Henny - Kevin Kraan
Van INSIDE mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Henny Huisman Museum

Als je Henny van Kevin Kraan uit hebt, heb je het gevoel dat je hem persoonlijk kent, zoveel heeft hij over zichzelf verteld.
In dit boek vind je geen foto's, maar kan je een QR-code in het boek scannen en dan kom je in het Henny Huisman Museum. Het is zeer de moeite waard om die te scannen. Vooral de wat oudere lezers zullen veel herkennen van vroeger.

Icoon

Henny van Kevin Kraan is de biografie over tv-icoon Henny Huisman. Het bijzondere aan deze biografie is dat het geen standaard biografie is. Deze biografie is op een geheel eigen manier geschreven door de auteur. Hij laat voornamelijk Henny zijn levensverhaal vertellen, waar hij is geboren, hoe zijn jeugd was, hoe zijn loopbaan was, de hoogtepunten en de dieptepunten waar hij doorheen is gegaan, de keerzijde van beroemd zijn en hoe hij de coronacrisis ervaart, maar de auteur heeft ook diverse interviews met Henny gehouden en verwerkt in dit boek. Interviews waarbij hij vertelt waar hij was met Henny en wat ze deden. Daarnaast komen ook diverse belangrijke mensen uit het leven van Henny zoals bijvoorbeeld zijn dochters en Ron Brandsteder aan het woord die herinneringen over hem ophalen, zijn dochters vertellen over hoe hij was als vader en wat ze van hem vinden. Geen onderwerp blijft onbesproken.

Soms te open

Henny Huisman neemt in Henny van Kevin Kraan geen blad voor de mond, hij is open, eerlijk en kritisch over alles wat hij heeft meegemaakt, geen onderwerp gaat hij uit de weg. Soms heb je het gevoel dat hij wat te open is, dat hij sommige dingen beter voor zich had kunnen houden zoals zijn dochters ook al aangeven in het boek. Het is voor te stellen dat niet iedereen even blij zal zijn met sommige onthullingen zoals bijvoorbeeld het publiek dat ooit in de Soundmixshow heeft gestemd en nu moet lezen hoe dat werkelijk is gegaan. Maar dat hij ook een wegbereider was voor de vele programma's die vandaag de dag op tv te zien zijn zoals de Voice en hoe hij ooit het telefoonnet plat heeft gekregen. Geregeld moet je lachen om wat hij vertelt zoals bijvoorbeeld over zijn vader die iemand op haar nummer wilde zetten.
Na het lezen van Henny van Kevin Kraan kan je alleen maar concluderen dat Henny Huisman een man is die zijn hart op de tong heeft, gevoelig is, veel humor heeft, maar bovenal een man is die zijn woorden nakomt, mensen helpt als het nodig is en mensen trouw blijft. Daarnaast blijft het een man die graag in de picture staat en er bijna alles aan doet om maar niet vergeten te worden.

Leest vlot weg

De verhalen van Henny Huisman in Henny van Kevin Kraan zijn op een vertellende manier geschreven, ze worden afgewisseld met interviews. Door de vertellende manier leest het boek vlot weg. Soms heb je het gevoel dat je erbij bent door de manier waarop de auteur het boek heeft geschreven. Het is een mooie reis door de tijd. Daarnaast krijg je een mooi kijkje achter de schermen van de tv-industrie ook al had je sommige geheimen misschien liever niet geweten.

Mooie quote in boek:
De combinatie van de lach die Henny aan zijn kont had zitten, de scherpe opmerkingen die hij kon maken en zijn menselijkheid, die werkten als een beest.

Hoeveel sterren geef je het boek?
4 sterren.

Website van uitgeverij:

Reacties