Máxima Zorreguieta - Marcia Luyten

 


Open en eerlijk

Máxima Zorreguieta van Marcia Luyten is een open en eerlijke biografie waarin je duidelijk kan merken dat de auteur aan minder regels gebonden is als iemand die rechtstreeks met iemand van het koninklijk huis had gesproken. Het is dan ook te hopen dat de opnames voor de televisie-serie van dit boek doorgaan.

Voordat ze naar Nederland kwam

Máxima Zorreguieta van Marcia Luyten gaat over de jaren voordat dat Máxima naar Nederland kwam, over vanaf ze geboren werd tot en met vlak voor ze haar prins op het witte paard leerde kennen. Over haar jeugd, haar schooljaren, de banken waar ze gewerkt heeft. Maar het gaat ook over haar familiegeschiedenis, haar ouders en verdere voorouders. Daarnaast gaat het over de geschiedenis van Argentinië waarbij je een beter beeld krijgt van hoe het indertijd is gegaan op politiek gebied en hoe de Argentijnen in het algemeen zijn. Je krijgt een betere kijk op de tijd dat haar vader in de politiek zat.

Kritisch

Máxima Zorreguieta van Marcia Luyten is een boek waar je meteen in zit door haar manier van schrijven. Het boek leest soms als een roman. Je wilt weten hoe het verder is gegaan na wat er geschreven is in de proloog, of Máxima nog verder is gegaan of ergens anders naar toe is gegaan. Je wordt heen en weer geslingerd in de tijd, soms lijkt het wel of de auteur van de hak op de tak springt, maar dat is niet storend, je moet alleen goed opletten tijdens het lezen. Het is geen boek dat je even tussendoor leest.
Ondanks dat de auteur aan regels is gebonden, het geen gemakkelijke opgave was om dit boek te schrijven en ze de koningin niet zelf heeft gesproken, weet ze toch veel te vertellen over Máxima en haar familie. Aan alles kan je merken dat ze veel onderzoek heeft gedaan en ook heeft gesproken met diverse mensen die Máxima kennen. Je krijgt een goed beeld haar familiegeschiedenis, de opvoeding die ze heeft gehad, haar schooljaren, haar jeugd, haar vrienden, de banken waar ze heeft gewerkt en hoe Máxima als persoon is, waar ze van kan genieten, wat ze doet om zich te ontspannen. Dat laatste is iets wat niet veel mensen van haar zullen verwachten, maar laten wel zien dat ze een vrouw is die geboren is in het computerloze tijdperk.
Wat fijn is van deze biografie, is dat de auteur niet alleen maar over de leuke momenten van Máxima schrijft, maar ook kritisch is naar haar vader tijdens zijn politieke carrière, dat ze haar kritieken durft te geven. Je krijgt een goed beeld van hoe hij in de politiek is beland, waar hij tegen was, hoe zijn jeugd was en hoe hij was als persoon.

Bent benieuwd naar het volgende deel

Máxima Zorreguieta van Marcia Luyten is een indrukwekkende biografie waar je meer komt te weten over Máxima. Het boek gaat niet alleen over Máxima, maar ook over haar familiegeschiedenis en de geschiedenis van Argentinië. Veel in deze biografie is al bekend, maar toch weet de auteur met nieuwe feiten te komen die minder of niet bekend zijn zoals bijvoorbeeld over haar vriendinnengroep. De foto's maken het boek compleet.

Hoeveel sterren geef je het boek?
5 sterren.

Website van auteur:

Website van uitgeverij:


Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg