Wie Wordt Mijn Mr. Valentijn? - Janine Keijser


Van Janine Keijser mocht ik haar boek recenseren. Ik wil haar daar hartelijk voor danken.
Helaas is haar boek niet meer te koop bij bol.com en het is ook niet bekend of het boek nog te koop komt, maar je kan het e-book lenen in de Bibliotheek online als je daar lid van bent of kijken in de boekhandels of je hem daar kan kopen en anders kun je hem bestellen bij de uitgeverij (zie link hieronder aan de recensie).

Waar gaat het boek over? 
Wie kiest Lara als haar mr. Valentijn? In de ecothriller Beproevingen wordt Lara door Sebastian meegevraagd naar Londen om een verdwenen activiste te helpen opsporen. Sebastian wil haar juridische achtergrond en haar gevatte kijk op zaken inzetten om niet alleen de verblijfplaats te achterhalen van de jonge vrouw, maar ook meer te weten te komen over de duistere praktijken die hij en zijn activistenvrienden op het spoor zijn. Lara gaat met hem op onderzoek uit en raakt steeds dieper in de problemen. Ondertussen komt ze in contact met de aantrekkelijke Colin, die bij de recherche werkt. Al snel blijkt dat hij heel wat te verbergen heeft. Er ontspint zich een adembenemende reeks avonturen, waarin Lara probeert de waarheid boven tafel te krijgen. Zal zij erin slagen datgene wat verborgen ligt in de duisternis aan het licht te brengen? En hoever is zij bereid hiervoor te gaan? Een teaser voor de heerlijk leesbare, wezenlijke en spannende ecothriller Beproevingen van Janine Keijser.

Bron: bol.com.

Omslagontwerp:
Evelien Veenstra

Binnenwerk:
Evelien Veenstra

Jaar van verschijnen:
2021

Druk:
1e druk

EAN:
9789463653114

Bindwijze:
E-book

Aantal pagina's:
15

Genre:
Romance

Verfilmd?
Voor zover bekend is het boek (nog) niet verfilmd, maar dit boek is dan ook niet echt geschikt om verfilmd te worden, daarvoor is het boek te dun, heeft het te weinig tekst voor een film.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Wie wordt mijn Mr. Valentijn? van Janine Keijser krijg je al een vermoeden waar het boek over zal gaan. Zeker de lezers die de vorige twee delen hebben gelezen, krijgen een vermoeden. De schitterende illustratie komt van de hand van Anneke van Heusden. Bij het lezen van de titel weet je meteen wat je van het boek kan verwachten.
In Wie wordt mijn Mr. Valentijn? van Janine Keijser heeft Lara een luxeprobleem. Ze vindt twee mannen, die echte tegenpolen van elkaar zijn, leuk. Met beiden beleeft ze een heerlijke avond. Op een gegeven moment komt de onvermijdelijke vraag voor wie ze zal kiezen, wie er beter bij haar past en waarom. Het kan zijn dat veel mensen dit verhaal herkennen omdat ze zelf in zo'n soort situatie hebben gezeten.
Wie wordt mijn Mr. Valentijn? van Janine Keijser is los te lezen, maar mocht je de vorige delen niet gelezen hebben, dan kom je uiteindelijk toch met vragen te zitten omdat je niet weet waar het een en ander over gaat als je de vorige delen niet hebt gelezen. Het is dus verstandig om de vorige delen eerst te lezen en dan dit deel. Dan kom je niet helemaal voor verrassingen te staan en heb je een klein beetje een idee wie wie is.
Wie wordt mijn Mr. Valentijn? van Janine Keijser is een heerlijke feel good verhaal waar je vrolijk van wordt. Waarbij het met dit soort boeken normaal gesproken voorspelbaar is, weet de auteur in dit boek tot op het laatst het belangrijkste geheim te bewaren. Ondanks dat het een open einde is en je moet wachten op het volgende deel, krijg je wel een vermoeden van hoe het precies zit als je goed hebt gelezen. En dan nog is het maar de vraag of je het juist hebt. Het is een verhaal waarbij je met de hoofdpersoon meedenkt over wie jij zou kiezen en wie jij denkt dat de hoofdpersoon gaat kiezen. De auteur heeft dat heel erg goed weten te verwerken in het verhaal. Ze heeft het verhaal absoluut niet voorspelbaar gemaakt. Net zoals in de vorige delen, heeft de auteur ook in dit deel zich goed ingeleefd in de personen. Je krijgt bewondering voor de hoofdpersoon hoe ze reageert op een ongewenste actie. Je hoopt zelf ook zo te reageren als het moet. 
Wie wordt mijn Mr. Valentijn? van Janine Keijser is door de weinige pagina's dat het boek heeft (15 pagina's) een mooi boek om te lezen als je nog een reading challenge moet halen, maar ook geschikt om te lezen in een etenspauze. Stiekem is het wel jammer dat het boek zo uit is, want het verhaal had best wat langer mogen duren, misschien met wat meer dates met beide mannen, maar aan de andere kant is het ook wel heerlijk dat het geen langdurig verhaal is, dat het een verhaal is die je zo uit hebt. Dat kan soms lekker zijn om diverse redenen.
Kortom; Wie wordt mijn Mr. Valentijn? van Janine Keijser is een heerlijke feel good verhaal met een open einde waarbij je je vermoedens hebt. Ondanks dat het een Valentijnsdag verhaal is, is het verhaal ook heerlijk om te lezen buiten de Valentijnsdag periode om, op een willekeurige dag in het jaar.


Mocht je lid zijn van de Bibliotheek online, dan kan je het boek daar lenen, maar je kan ook kijken bij de boekhandels of je het boek daar kan kopen en anders kun je hem bestellen bij de uitgeverij (zie link hieronder aan de recensie).


Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Niet helemaal, ik had een langer verhaal verwacht.

Wat vind je van de cover? 
Het is een schitterende cover die past bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
De titel is heel erg goed gekozen. Je weet meteen wat je van het boek kan verwachten.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
De schrijfstijl is, zoals gewend van de auteur, lekker vlot en beeldend waardoor het boek vlot wegleest. Je hebt tijdens het lezen het gevoel dat je erbij bent.

Hoe origineel is het verhaal?
Niet echt origineel, maar dat is in dit geval niet erg.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Het verhaal is goed opgebouwd. Het verhaal is op een chronologische manier geschreven.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat direct in het verhaal.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker. Als je er eenmaal in bent begonnen wil je weten voor wie de hoofdpersoon kiest.

Heeft het plot je verrast?
Nee, dat heeft het plot niet, maar dat is in dit geval niet erg.

Is het verhaal geloofwaardig?
Ja, het verhaal is van begin tot eind geloofwaardig.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, de karakters zijn stuk voor stuk geloofwaardig.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Lara, omdat ze haar vrouwtje kan staan als het moet.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Aan een van de collega's van Colin, maar kan niet zeggen waarom, want dan zou ik teveel verraden.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Ja, dat denk ik wel.

Wat vond je van de locatie in het boek? 
Amsterdam is een mooie stad.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat is me goed afgegaan.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Nee, dat heeft ze niet, maar dat is in dit geval niet erg. Ik heb genoten van het verhaal en dat is ook belangrijk. 😉

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden, maar ik raad je wel aan om eerst de vorige delen te lezen alvorens je in dit boek gaat beginnen.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die van romantische verhalen houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee, dat ga ik niet.

Ga je het volgende deel ook lezen?
Ja, die ga ik zeker lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, die kan ik niet weggeven, maar het boek mag op mijn Chromebook blijven staan.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de auteur:
KEIJSER ANIMALCOACH

Website van de uitgever:


Mocht je lid zijn van de Bibliotheek online, dan kan je het boek daar lenen, maar je kan ook kijken bij de boekhandel of die daar te koop is en anders kun je hem bestellen bij de uitgeverij (zie link hierboven bij Website van de uitgever).

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg