Een Liefde In De Lente - Katie Fforde


Van BOEKERIJ mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Het voorjaar komt langzaam tot bloei. Zal dit nieuwe seizoen geluk brengen?

Oorspronkelijke titel:

Waar gaat het boek over? 
Gilly is heel tevreden met haar leven: ze runt een succesvolle bed and breakfast in haar eigen huis en geen haar op haar hoofd die eraan denkt die prachtige plek op te geven. Maar dan ontmoet ze makelaar Leo, die niet alleen vriendelijk en behulpzaam is, maar ook nog eens verwarrend aantrekkelijk. Langzaam begint ze zich af te vragen of het wel zo erg zou zijn het roer van haar leven radicaal om te gooien.

Gilly’s volwassen dochter Helena heeft haar eigen beslommeringen. Haar bedrijfje als weefster komt goed van de grond nu haar prachtige stoffen steeds populairder worden. Haar huurbaas Jago biedt aan te helpen om haar naamsbekendheid te vergroten door samen met haar mee te doen aan een bekende country fair in de buurt. Want, zo zegt hij, dat is wat vrienden voor elkaar doen, maar Helena begint te vermoeden dat ze misschien wel meer wil dan alleen vriendschap.

Terwijl de zomer nadert, vragen moeder en dochter zich onafhankelijk van elkaar hetzelfde af: zit er misschien wel toekomstmuziek in de verrassende loop die hun leven neemt?

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Katie Fforde is pas later in haar leven gaan schrijven, en heeft in de loop der tijd een grote schare trouwe fans gekregen. Al haar boeken bevatten een heerlijke mengeling van herkenning en verrassing en staan in Engeland dan ook wekenlang in de bestsellerlijsten.

Bron: achterkant boek

Vertaald door:
Hanneke van Soest

Omslagontwerp:
Johannes Wiebel | punchdesign, München

Binnenwerk:
ZetSpiegel, Best

Jaar van verschijnen:
2021

EAN:
9789022588956

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
368

Genre:
Roman

Verfilmd?
Voor zover bekend is het boek (nog) niet verfilmd, maar het boek leent zich er goed voor om verfilmd te worden.

Prijs:
€ 19,99

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Een liefde in de lente van Katie Fforde krijg je zin in de lente. Je ruikt nog net niet de bloemen. Je wordt nieuwsgierig naar het verhaal van het huis en haar bewoners en hoe het huis er van binnen uit zal zien. De titel doet ietwat klef aan, maar maakt ook nieuwsgierig. Je wilt weten wie de gelukkige is/zijn en hoe de liefde is ontstaan en hoe het verder zal gaan. De subtitel maakt je extra nieuwsgierig naar het verhaal. Wat overigens ook mooi is, is dat men aan de binnenkant van de cover en de binnenkant van de achterkant heeft aangepast aan de cover waardoor het niet saai wit is.
Een liefde in de lente van Katie Fforde gaat over een moeder en dochter die onafhankelijk van elkaar ieder een man leren kennen. De moeder leert een knappe makelaar kennen die haar leven op zijn kop komt zetten. Ze begint zich af te vragen of ze nog wel verder wil met haar leven dat ze nu leidt of dat het tijd is om het roer om te gooien, iets anders te gaan doen en ergens anders te gaan wonen. 
Haar dochter runt een bedrijf als weefster. Ze leert haar huurbaas kennen, die haar wil helpen om haar meer naamsbekendheid te geven. Ondertussen krijgt ze een vermoeden of ze niet stiekem meer begint te voelen voor haar huurbaas. 
Een liefde in de lente van Katie Fforde is een heerlijke feelgood roman die alles in zich heeft wat je van een feelgood roman mag verwachten en wat je van de auteur mag verwachten als je haar boeken kent. Tikkeltje voorspelbaarheid, spannende momenten, verrassende momenten, mensen die een dubbele agenda hebben, heel veel liefde, emotionele momenten en een mooi eind. Meteen vanaf de eerste bladzijde wordt je meegezogen in het verhaal dat voor veel mensen (deels) herkenbaar kan zijn. Het is een hedendaags verhaal met herkenbare onderwerpen zoals gezondheid, kinderen die een andere gedachte met reden hebben over hoe de moeder haar leven moet invullen en een moeder die haar eigen leven wil leiden zoals zij dat wenst. Je bent tijdens het lezen heel benieuwd hoe dat verder gaat en hoe het zal aflopen. De auteur heeft dat allemaal heel goed weten te beschrijven en zich heel goed weten in te leven in de personen. Tijdens het lezen merk je dat de auteur zich ook heel erg goed heeft laten informeren naar wat het inhoudt om een B&B te runnen en wat een weefster doet. Je krijgt daardoor een mooi beeld in twee verschillende, maar tegelijkertijd mooie beroepsgroepen. Door de beeldende schrijfstijl wil je logeren in de B&B en je lekker laten verwennen met de lekkerste hapjes. Het is verstandig om eerst wat te eten voor je gaat lezen, want je krijgt tijdens het lezen spontaan trek van de genoemde lekkernijen zoals zandkoekjes. De laatste loopt als een rode draad door het boek.
Ondanks dat Een liefde in de lente van Katie Fforde hier en daar een tikkeltje voorspelbaar is, zitten er genoeg verrassende stukjes in die je niet ziet aankomen. Stukjes waarbij je in spanning zit zoals tijdens een etentje bij de zoon en schoondochter. Wil je weten hoe het met bepaalde personen precies zit en hoe bepaalde mensen reageren als ze horen hoe het echt zit. Geregeld erger je je aan bepaalde personen om bijvoorbeeld hun egoïsme, maar gelukkig valt er ook genoeg te lachen om bepaalde stukjes zoals bijvoorbeeld om hoe de dochter over haar schoonzus denkt. Het is aan te raden een doos met tissues bij de hand te houden, want er zitten, zoals je bij soort boeken kan verwachten, een paar emotionele momenten in. Daarnaast laat het verhaal zien dat bepaalde gaven zowel een zegen als een vloek kunnen zijn als je die hebt. Dat laatste is ook heel goed verwerkt in het verhaal.
Kortom; ondanks dat Een liefde in de lente van Katie Fforde een verhaal is dat zich in de lente afspeelt, is het ook een heerlijk verhaal om te lezen in de andere seizoenen. Het is een hedendaags verhaal dat voor veel mensen (deels) herkenbaar kan zijn. Als je het boek uit hebt, ga je bepaalde personen zeker missen omdat je ze tijdens het lezen in je hart hebt gesloten.Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend, past bij het boek. De cover doet je verlangen naar de lente.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen, want daar draait het boek om.

Wat vind je van de subtitel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen. De subtitel maakt je nieuwsgierig naar het verhaal.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot en beeldend waardoor het verhaal vlot wegleest.

Hoe origineel is het verhaal?
Niet echt origineel, maar dat is in dit geval niet erg.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Het verhaal is goed opgebouwd.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker. Als je er eenmaal in bent begonnen, kan je niet meer stoppen met lezen omdat je wilt weten hoe het met bepaalde personen zit en hoe het verhaal zal eindigen. Tegen het eind ga je wel langzamer lezen omdat je nog geen afscheid wilt nemen van bepaalde personen.

Heeft het plot je verrast?
Nee, dat heeft het plot niet, maar dat is in dit geval niet erg.

Is het verhaal geloofwaardig?
Het verhaal is van begin tot eind geloofwaardig.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
De karakters zijn stuk voor stuk geloofwaardig.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Tante Daphne, omdat ze een levendige tante is die het beste met iedereen voor heeft, die van gezelligheid houdt.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Er zijn drie personen aan wie ik een hekel heb en één van de drie vind ik het minst erg, maar ik ben er nog niet uit aan wie van de twee andere personen ik een grotere hekel heb. Eigenlijk heb ik aan beide personen een evengrote hekel. Meer kan ik niet zeggen, want dan zou ik teveel verraden.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersonen?
Ja, dat zou ik wel kunnen.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Die klinken heel mooi.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat is me goed afgegaan.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft ze een paar keer zoals hoe het huwelijk van Gilly was, heeft me geraakt en ook hoe extreem een bepaalde persoon met de gezondheid bezig is heeft me geraakt. Zo zijn er meer stukjes die me geraakt hebben.

Mooie quote in het boek: 
Maar ze zagen er nog steeds uit als een kudde exotische parkieten op een Engelse vogelvoederplank.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die van feelgood romans houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee, dat ga ik niet.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Ik ga het boek weggeven.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Leesfragment:
Ga naar de website van BOEKERIJ om een leesfragment van het boek te lezen.

Website van de auteur:
Katie Fforde

Website van de uitgever: 

Reacties