Nieuwste recensie

Stel Je Dat Eens Voor... - Jacqueline Booij

Afbeelding
Van Jacqueline Booij mocht ik haar boek recenseren. Ik wil haar daar hartelijk voor danken. Subtitel: Zes eigentijdse sprookjes Waar gaat het boek over?  Weet je dat er vreemde dingen kunnen gebeuren als je een nieuw kleurboek in een lade laat liggen? Heb je er wel eens van gehoord dat er eigenwijze spiegels bestaan? Pas op als je erin kijkt, ze overdrijven graag! Heb je wel eens gehoord van eilandbewoners, die boodschappenlijstjes in lege flesjes steken? En dat ze die dan in de zee werpen? Misschien wil je weten waarom ze dat doen? Laat je dan maar eens voorlezen uit dit boek. Of lees het gewoon zelf. Er staan namelijk nog veel meer ongelofelijke dingen in! Dit boek is geschikt om voor te lezen vanaf vijf jaar, zelf te lezen voor kinderen vanaf acht jaar. Bron: bol Jaar van verschijnen: 2021 Druk: Eerste druk ISBN: 9789464315165 Bindwijze: Paperback Aantal pagina's: 54 Genre: Voorlezen Wat vind je van het boek?  Bij het zien van de schitterende cover van Stel ...

Geen Zee Te Hoog - Els Visser


Van BOEKERIJ mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Hoe ik een schipbreuk overleefde en de beste triatlete van Nederland werd

Waar gaat het boek over? 
Nog één keer sprak ik mezelf toe. ‘Dit is de race waar je het hele jaar naartoe hebt gewerkt. Je bent er klaar voor. Iedereen is hier voor jou, papa en mama, je vriendinnen. Vandaag ga je ze laten zien dat je de juiste keuze hebt gemaakt om prof te worden. Dat je alles wat je hebt meegemaakt niet voor niets hebt doorstaan.’

Luid klonk een scheepstoeter. De adrenaline schoot door mijn lijf. We waren vertrokken.

In Geen zee te hoog vertelt Els Visser hoe het was om een schipbreuk te overleven. Ze neemt je mee naar dat moment in 2014 in Indonesië waarna alles voor haar veranderde, zowel lichamelijk als geestelijk. Want de ramp deed haar beseffen wat het belang van mentale weerbaarheid is. De kracht die ze daar op zee in zichzelf ontdekte, zet ze nu in om haar grenzen in het dagelijkse leven te verleggen.

Haar bijzondere ervaring leerde Els vertrouwen op haar lichaam en uithoudingsvermogen. Bij terugkeer in Nederland blijft ze geneeskunde studeren maar ontdekt ze daarnaast ook haar ware talent: de Ironmantriatlon. Maar liefst 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en een marathon lopen van 42,2 km. Ze besluit professioneel triatleet te worden, wordt Nederlands kampioen in 2018 en slechts drie jaar na haar allereerste race eindigt ze hoog bij het wereldkampioenschap in Kona, Hawaï. Zelfs als ze er tijdens een race doorheen zit en het voelt alsof het niet meer gaat, weet ze dat ze nog een tandje bij kan zetten; ze overleefde ten slotte achttien uur op open zee. In Geen zee te hoog vertelt ze hoe iedereen zijn doelen kan bereiken met de juiste instelling. Met zichzelf als sprekend voorbeeld wil ze anderen motiveren en laten zien dat je meer kunt dan je denkt, misschien wel alles, als je maar op jezelf en op je eigen kunnen vertrouwt.

Bron: bol.com.

Omslagontwerp:
DPS Design & Prepress Studio, Amsterdam

Jaar van verschijnen:
2021

EAN:
9789022590270

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
240

Genre:
Sport

Prijs:
€ 20,-

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de mooie cover van Geen zee te hoog van Els Visser weten diegenen die de sportwereld volgen meteen wie de vrouw op de cover is. Je weet ook meteen dat het boek over haar gaat. De titel maakt nieuwsgierig. Je wilt weten of ze dat letterlijk bedoelt of niet.
In Geen zee te hoog van Els Visser vertelt de auteur haar levensverhaal. Er zijn twee rode draden in het boek: ze vertelt over hoe ze een schipbreuk heeft weten te overleven en hoe ze de beste triatlete van Nederland werd. Beide verhalen worden om en om vertelt in het boek. In elk hoofdstuk vertelt ze steeds meer over hoe ze triatlete werd en hoe ze een schipbreuk wist te overleven. Voor diegenen die denken dat dat verwarrend is om zo steeds om en om te lezen, dat is het allerminst. Meteen bij de eerste zin van een hoofdstuk weet je al waar ze het over heeft. Wel is het zo dat je, als je het hoofdstuk uit hebt, benieuwd bent hoe het het verder gaat. Het is voor te stellen dat er lezers zijn die dan stiekem even een hoofdstuk overslaan om het verhaal waar ze op dat moment mee bezig zijn verder te lezen. Aan het eind vertelt ze in de epiloog wat ze heeft geleerd van de schipbreuk en waarom ze van carrière is veranderd. Daarnaast motiveert ze de lezer om datgene te doen wat in je hart ligt. Door haar vlotte, beeldende en soms heldere uitleg leest het boek vlot weg. Je hebt tijdens het lezen het gevoel dat je alles vanaf de zijlijn met haar mee maakt.
Al tijdens het lezen van Geen zee te hoog krijg je bewondering voor Els Visser. Voor haar doorzettingsvermogen, haar wilskracht, ze geeft niet op als ze iets heeft besloten. Voor haar moed om te kiezen om naar het eiland te zwemmen dat zij en haar mede reisgenoten voor zich zagen toen ze in een bootje zaten nadat ze schipbreuk hadden geleden. Je vraagt je tijdens het lezen van dat stukje af wat jij gedaan zou hebben, hoe jij zou reageren. Vragen waar je pas een echt antwoord op krijgt als je het zelf meemaakt. Tijdens het lezen van de schipbreuk leef je echt mee met haar. Je wilt weten hoe ze uiteindelijk is gered. 
Els Visser vertelt in Geen zee te hoog niet alleen over de schipbreuk, maar ook over hoe ze triatlete is geworden, wat ze daarvoor heeft moeten doen, hoe ze haar grenzen heeft weten te verleggen. Op een passievolle manier weet ze dat over te brengen. Dat ze niet zomaar triatlete is geworden, maar dat daar heel veel trainingen aan vooraf zijn gegaan. Ze legt op een verhelderende en duidelijke manier uit wat het inhoudt om triatlete te zijn, wat daarbij komt kijken en geeft soms ook tips zoals bijvoorbeeld over wedstrijdzwemmen. 
In beide verhalen is ze open en eerlijk en geeft ze aan ook angsten te hebben en dat ze het niet altijd makkelijk had tijdens de trainingen en de wedstrijden. Je hebt bewondering voor haar dat ze van een zekere baan een onzeker bestaan durfde te kiezen. In de epiloog weet Els Visser je echt te motiveren om datgene te doen wat bij jou past. Om niet bang te zijn om van gewoonte te of baan te veranderen. Ze vertelt ook wat ze hoopt te gaan doen in de toekomst. Het is bewonderenswaardig hoe ze de schipbreuk weet te relativeren en niet boos is op de bemanning, maar anderen terecht de schuld geeft. Het is aan te raden om een doos met tissues bij de hand te houden, want er zitten een paar emotionele momenten in zoals als ze weer contact heeft met haar ouders na de schipbreuk.
Kortom; Geen zee te hoog van Els Visser is niet alleen een aangrijpend verhaal over de schipbreuk en hoe ze die heeft weten te overleven, maar ook een inspirerend verhaal over hoe ze triatlete is geworden, wat ze daarvoor heeft moeten doen en laten. Ze motiveert je om datgene te doen wat bij je past ongeacht wat een ander daarvan vindt.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is mooi, past bij het boek. Je weet meteen over wie het boek gaat.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen. Het is een titel dat laat zien hoe sterk ze is.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het boek leest vlot weg door de vlotte en beeldende schrijfwijze. Als er iets uitgelegd moet worden, dan doet ze dat op een verhelderende manier.

Hoe origineel is het verhaal?
Heel erg origineel, want het verhaal is zoals de auteur het heeft beleefd, heeft ervaren.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker. Als je erin bent begonnen, wil je alleen maar verder lezen.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Die klinken over het algemeen mooi.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft ze meerdere keren zoals hoe zij de schipbreuk heeft weten te overleven en het doorzettingsvermogen om de beste triatlete van Nederland te worden hebben me geraakt.

Mooie quote in het boek: 
Je maakt fouten om verder te komen.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die van waargebeurde verhalen houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk wel dat het boek mij nog even bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Als Els Visser met nog een boek komt, dan ga ik die zeker lezen.

Leesfragment:
Ga naar de website van BOEKERIJ om een leesfragment van het boek te lezen.

Website van de auteur:
Els Visser

Website van de uitgever:









Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg