Bullseye - Vera Stupenea


Van UITGEVERIJ ASPEKT en Vera Stupenea mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
‘Kijk uit! Mike is terug in je leven.’ Claudia kijkt naar haar Instagram bericht. Wat zou het betekenen? Wie is de vrouw die het bericht hee gestuurd? En wie bedoelt ze met Mike? Michael van Kessels, een beroemde darter, die Claudia weer volgt op Instagram? Als een thriller schrijfster vindt Claudia het uiterst interessant om de antwoorden op deze vragen te vinden en gaat ze dus ook op onderzoek uit. Ze spreekt met de vrouw af. En ook gaat ze daten met Michael. Hoe verder ze in haar onderzoek komt, hoe meer ze zich realiseert dat ze moet vrezen voor haar eigen leven. Maar stoppen is voor Claudia geen optie.

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Vera Stupenea (1973) is auteur, schrijfster en columniste. Ze werd geboren in Siberië, Rusland en verhuisde in 1997 naar Nederland. Van haar pen verschenen eerder ruim 60 educatieve boeken en ook twee thrillers: Moord om de hoek en High class date.

Bron: achterkant boek

Omslagontwerp:
Snegina Uzunova

Binnenwerk:
BeCo DTP-Productions, Epe

Jaar van verschijnen:
2021

EAN:
9789464240740

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
222

Genre:
Literaire thrillers

Verfilmd?
Voor zover bekend is het boek (nog) niet verfilmd, maar het boek leent zich er goed voor om te verfilmen.

Prijs:
€ 17,99

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Bullseye van Vera Stupenea krijg je een vermoeden dat je een sexy verhaal gaat lezen over een vrouw die van luxe en darten houdt. Bij het lezen van de titel zullen diegenen die bekend zijn met darten meteen weten wat er wordt bedoeld. Het is een titel dat in combinatie met de vrouw op de cover nieuwsgierig maakt naar het verhaal.
In Bullseye van Vera Stupenea krijgt de hoofdpersoon op een dag een bericht van iemand dat een bepaalde man weer terug is in haar leven. De hoofdpersoon is schrijfster van beroep en daardoor extra nieuwsgierig naar de achtergrond van dit soort berichten. Ze besluit contact op te nemen met de vrouw die dat bericht heeft gestuurd. Ondertussen ontmoet ze beroemde darter waarop waarschijnlijk gedoeld wordt in het bericht. Ze gaat een paar keer met hem daten. Zo te verder ze in haar onderzoek komt, zo te meer ze beseft dat ze moet vrezen voor haar leven. Tussendoor lees je wat er zich een jaar eerder heeft afgespeeld. Het blijkt een mooi onderwerp te zijn voor een boek.
Vera Stupenea heeft zich in Bullseye heel erg goed weten in te leven in de personen. Zo goed, dat je je tijdens het lezen afvraagt of het verhaal niet stiekem autobiografisch is, dat zij zelf het een en ander heeft meegemaakt dat wat er in het verhaal is beschreven. Dat gevoel wordt extra versterkt omdat de hoofdpersoon schrijver is net als de auteur zelf. Daarnaast beschrijft zij wat de hoofdpersoon in het verleden heeft meegemaakt zo goed, dat dat haast alleen kan als je het zelf hebt meegemaakt. Mocht ze het niet zelf hebben meegemaakt, dan heeft zij duidelijk heel veel informatie ingewonnen en dat heel overtuigend weten te verwerken in het verhaal. Voor diegenen die een relatie met iemand heeft (gehad) die narcisme heeft, zullen veel kenmerken van een narcist in het verhaal bekend voorkomen. Voor diegenen die een relatie met zo iemand hebben, kan het een echte eyeopener zijn. Ondanks dat het een fictief verhaal is, zou het verhaal vanaf het begin tot en met het eind zomaar in het echt zo gegaan kunnen zijn. Het verhaal laat zien hoe narcisten zijn, wat jaloezie met mensen kan doen en waarom je jouw drankje nooit onbeheerd achter moet laten als je in een openbare gelegenheid bent.
Bullseye van Vera Stupenea is zo'n boek waar je je helemaal in op kunt gaan, de omgeving waar je zit kan vergeten. Meteen vanaf de eerste bladzijde wordt je meegezogen in het verhaal. Zo te verder je komt, zo moeilijker wordt het om het boek weg te leggen. Je wilt vooral tegen het eind alleen nog maar verder lezen. Je wilt weten hoe het precies zit, wat er precies is gebeurd en waarom datgene is gebeurd. De auteur heeft de spanning goed weten op te bouwen. Het is een verhaal met vele verrassende wendingen die je niet ziet aankomen. Op een gegeven moment denk je een vermoeden te hebben van wie het op de hoofdpersoon voorzien heeft, maar dan krijgt het verhaal een wending die je niet verwachte. Het is een verhaal met vele spannende momenten zoals met een levensgevaarlijke drone. Je schrikt van het plot, die je niet had zien aankomen. De auteur heeft haar verhaal heel erg goed weten uit te werken. 
Kortom; Bullseye van Vera Stupenea is een hedendaags en realistisch verhaal dat voor veel mensen herkenbaar kan zijn. Het is een verhaal dat je de wereld om je heen doet vergeten als je er eenmaal in zit en pas weer bij zinnen laat komen als je het boek uit hebt. 

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend. Het is een cover die heel erg goed bij het boek past.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen. Het is een titel dat in combinatie met de vrouw op de cover nieuwsgierig maakt naar het verhaal.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot en beeldend waardoor het boek vlot wegleest. 

Hoe origineel is het verhaal?
Heel erg origineel, vooral omdat over het hoofdonderwerp, voor zover bekend, niet veel geschreven is.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
De auteur heeft het verhaal heel erg goed opgebouwd. Het verhaal is op een chronologische manier geschreven, waarbij er af en toe teruggeblikt wordt in de tijd als het verhaal erom vraagt.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker. Als je eenmaal in het boek bent begonnen, kan je niet meer stoppen met lezen.

Heeft het plot je verrast?
Ja, dat heeft het plot zeker, die zag ik niet aankomen.

Is het verhaal geloofwaardig?
Ja, het verhaal is van begin tot eind geloofwaardig.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, ze zijn stuk voor stuk geloofwaardig.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Wilbert, omdat hij geniet van het leven en graag een ander helpt als het moet.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Ik ben er nog niet uit aan wie ik een grotere hekel heb.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Ja, dat denk ik wel.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Amsterdam is een mooie stad.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat gaat me goed af.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft de auteur zeker. Het hele verhaal heeft me geraakt. Daarnaast heeft het verhaal mij weer eens doen beseffen waarom je nooit je drankje alleen moet laten staan als je in een openbare gelegenheid bent. Ik deed al nooit en soms werd ik voor gek verklaard als ik anderen ervoor waarschuwde. Ik lette dan ook altijd naast mijn drankje, op die van een ander. 

Mooie quote in het boek: 
Je kunt een man nooit veranderen of trucjes aanleren.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die van spannende thrillers houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee, dat ga ik niet.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Ik ga het boek weggeven.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de auteur:
Vera Stupenea

Website van de uitgever:


Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg