Doe En Denk Als Coco Chanel - Aurélie Godefroy


Van KOSMOS UITGEVERS mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Chic, pionier, innovatief, feministisch, stijlvol, moedig, succesvol...

Oorspronkelijke titel:

Oorspronkelijke uitgever:
Édtions de l'Opportun

Waar gaat het boek over? 
Laat Coco Chanel je persoonlijke coach zijn! Word net zo’n pionier, zo innovatief, stijlvol, moedig en succesvol als deze invloedrijke mode-ontwerpster.

In Doe en denk als Coco Chanel vind je alle levenslessen van deze iconische modeontwerpster. Ze was niet alleen de vrouw die een moderevolutie ontketende door broeken voor vrouwen te ontwerpen, ze was ook chic, een pionier, innovatief, feministisch, stijlvol, moedig en succesvol. Ontdek hoe je de levenslessen van een van de invloedrijkste personen van de twintigste eeuw kunt toepassen in je dagelijks leven, en hoe je net zo innovatief, stijlvol, moedig en succesvol wordt als zij.

Bron: bol.com.

Vertaald door:
Ingrid Buthod-Girard

Omslagontwerp:
Terry Jonathans

Binnenwerk:
Femke den Hartog

Jaar van verschijnen:
2021

EAN:
9789021579030

Bindwijze:
Hardcover

Aantal pagina's:
146

Genre:
Ontwerpers

Verfilmd?
Voor zover bekend is het boek (nog) niet verfilmd, maar dit boek is ook niet geschikt om verfilmd te worden.

Prijs:
€ 15,-

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Doe en denk als Coco Chanel van Aurélie Godefroy weet je meteen waar het boek over zal gaan. Ook al ken je de vrouw op de cover niet, dan zal haar beroemde parfum en handtas wel bekend voorkomen. Voor diegenen die nu roepen dat een sigaret in de mond vandaag de dag echt niet meer kan, plaats de foto in het tijdsbeeld. Toen de foto indertijd werd genomen, was dat heel normaal en dacht men er niet zoveel of helemaal niet aan dat roken ongezond was. Het is mooi dat men ervoor heeft gekozen om voor de originele cover te gaan, het is alleen jammer dat men de Eiffeltoren er dan ook niet bij op heeft gezet. Dat is toch een gemis als je de originele cover hebt gezien. Niet alleen van buiten is de cover schitterend, ook van binnen is het boek heel erg mooi vormgegeven met gouden kleur en diverse tekeningen. De titel spreekt voor zichzelf, je weet meteen wat je te wachten staat. De subtitel geeft precies weer hoe Coco Chanel was.
In Doe en denk als Coco Chanel van Aurélie Godefroy wordt in het kort het levensverhaal van Coco Chanel vertelt. Elk hoofdstuk begint met een quote van Coco Chanel. De hoofdstukken bevatten naast stukjes levensverhaal, tips hoe je zelf jouw leven kan leiden en denken zoals Coco Chanel dat deed, interessante feitjes en wordt je hier en daar meegenomen naar een van de belangrijke plaatsen dat met Coco Chanel te maken heeft. Na het lezen van dit boek heb je het gevoel dat je Coco Chanel een klein beetje kent.
Doe en denk als Coco Chanel van Aurélie Godefroy is een heel erg leerzame boek waar je wat aan hebt als je net zo wilt denken en doen als Coco Chanel. Het zijn tips die iedereen kan opvolgen, zoals bijvoorbeeld naar jezelf te luisteren. Het zijn tips uit de levenslessen die Coco Chanel tijdens haar leven heeft geleerd en die zijzelf ook volgde. In de levenslessen en aan haar ontwerpen is duidelijk te merken dat ze haar leven lang op zoek was naar vrijheid.
Haar levensverhaal is indrukwekkend om te lezen, ook al is het in het kort, maar dat maakt wel dat je, mocht dit je eerste boek over Coco Chanel zijn, dat je na het lezen van dit boek meer over haar wilt lezen. Het is fijn dat de auteur ervoor heeft gekozen om Coco Chanel te laten zien hoe ze echt was, dat ze niet alleen haar positieve kanten heeft belicht, maar ook een paar kanten heeft belicht die, op zijn zachtst gezegd, niet zo mooi zijn, zoals bijvoorbeeld wat ze met twee broers tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft gedaan. Dat laat een kant van haar zien die velen niet verwacht zullen hebben. De feiten, zoals bijvoorbeeld wanneer het merk Tissus Chanel werd gedeponeerd, zijn leuk om te lezen. Ze geven een mooi tijdsverloop weer. 
Daarnaast is het leuk om te lezen over de plaatsen die belangrijk waren voor Coco Chanel, zoals waar ze tijdens haar leven woonde. Het is leuk om die via Google Maps op te zoeken en als je in de buurt van een van de plaatsen bent, om erheen te gaan om het met eigen ogen te aanschouwen.
Kortom; Doe en denk als Coco Chanel van Aurélie Godefroy is een leuk boek om te lezen waarbij je meer komt te weten over Coco Chanel en waar je als lezer wat aan haar levenslessen kan hebben. Ondanks dat het eigenlijk een boek voor vrouwen is, kunnen mannen dit boek ook lezen. Diverse tips kunnen mannen ook toepassen in hun leven. Daarnaast lezen ze gelijk waar veel vrouwen niet van houden en waarom Coco Chanel zo boos werd op een modeontwerper toen die een bepaald kledingstuk weer in de mode bracht.



Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend, past bij het boek. Je weet meteen om wie het boek draait. Zelfs diegenen die de vrouw niet kennen, weten dat aan de hand van de parfumfles. Het is alleen jammer dat men ervoor heeft gekozen om de Eiffeltoren weg te laten, dat had de cover compleet gemaakt, gezien de originele cover.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen, je weet meteen wat je van het boek kan verwachten.

Wat vind je van de subtitel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen. De woorden geven precies weer hoe Coco Chanel was.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot waardoor het boek vlot wegleest.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft ze diverse keren. Ik wist wel dat Coco Channel pittig uit de hoek kon komen, maar dat wat ze met twee broers tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft gedaan, heeft me geschokt en tegelijkertijd verbaasd. Het laat misschien wel zien dat ik haar duidelijk niet zo goed ken. Verder raakte haar jeugd mij. Zo zijn er meer stukjes die me geraakt hebben.

Mooie quote in het boek: 
Een meisje moet kunnen zijn wie en wat ze wil.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor de fans van Coco Chanel.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Ik ga sommige stukjes nog eens teruglezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk wel dat het boek mij nog even bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Leesfragment:
Ga naar de website van KOSMOS UITGEVERS om een leesfragment van het boek te lezen.

Website van de auteur:
AURËLIE GODEFROY

Website van de uitgever:



Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg