Nieuwste recensie

Dat Is Misschien Nog Waar Ook! - Jacqueline Booij

Afbeelding
Van Jacqueline Booij mocht ik haar boek recenseren en ik wil haar daar hartelijk voor danken. Subtitel: Zes moderne sprookjes die je bijna zou geloven Waar gaat het boek over?  Weet je dat je soms zo enthousiast kunt worden dat je zonder vleugels kan vliegen? Dat zelfs de maan verliefd kan worden? Dat ieder mens en elk dier een 'ikvlekje' heeft? Dat er bijzondere dingen kunnen gebeuren als je de manen van een speelgoedpaardje knipt? Wist je dat niet? Als je er meer over wil weten moet je dit boek maar eens lezen, of misschien wil iemand je er wel uit voorlezen. Bron: bol Jaar van verschijnen: 2022 Druk: Eerste druk ISBN: 9789464682427 Bindwijze: Paperback Aantal pagina's: 85 Genre: Voorlezen Wat vind je van het boek?  Bij het zien van de mooie cover van Dat is misschien nog waar ook! van Jacqueline Booij krijg je meteen het idee dat je een sprookjesboek gaat lezen. Je wilt weten welke zes sprookjes worden uitgebeeld op de cover. De titel doet vermoeden dat ...

Dit Zijn De Dagen Van Elijah - Anco Van Moolenbroek


Van UITGEVERIJ ASPEKT mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Elijah: ineens is hij daar. Hij verschijnt in de dagen van Achab en Izebel. Waarom is hij daar juist op dat moment? In dit boek laat de auteur aan de hand van 1 Koningen 17 laat zien dat de dagen van Elijah een blauwdruk zijn voor de tijd. Ook voor de dag van vandaag. De strijd tussen het nageslacht van de vrouw en dat van de slang wordt al bijna zesduizend jaar gevoerd en duurt voort tot de komst van de Messias. Het zijn altijd drie terreinen waarop strijd wordt geleverd: gezag, geld en geest. Metahistorisch staat the Empire of the City (Babylon) tegenover the City of the Empire (Jeruzalem). The Empire of the City omvat deze drie terreinen. Elk mens komt als een balling in de wereld en gaat dan op weg naar het beloofde land. Elijah is de gids van die ballingen. Hij stelt de vraag wie de Heer van je leven is. Elijah brengt de ballingen weer terug. Voor een terugkeer is teshuvah, bekering, nodig. Wie niet op zijn schreden terugkeert, is een zwerver zo als Kaïn. De a auteur laat in dit boek zien dat teshuvah mogelijk is op de helft van de tijd. Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald. Elijah gaat aan de komst van de Messias vooraf. Patronen in de tijd - de dagen van Elijah - laten zien dat de komst van de Messias dichtbij is.

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Dr. Anco van Moolenbroek (1968) werkt als interim directeur/bestuurder en adviseur sociale veiligheid in het onderwijs. Hij is opgeleid als landbouwkundige en als docent Biologie. Na zijn promotie als gedragsbioloog aan de Universiteit Utrecht is hij blijven studeren. Daarbij combineert Anco zijn liefde voor leren met zijn liefde voor de Bijbel. In 2016 verscheen van zijn hand het boek Ezau, hij is Edom. Over de verborgen strijd om het Koninkrijk. Ook spreekt hij regelmatig voor Radio Israël en in christelijke gemeenten.

Bron: achterkant boek

Omslagontwerp:
Snegina Uzunova

Binnenwerk:
Sükran Yürekli

Jaar van verschijnen:
2020

EAN:
9789463389259

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
328

Genre:
Studiebijbels

Prijs:
€ 24,95

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de mooie cover van Dit zijn de dagen van Elijah van Anco van Moolenbroek zullen diegenen die bekend zijn met de Bijbel meteen weten wie de man op de cover is of een vermoeden hebben. Diegenen die niet bekend zijn met de Bijbel zullen willen weten wie de man is en wat zijn verhaal is. De titel maakt nieuwsgierig, je wilt er meer over weten. De foto's, het zijn er niet veel, maar dat is niet erg, maken het boek compleet.
In Dit zijn de dagen van Elijah neemt Anco van Moolenbroek je mee op zijn zoektocht naar de zoektocht van Elijah. Wie was hij en waarom is hij daar ineens? In het voorwoord vertelt de auteur waarom hij dit boek heeft geschreven en hoe hij erop kwam om dit boek te schrijven. Aan het eind vertelt hij waarom hij niet meer heeft geschreven dan hij heeft gedaan. De auteur laat zien wat Elijahs verhaal met vandaag de dag te maken heeft, welke vergelijkingen er zijn met het verre verleden. Hij laat je anders kijken naar het 'kinderfeest' Halloween. Velen zullen het wel weten, voor anderen zal het een schok zijn om te lezen. Hij zet je geregeld aan het denken zoals bijvoorbeeld over de VN. Je ziet gelijkenissen met het verleden, zoals bijvoorbeeld hoe de mensen verdeeld worden. Hij laat zien hoe de EU steeds meer macht naar zich toe trekt. Aan de hand van vele voorbeelden geeft de auteur inzicht in het verleden en de vergelijkingen met vandaag de dag. Hij gaat daarmee echt de diepte in. Ook legt hij uit hoe het zit met de getallen in de Bijbel en in het leven. De auteur stelt vele vragen, geeft daar zelf na gedegen onderzoek, het antwoord op. Hij bekijkt diverse teksten uit de Bijbel van meerdere kanten, zodat je ook jouw mening kan geven, hoe jij dat ziet. Hij durft ook kritisch te zijn over diverse teksten uit de Bijbel, je gaat met hem meedenken daardoor. Je leert tijdens het lezen ook vele Hebreeuwse woorden en hun betekenis zoals het Hebreeuwse woord 'path'.
Aan alles is te merken dat Anco van Moolenbroek in Dit zijn de dagen van Elijah weet waar hij het over heeft, dat hij heel veel onderzoek heeft gedaan alvorens hij wat opschreef. Hij weet alles goed te onderbouwen. Hij legt heel veel dingen uitgebreid uit en valt geregeld in herhaling opdat je het begrijpt als lezer, dat je het goed hebt gelezen. Het is mooi dat de auteur de diepte in gaat in het boek. Mede daardoor is het zeker geen boek dat je even tussendoor leest, je moet goed opletten, zeker als hij het over de vele getallen heeft. Als je even niet oplet, dan ben je zo de draad kwijt. Sowieso moet je soms een stukje teruglezen om het te begrijpen of om zeker te weten dat je het goed hebt gelezen. 
Kortom; Dit zijn de dagen van Elijah van Anco van Moolenbroek is een interessant boek om te lezen. Het boek laat zien dat de geschiedenis zich steeds op ongeveer dezelfde manier herhaalt. De auteur komt met feiten en weet alles goed te onderbouwen. Dit boek is niet voor iedereen geschikt. Als je niet bekend bent met de Bijbel, is het verstandiger om eerst een Bijbel voor beginners te lezen, zodat je wat meer achtergrond informatie hebt alvorens je dit boek gaat lezen.




Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, het boek voldeed aan mijn verwachtingen.

Wat vind je van de cover? 
Het is een mooie cover. Je wordt nieuwsgierig naar het verhaal van de man.

Wat vind je van de titel van het boek? 
De titel is goed gekozen, je wilt weten waarom dat is.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Over het algemeen is het een informerende en gangbare schrijfstijl. 

Hoe actueel is het boek?
Het boek is heel erg actueel.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Niet altijd, soms dwaalde ik weg en moest ik weer een stukje terug lezen, maar dat had ik voornamelijk bij de stukjes over getallen ondanks dat ik die interessant vond om te lezen.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft hij diverse keren zoals bijvoorbeeld over de ondergang van Tyrus en over twee vrouwen en hun zoons. Zo zijn er meer stukjes die me geraakt hebben.

Mooie quote in het boek: 
De ziel kan niet zonder het lichaam en het lichaam niet zonder de ziel.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen die kennis van de Bijbel heeft het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die geïnteresseerd is in Bijbelverhalen en zijn geschiedenis.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien dat ik sommige stukjes nog eens terug ga lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk wel dat het boek mij nog even bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, ik ga vaker een boek van deze auteur lezen. Zijn vorige boek wil ik ook lezen.

Website van de auteur:
VAN MOOLENBROEK onderwijs

Website van de uitgever:


Koop het boek bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg