Het Gevaar Loert In Mombasa - Robertus Baeken

Afbeelding
Van Uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Waar gaat het boek over?  Een Vlaamse boekhouder, geïnspireerd door de beroemde, in het Braziliaanse oerwoud verdwenen ontdekkingsreiziger Fawcett, besluit in 1926 een in Afrika vermiste landgenote op te sporen. In Mombasa komt hij in contact met de Swahili-sprekende Duval. Deze ouwe rot zal hem zal hem behulpzaam zijn bij het oprichten van een expeditie en hem als gids door de jungle vergezellen. Tussen hen ontstaat een machtsstrijd. Het jungleverhaal eindigt bij een teruggevonden skelet in een kloof nabij de Kilimanjaro. Nieuwe literatuur, gebracht als een spannende avonturenverhaal; gevolgd door de chronologie van een met Tarzan en Fawcett verweven mythevorming rond de hoofdfiguur en andere zijsprongen waarin de auteur graag een loopje neemt met de ernst van de wereld. In vrije val geschreven, is het verhaal toch niet de uitkomst van een ongebreidelde fantasie; want zowel ter lering als verma

Dansen Met Slangen En Vuur - Samiera


Van Elikser UITGEVERIJ mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
De avonturen van buikdanseres Samiera

Waar gaat het boek over? 
Een cursus buikdansen veranderde Carla’s leven in een wervelend, avontuurlijk bestaan als succesvol artiest in binnen- en buitenland. Haar Libanese buikdanslerares, zelf vroeger een gevierde danseres in de nachtclubs van Beiroet, geeft haar de artiestennaam Samiera. Met haar oriëntaalse show is Samiera een welkome aanvulling op de showgroep van de revue Het Showpalet, waar ze van het ene op het andere moment ook assistente van een illusionist wordt. Maar Samiera wil meer. Van een oud-fakir leert ze vuurspuwen en over glasscherven lopen. Aangemoedigd door haar leermeester koopt Samiera haar eerste slang, een 2 meter lange tijgerpython. In dit boek vertelt Samiera openhartig over haar leven als buikdanseres, slangenbezweerster, vuurspuwster en fakir. Opzienbarend, maar vooral onthullend, zijn de verhalen over haar belevenissen binnen de muren van studentensociëteiten, legerplaatsen en gevangenissen. Ook geeft Samiera de lezer een interessant kijkje achter de schermen van televisiestudio's. Tot ieders verbazing breidt ze haar show uit met een waarzegact met tarotkaarten en handlezen. Een verrassend en vlot geschreven boek vol spannende avonturen, hilarische gebeurtenissen en bizarre bloopers, rijk gevuld met illustraties.

Bron: bol.com.

Omslagontwerp:
Evelien Veenstra

Binnenwerk:
Evelien Veenstra

Jaar van verschijnen:
2020

Druk:
1e druk

EAN:
9789463652995

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
328

Genre:
Autobiografie

Verfilmd?
Voor zover bekend is het boek (nog) niet verfilmd.

Prijs:
€ 22,50

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Dansen met slangen en vuur van Samiera zullen velen die de auteur wel eens hebben zien optreden of bij haar zijn geweest voor een workshop of op een andere manier met haar in contact zijn geweest de auteur meteen herkennen. Anderen worden nieuwsgierig naar de vrouw die haar slang lijkt te willen kussen. De titel geeft aan wat je kan verwachten van het boek en maakt je nieuwsgierig naar het verhaal van de auteur. De foto's maken het boek compleet.
In Dansen met slangen en vuur van Samiera vertelt de auteur hoe ze is begonnen, hoe ze aan haar artiestennaam kwam, hoe ze langzaamaan steeds meer acts is gaan doen en hoe ze vaak op ideeën werd gebracht. Daarnaast vertelt ze over de lessen die ze in de loop van de jaren heeft geleerd zoals bijvoorbeeld de fakkels eerst te laten uitdruppen. Ze vertelt over de optredens die ze heeft gedaan, en dat zijn er vele. Over veel optredens heeft ze wel een leuke, bijzondere anekdote te vertellen. Iets wat ze op een smakelijke manier weet te vertellen. Ook verklapt ze een goed bewaard geheim over wat er echt is gebeurd in een studentenhuis. Ze vertelt niet alleen over de mooie kanten van het vak, maar ook over een aantal nare gebeurtenissen zoals na een optreden waarbij er iets is voorgevallen waar ze niets aan kon doen, maar door toedoen van één persoon gelijk ook kort negatief in een bericht in een krant kwam. Daarnaast vertelt ze ook over de blunders die ze heeft begaan. Je komt meer te weten over bepaalde dansen zoals de Raks Sharqi en waarom Marokkaanse vrouwen tijdens een bruiloft zo vaak omkleden. De auteur geeft met haar verhaal tegelijkertijd ook een mooi tijdsbeeld weer vanaf dat ze is begonnen tot aan vandaag de dag. Voor velen zullen veel gewoontes herkenbaar zijn zoals bijvoorbeeld typen op een typemachine en de weg zoeken op een wegenkaart. Je krijgt een mooi kijkje achter de schermen van het werk van de auteur, dat over het algemeen mooie kanten heeft, maar ook een paar minder mooie kanten kent.
Samiera heeft Dansen met slangen en vuur op een vlotte en boeiende manier geschreven. Meteen vanaf de eerste bladzijde weet de auteur je te boeien met haar verhaal. Het is ongelooflijk hoeveel ze heeft meegemaakt. Je ziet haar groeien van een onervaren vrouw die nog alles moet leren in haar vakgebied tot een ervaren vrouw die weet wat ze wil en die voor zichzelf durft op te komen als het moet. Als je het boek uit hebt, heb je een vermoeden dat ze lang niet alles heeft verteld, dat ze vast nog veel meer te vertellen heeft over haar vak en daar wordt je nieuwsgierig naar. Stiekem hoop je dan ook dat ze met nog een boek komt waarin ze haar avonturen vertelt. Soms moet je lachen om bepaalde stukjes zoals bijvoorbeeld wat ze in een huis meemaakte, waarom ze in een bepaalde kamer niet meer wilde komen en haar reactie in gedachten op een opmerking van de roadie die ze bij zich had. Maar ze weet je ook geregeld te ontroeren zoals het stukje over dat een bekende van haar zoon bij haar aan de deur kwam voor een rat. Voor diegenen die bang zijn dat haar slangen niet gelukkig waren, laat zij zien dat ze heel zorgzaam met haar slangen om ging en ze goed verzorgde, dat ze niet zomaar met elke slang optrad. Dat laat ze vooral met een albino slang zien en hoe ze daarop reageerde tijdens een optreden. Je voelt tijdens het lezen de liefde voor haar slangen.
Kortom; Dansen met slangen en vuur van Samiera is een boeiende autobiografie over het leven van de auteur waarbij je het jammer vindt als het boek uit is. Je wilt nog meer avonturen, die ze vast heeft beleefd, lezen en hoopt dan ook dat ze met een nieuw boek komt waarin ze nog meer vertelt over de avonturen die ze heeft beleeft.


Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend. Diegenen die de vrouw op de cover kennen weten meteen over wie het boek gaat. Anderen zullen nieuwsgierig naar haar worden.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen. Het is een titel die nieuwsgierig maakt.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
De auteur heeft haar verhaal op een vlotte en boeiende manier geschreven.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker. Als je er eenmaal in bent begonnen, kan je niet meer stoppen met lezen.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft ze diverse keren zoals bijvoorbeeld het verhaal dat ze vertelde over de kamer in een huis waar ze niet meer wilde komen. Het is voor mij een herkenbaar stukje, ik heb zelf ook wel eens zoiets meegemaakt. Zo zijn er meer stukjes die me geraakt hebben, maar bovenal heb ik genoten van het boek.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die geïnteresseerd is in autobiografieën. 

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Mocht ze met nog een boek komen, dan ga ik die zeker lezen.

Leesfragment:
Ga naar de website van Elikser UITGEVERIJ om een leesfragment van het boek te lezen.

Website van de auteur:
Samiera

Website van de uitgever:Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Knock-Out - Cis Meijer

Het Libertarische Sociaal Contract

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg