziet, ook in het boek terug kan vinden.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen, het is een titel die nieuwsgierig maakt.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Over het algemeen is het verhaal vlot en beeldend geschreven. Alleen diverse stukjes van Denis komen nogal droog over als hij over zijn vakgebied praat.

Hoe origineel is het verhaal?
Redelijk origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Het verhaal is goed opgebouwd. Het verhaal is op een chronologische manier geschreven waarbij er soms teruggeblikt wordt in de tijd als het verhaal erom vraagt.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Nee, dat weet het boek niet. Geregeld werden mijn gedachten afgeleid van het boek, met name als Denis over zijn vakgebied praatte.

Heeft het plot je verrast?
Ja, die zag ik niet aankomen.

Is het verhaal geloofwaardig?
Het verhaal is van begin tot eind geloofwaardig.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
De karakters zijn stuk voor stuk geloofwaardig.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Ik heb in dit boek geen favoriet persoon.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Een echte hekel had ik aan niemand in dit boek.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Nee, dat zou ik niet kunnen.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Amsterdam en Rotterdam zijn mooie steden en de andere plaatsen klinken ook mooi.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat is me goed afgegaan.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft ze. Het hele verhaal heeft me geraakt.

Mooie quote in het boek: 
Je kunt helaas niet de macht hebben over al je gevoelens.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die van herkenbare verhalen houdt op liefdesgebied.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
3 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee, dat ga ik niet.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Ik ga het boek weggeven.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, ik ga vaker een boek van haar lezen.

Leesfragment:
Ga naar de website van Elikser UITGEVERIJ om een leesfragment van het boek te lezen.

Website van de uitgever:



Koop het boek bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Knock-Out - Cis Meijer

Het Libertarische Sociaal Contract

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg