Nieuwste recensie

Drugs Achter Het Gordijn - Maartje Krul

Afbeelding
Van Elikser UITGEVERIJ mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Waar gaat het boek over?  Het leek in het gezin van Maartje Krul allemaal best redelijk te gaan. Behalve dan met haar jongste zoon Lucas, een puber waar ze haar handen vol aan had. Hij blowde, spijbelde, zwierf op straat en loog over alles. Ze hoopte dat dat bij de leeftijd hoorde en dat het vanzelf over zou gaan. Maar op een gegeven moment kon ze er niet meer omheen: hij was ernstig verslaafd. Toen volgde de moeizame weg naar hulp. In het dorp waar ze woonden waren meerdere jongeren afhankelijk van verdovende middelen. Voor het wijkcentrum werd zelfs gedeald. Maartje probeerde steun te krijgen bij andere ouders, maar dat lukte niet. Ze keken weg of bagatelliseerden het probleem. Ook de hulpverlening schoot tekort. Zo bleef ze steeds doormodderen. Tot er een hulpverlener in beeld kwam die haar vroeg ook naar haar eigen rol te kijken. Hield ze zijn verslaving niet mede in stand door hem stee...

Met De Stroom Mee - Willem Philipsen



Van BOEKERIJ mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Hoe ik als topmuzikant een herseninfarct overleefde, en een betere versie van mezelf werd

Waar gaat het boek over? 
Een moedig, ontroerend en inspirerend verhaal over vooruitkijken en het volgen van je dromen
In mei 2007 was Willem 23 jaar oud en hard op weg naar de top van de Nederlandse muziekscene. Hij werkte als gitarist voor onder andere Postmen, Soulvation en met Anouk en stond samen met hen op de grootste festivals als Lowlands en Parkpop. Maar aan dit leventje als rockster kwam abrupt een einde toen hij werd getroffen door een herseninfarct. Als gevolg daarvan raakte Willem voor de rest van zijn leven gedeeltelijk verlamd en kwam zijn carrière als gitarist tot stilstand. In één klap waren zijn leven zoals hij dat kende, zijn grote passie, zijn inkomen, zijn toekomst, verleden tijd.
Nu, veertien jaar later, is Willem begonnen aan een missie. Hij wil anderen, jong en oud, laten zien dat je altijd opnieuw kunt beginnen. Zijn herstelproces kostte tijd en inspanning maar heeft hem veel geleerd over vriendschap, vertrouwen en zijn eigen vermogen tot aanpassing. Inmiddels staat zijn leven weer volledig in het teken van muziek en werkt hij als succesvol producer. Daarnaast heeft hij ook andere talenten en kanten bij zichzelf ontdekt. Hij is gelukkig met deze Willem versie 2.0.
In Met de stroom mee vertelt Willem over zijn pad naar herstel en gaat hij in gesprek met mensen die hem hebben geïnspireerd het beste uit zichzelf te halen. Met veel humor, wijsheid en een ongelooflijk optimisme deelt hij zijn inzichten in de hoop hetzelfde te kunnen betekenen voor zo veel mogelijk mensen!

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Willem Philipsen (1983) is muzikant, componist en spreker. Hij studeerde aan het Rotterdams Conservatorium en speelde met topartiesten als Postmen, Soulvation en Anouk. In 2007 werd hij getroffen door een herseninfarct. Zijn ervaringen zet hij nu maatschappelijk in. Hij is ambassadeur van de Hersenstichting en de Edwin van der Sar Foundation, geeft met veel succes lezingen door het hele land aan bedrijven en scholen en stond met zijn verhaal bij o.a. TEDxRotterdam, Lowlands en Zwarte Cross. Hij is vaste spreker bij Het Fitte Brein.

Brom: achterflap boek

Omslagontwerp:
DPS Design & Prepress Studio, Amsterdam

Binnenwerk:
Elgraphic

Jaar van verschijnen:
2021

EAN:
9789022588079

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
208

Genre:
Gezondheidsproblemen

Prijs:
€ 20,-

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Met de stroom mee van Willem Philipsen zullen diegenen die de man op de cover kennen meteen herkennen, anderen zullen nieuwsgierig worden naar de man en zijn verhaal. De titel maakt nieuwsgierig, je wilt weten wat er bedoeld wordt. De titel klinkt in ieder geval spiritueel. De subtitel geeft precies weer wat je van het boek kan verwachten. De foto's maken het boek compleet.
Met de stroom mee van Willem Philipsen is opgedeeld in vijf delen. Elk deel begint met een dag uit zijn leven die de auteur altijd bij zal blijven. Vijf dagen in vijf verschillende jaren. Daarna stelt hij tien vragen aan diverse personen die hem dierbaar zijn, die veel voor hem betekenen, zoals zijn vriendin, zijn vader, zijn beste vriend en nog een aantal andere mensen. Alvorens hij de vragen stelt, maak je eerst kennis met de personen en vertelt hij aan de geïnterviewde waarom hij hem of haar zo bewonderd en hij krijgt daar ook antwoord op van wat ze in hem bewonderen.
Na het lezen van Met de stroom mee van Willem Philipsen kan je alleen maar bewondering hebben voor de manier hoe de auteur zijn leven weer wist op te pakken nadat hij een herseninfarct had gehad en te horen kreeg dat, wat hij het liefste deed, nooit meer zou kunnen doen. Hoe hij geen uitdaging uit de weg gaat en volop geniet van wat hij wel kan. Ook krijg je bewondering voor zijn vriendin. Waar menig partner, als ze nog maar net aan het begin van een relatie staan, wegloopt als de ander iets ernstigs overkomt, is zij gebleven en heeft zij de auteur altijd gesteund. Petje af.
Willem Philipsen is in Met de stroom mee open en eerlijk over wat hem is overkomen en hoe hij dat allemaal heeft ervaren. Hij weet zijn gevoelens goed te verwoorden en laat zien dat hij ook maar een mens is die het soms even niet meer ziet zitten. Je leeft tijdens het lezen met hem mee. Het is aangrijpend om te lezen door welke dalen hij moest, maar ook inspirerend als hij uit de dalen komt en aangrijpt wat op zijn pad komt, ook al weet hij van tevoren niet of het hem wel zal lukken. Hij inspireert daarmee de lezer om ook wat meer dingen die je wat lijken te doen die op je pad komen, om het in  ieder geval te proberen. Je ziet de auteur groeien naar de man die hij nu is, je ziet hem veranderen op een positieve manier. De auteur laat met zijn verhaal ook zien wat zijn herseninfarct voor zijn ouders, zus, zijn vriendin, vrienden en anderen in zijn omgeving betekende, wat voor impact dat op hen had. Iets wat voor veel mensen die iemand kennen die een herseninfarct heeft gehad (deels) zullen herkennen.
De auteur heeft zijn boek op een beeldende en vertellende manier geschreven waardoor het boek vlot wegleest. Bij de vragen die hij stelt aan de verschillende mensen, ga jezelf ook nadenken en in gedachten beantwoord je de tien vragen. Sowieso zet het verhaal van de auteur je geregeld aan het denken, je vraagt je geregeld af wat jij gedaan zou hebben, hoe jij gereageerd zou hebben. Voor eenieder die een herseninfarct heeft gehad zullen veel stukjes herkenbaar zijn. 
Kortom, Met de stroom mee van Willem Philipsen is een indrukwekkend verhaal van een topmuzikant die van de ene op de andere dag zijn leven totaal zag veranderen door het herseninfarct die hij kreeg. Van diepe rouw naar met de stroom mee gaan en alles aanpakken wat op zijn pad komt. Je kan alleen maar bewondering voor hem hebben als je het boek uit hebt en eigenlijk krijg je dat al snel tijdens het lezen. Het is goed van hem dat hij zijn verhaal heeft verteld en niet alleen de mooie dingen, maar ook de diepe dalen waar hij doorheen is gegaan heeft beschreven. Hij is een inspirerende man waar veel mensen een voorbeeld aan kunnen nemen.






Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, het boek voldeed aan mijn verwachtingen.

Wat vind je van de cover? 
Het is een schitterende cover die bij het boek past.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Het is een spiritueel klinkende titel, de titel is heel erg goed gekozen. Het is een titel dat nieuwsgierig maakt.

Wat vind je van de subtitel van het boek? 
De subtitel is heel erg goed gekozen, je weet meteen wat je van het boek kan verwachten.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het boek is op een vertellende en beeldende manier geschreven waardoor het boek vlot wegleest.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Het verhaal is goed opgebouwd. Het verhaal is op een chronologische manier geschreven.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat direct in het verhaal.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast te houden. Als je er eenmaal in bent begonnen, wil je alleen nog maar verder lezen om te weten hoe het verder gaat.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, de auteur heeft mij weten te raken. Zijn hele verhaal heeft me geraakt en ik heb echt bewondering voor hem, voor hoe hij ermee omgaat. Ook heb ik bewondering voor zijn vriendin, dat zij hem nooit in de steek heeft gelaten, dat ze, ondanks dat hun relatie nog pril was toen Willem een herseninfarct kreeg, meteen zei dat ze bij hem wilde blijven.

Mooie quote in het boek: 
Iedereen kiest zijn eigen pad.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die een herseninfarct heeft gehad of iemand kent die een herseninfarct heeft gehad.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien dat ik soms een stukje terug ga lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Als hij met nog een boek komt, dan wil ik die ook lezen.

Leesfragment:
Ga naar de website van BOEKERIJ om een leesfragment van het boek te lezen.

Website van de auteur:
Willem Philipsen

Website van de uitgever:

Koop het boek bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg