Sorry Dat Ik Je Wakker Bel - Marlies Koers
Van UNIEBOEK UITGEVERIJ HET SPECTRUM mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Indrukwekkend

Net als haar vorige boek, is ook Sorry dat je wakker bel van Marlies Koers een indrukwekkend en interessant boek waarbij je dit keer niet alleen een uniek kijkje krijgt achter de schermen van een verloskundige, maar ook een klein kijkje krijgt achter het ontstaan en uitbrengen van haar vorige boek.
Van Dagboek van een verloskundige zijn inmiddels meer dan 17.500 exemplaren verkocht. Je hoeft het vorige boek niet eerst gelezen te hebben. De boeken zijn los van elkaar te lezen.

Kijkje achter de schermen

Marlies Koers neemt je in Sorry dat ik je wakker bel mee achter de schermen van een verloskundige. In dagboekvorm vertelt ze wat ze die week heeft meegemaakt. Omdat haar boek vorig jaar afspeelt, krijg je daardoor ook mee hoe ze met de maatregelen omtrent Corona zijn omgegaan en hoe ze dat heeft ervaren. Daarnaast vertelt ze tussendoor over hoe haar vorige boek tot stand is gekomen en wat er bij komt kijken bij het uitgeven van een boek en de reacties die ze erop kreeg. Aan het einde vind je een begrippenlijst van de vele termen en woorden die gebruikt worden in haar vak zoals bijvoorbeeld het woord 'gravida'.

Open en eerlijk

Marlies Koers weet in Sorry dat ik je wakker bel opnieuw de lezer te boeien met haar verhalen over haar werk. Het zijn indrukwekkende en interessante verhalen waarbij je respect krijgt voor haar en haar collega's omdat het een beroep is met onregelmatige werktijden en soms hele lange diensten van soms wel dertig uur. De auteur laat alleen daarmee al zien dat dit geen beroep is voor iedereen, dat je alleen al tegen die lange diensten moet kunnen. Iets wat ze in haar boek ook relativeert. Omdat het boek zich vorig jaar afspeelt, vertelt ze ook over de maatregelen die er op haar werk zijn genomen en hoe ze daarmee omgingen. Ze is open en eerlijk over hoe ze dat heeft ervaren en waarom ze het er niet altijd mee eens was, waarom ze zich niet altijd aan de maatregelen heeft gehouden. Ze heeft dat heel goed weten te verwoorden.
Wat vooral fijn van haar verhalen is, is dat ze niets uit de weg gaat en het niet allemaal mooier maakt dan het is, dat er bijvoorbeeld ook vrouwen zijn die na de bevalling niet op een roze wolk zitten en hoe ze die vrouwen proberen te helpen. Ook laat ze met haar verhalen zien dat niet elke bevalling even makkelijk en snel gaat en wat men kan proberen om het zo draaglijk mogelijk te maken. Een paar verhalen zijn aangrijpend, tissues heb je soms nodig, maar er zijn ook stukjes waarbij je moet lachen zoals bijvoorbeeld een man die zijn vrouw boven een wasmand het vruchtwater heeft laten opvangen.

Hopelijk komt er nog een deel

Hopelijk is Sorry dat ik je wakker bel van Marlies Koers niet het laatste deel, maar komen er nog veel meer delen, want de verhalen in dit boek vragen om meer eerlijke verhalen over het werk van een verloskundige. De verhalen laten zien dat iedere zwangerschap, iedere bevalling en iedere vrouw weer anders is, anders reageert, ook al zijn er veel overeenkomsten.

Mooie quote in boek:
Je gunt iedereen een vlotte en fijne bevalling.

Hoeveel sterren geef je het boek?
5 sterren.

Website van auteur:

Website van uitgeverij:

Reacties